Arvostelu

Pesci hauskuuttaa katsojaa olemalla mäiskinnän kohteena ja tähän äijä tuntuu sopivankin.

Jatko-osa joka menee ykkösosasta jo hiukan enemmän komedian puolelle. Sanailevan kyttäkaksikon mukaan on otettu mukaan Joe Pesci, joka tuntuu sopivan poppooseen kun halutaan naurattaa vielä astetta enemmän. Pesci jäi myös myöhempiin jatkiksiin mukaan, ilmeisesti vaikutus oli toivottu eli rahahana saatiin kalibroitua. Valinnalla haluttiin luultavimmin tehdä pesäeroa perusactioniin. Mel Gibson on edelleen puolihullu psykokyttä ja Danny Glover hoitaa järkipuolen. Heput ovat jo ehtineet olla kimpassa ja ovat hyviä ystäviä sekä ovat oppineet hyväksymään toistensa piirteet.

Kyttäkaksikko painiskelee Etelä-Afrikan suurlähetystön kanssa, jonka arjalaiset pahikset nauttivat diplomaattista koskemattomuutta. Kyllä se hätä keinot keksii ja äijät saa kyytiä. Uutena päähahmona nähdään tähtitodistaja Leo Getz (Joe Pesci) jota kyttäkaksikko päätyy suojelemaan. Leoa vaivaa puheripuli... okei, okei... I get did. Pesci hauskuuttaa katsojaa olemalla mäiskinnän kohteena ja tähän äijä tuntuu sopivankin. Se mikä sai tämän leffan aikoinaan jäämään mieleen on juuri Pescin väsymätön turpa sekä pahisten virittämä vessanpönttöpommi.

Parivaljakkoasetelmaa on käytetty leffoissa niin lukuisia kertoja että ainakaan oma prosessorini ei sitä jaksa laskea. Toiset tekee sen paremmin, toiset huonommin. Tappava ase 2:ssa homma toimii keskivertoa paremmin. Hommassa ei ole mitään vikaa ja se on hauska itsenäinen viihdepläjäys. Vuokraamosta irtikset mukaan ja leffa pömpeliin.

Pisteet: rating 70,000

arska
Ylläpitäjä, 637 arvostelua
Arvosteltu: 20.01.2002
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Rocky
Rocky arvosana 4,17
Rocky
Sátántangó
Sátántangó arvosana 4,44
Sátántangó
Uhrilampaat
Uhrilampaat arvosana 4,22
Uhrilampaat
Epäillyt
Epäillyt arvosana 4,13
Epäillyt

Elokuvan tiedot

Tappava ase 2
Tappava ase 2 arvosana 3,74

Tappava ase 2 (1989)

Alkuperäinen nimi: Lethal Weapon 2

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1989
Pituus:
113 min
Ohjaajat:
Richard Donner
Käsikirjoittajat:
Jeffrey Boam, Shane Black, Warren Murphy
Pääosanäyttelijät:
Danny Glover, Darlene Love, Derrick O'Connor, Joe Pesci, Joss Ackland, Mel Gibson, Patsy Kensit, Traci Wolfe
Maat:
USA
Kielet:
englanti