Arvostelu

Steroidikuurin läpikäyneen silakan rellestys.

Amityn rauha järkkyy. Ihmisiä alkaa kadota ja ajautuupa rantaankin pureksittuja jäänteitä. Poliisipäällikkö Brodyn (Roy Scheider) mielestä kyseessä on haivaara, mutta tietysti hän ajaa itsensä umpikujaan pormestarin (Murray Hamilton) kanssa. Valitettavasti(luonnollisesti) hän on oikeassa, mutta öljyssä paistettu ahven ottaa Lorenzinin elimiinsä joukon purjehtijoita joiden joukossa on myös Brodyn itsensä jälkikasvu.

Ajan myötä kolme jatko-osaa saanut Tappajahai on toisessa osassaan edeltäjänsä momentin varassa ja repii siitä kaiken hyödyn. Kuvauspaikat ja näyttelijät ovat mahdollisimman samoja, joten visuaalinen ilme on kohdillaan. Lisäksi 'Brucen' seuraaja on lähes yhtä hyvin käsitelty kuin edeltäjänsä, joten jatkuvuuden tunne toimii. Carl Gottliebin kehittämä juoni ei omalaatuisuudella loista eikä Jeanot Szwarcin ohjaus myöskään loista omalaatuisuudellaan, mutta ei myöskään möhli liikaa.

Näyttelijäkaartin selkärankana oleva Roy Scheider tuo Martin Brodyn elämään laatutyöllä. Vanha parkkinahka tekee virheitä ja hänellä on myös rohkeutta katsoa seurauksia silmiin ja taito ajatella nopeasti. Muu kaarti jää taustalle kirkumaan kovaan ääneen ja muuta ei heiltä vaadita.

Edeltäjänsä valtavalla aallolla Tappajahai 2 on kelvollinen steroidikuurin läpikäyneen silakan rellestys. Voisi olla parempikin, mutta voisi olla pahempi - paljon pahempi.

Pisteet: rating 70,000

Jurpo
Tähtääjä, 1309 arvostelua
Arvosteltu: 06.04.2012
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Julma maa
Julma maa arvosana 4,06
Julma maa
Mulholland Drive
Mulholland Drive arvosana 4,04
Mulholland Drive
Kuolemaantuomittu on karannut
Kuolemaantuomittu on karannut arvosana 4,27
Kuolemaantuomittu on karannut
Bullet In The Head
Bullet In The Head arvosana 4,09
Bullet In The Head

Elokuvan tiedot

Tappajahai 2
Tappajahai 2 arvosana 2,68

Tappajahai 2 (1978)

Alkuperäinen nimi: Jaws 2

Genret:
Trilleri,
Valmistusvuosi:
1978
Pituus:
112 min
Ohjaajat:
Jeannot Szwarc
Käsikirjoittajat:
Carl Gottlieb, Peter Benchley
Pääosanäyttelijät:
Lorraine Gary, Murray Hamilton, Roy Scheider
Maat:
USA
Kielet:
englanti