Pistejakauma

2%

1%

1%

2%

1%

7%

12%

27%

17%

31%

Pisteytykset

rating 100,000

afterman
Käyttäjä

rating 100,000

loistava elokuva joka kertoo yksinäisyydestä.

Amis
Käyttäjä

rating 100,000

Kysymys kuuluu. Mitä helvettiä on nämä yhden tähden kommentit?

Anzalone
Käyttäjä

rating 100,000

Komea teos kaikenkaikkiaan. De Niron Travis Bickle on yksi elokuvahistorian upeimmista persoonallisuuksista.

arkistomies
Käyttäjä

rating 100,000

Hieno hulluuden kuvaus taksikuskista joka saa tarpeekseen.

caesar
Käyttäjä

rating 100,000

Loistava klassikko 5/5

Crank!
Käyttäjä

rating 100,000

aivan mahtava! kattokaa ihmeessä jos ois mahdollisuus! suosittelen 5/5

Darkman900
Käyttäjä

rating 100,000

Todellakin maineensa arvoinen elokuva! Robert De Nirolta hyytävän loistava roolisuoritus, eikä muutkaan näyttelijät paljon kauaksi jää. Kuuluu ehdottomasti yleissivistykseen!
You talkin` to me?

hebbu
Käyttäjä

rating 100,000

Mestariteos,jossa näytetään mitä oikeasti tapahtuu,kun ihmistä ammutaan Magnum 44:ella,toisin, kuin Epäpuhdas Harri-elokuvissa,jotka ovat tähän verrattuna viihdeelokuvia. Näyttelijäintyö on on silkkaa timanttia. Robert De Niro tekee mieleenpainuvan roolisuorituksen vinksahtaneena taksikuskina ja Harvey Keitel niljakkaana sutenöörinä. Eipä myöskän tule unohtaa nuorta Jodie Fosteria,joka pokasi Oscarin roolistaan nuorena ilotyttönä. Yhteenveto: Taksikuski on karu ja kaunistelamaton kuvaus New Yorkin törkyisistä kaduista ja miehestä,joka päättää tehdä asialle jotain. Suosittelen!

Hoopo
Käyttäjä

rating 100,000

Ehdottomasti sekä Scorsesen että De Niron paras elokuva ja samalla yksi koko elokuvamaailman hienoimmista elokuvista. Tyylikkäästi kuvattu, hienosti näytelty ja erittäin voimakas elokuva yksinäisestä taksikuskista.
Enempää en viitsi kertoa, vaan suosittelen katsomaan.

Jabbopoikanen
Käyttäjä

rating 100,000

Harvoin tulee katsottua yhtä hyvää ja mieleenpainuvaa elokuvaa kuin Taksikuski. De Niro osaa tosiaan eläytyä rooliinsa ja leffa pitää koko aikansa synkkää tunnelmaa hyvällä käsikirjoituksella ja loistavalla ohjauksella. Hyvät musiikit.

James_Bond
Käyttäjä

rating 100,000

Voin jo pelkästään ensimmäisen katselukerran jälkeen todeta, että tässä on maailman yliarvostetuin elokuva. Olkoot niin kehuttu, minusta tässä ei ole mitään muuta hienoa kuin: Are you talkin to me?...
Odotin jotakin syvällistä kostotarinaa, mestariteosta, mutta sainkin pinnallisen elokuvan yksinkertaisesta taksikuskista, jolla naksahtaa päässä.

...Näin sanoin tästä elokuvasta kun näin sen jokunen vuosi sitten paljon nuorempana. Nyt katsottuani sen uudelleen ymmärsin kaiken sen hienouden: syvällinen tarina yksinäisestä, yhteiskuntaa vastaan kapinoivasta miehestä. Voimme sanoa, että hänellä napsahtaa päässä, mutta toisaalta juuri hän on ainoa joka tekee jotakin (konkreettista) näkemilleen epäkohdille. Eräänlainen anarkistinen kannanotto tämä Taksikuski, joka todistaa, että ennen muiden päihittämistä sinun täytyy voittaa itsesi.

johnny depp
Käyttäjä

rating 100,000

Aika mielenkiintoinen leffa, mutta lopusta en pitänyt, leffan olisi pitänyt loppua siihen ammuskeöukohtaukseen. De Niro näyttelee hyvin, mutta Jodie Foster ei ollut mitenkään erikoinen, vaikka saikin Oscar-ehdokkuuden

Jude
Käyttäjä

rating 100,000

Täytyy sanoa että Robert De Niro on kyllä elämänsä vedossa tässäkin Scorsesen klassikossa, hienosti tulkittu päärooli kantaa jo Taxi Driverin pitkälle. Toinen tämän elokuvan vahvuuksista on se vahva tunnelma mikä velloo koko ajan elokuvan yllä ja parhaiten sen voi aistia noiden öisten ajokohtauksien aikana, juuri nuo kohtaukset ovat itselleni se Taxi Driverin suola. Kaikenkaikkiaan oli mukava huomata että vaikka vuodet kuluvat niin tämä elokuva on yksi niistä joka herättää tunteita katsojassa vielä tänäkin päivänä.

JustinHenryFan
Käyttäjä

rating 100,000

Mietin kauan, miksi Scorsese halusi tehdä Taksikuskin. Toisin sanoen, mikä oli se teema, jonka hän halusi välittää katsojalle. Pitkään mietittyäni tulin siihen lopputulokseen, että Scorsese oli kiinnostunut kysymyksestä: "mikä on miehen suhde itseensä?" Eli ei vain pelkkä tematiikka siitä, kuka minä olen, vaan nimenomaan siitä, mikä on minun suhde itseeni.

On oikeastaan pelottavan kylmäävää, kuinka täydellisesti Scorsese saa rakennettua elokuvansa. Miehen suhde itseensä manifestoituu niin New Yorkin kaduissa kuin hänen teoissaan ja puheissaankin. Mutta loppupeleissä Scorsese käyttää näitä elementtejä jonkinlaisen todellisuutta rikkovan peilipinnan tavoin. Nimittäin sysää katsojan syvälle De Niron esittämän keskushahmon mielen sisään.

Sitä saattaa olla turhautunut ympäröivään maailmaan. Sitä saattaa olla irrallisena ja omista juuristaan katkenneena. Sitä saattaa olla toivottomassa asemassa, jossa omilla teoilla ei ole vaikutusta. Mutta ainoa asia, jolla on merkitystä on omalla suhteella itselleen. Jos olet itse hukassa itsesi kanssa, et voi odottaa pelastusta ulkopuolelta. New Yorkin katujen muuttuminen puhtaammaksi ei sinua pelasta. Rakkauden löytäminen ei sitä tee. Kuten ei myöskään oikeuden ottaminen omiin käsiinsä.

Rajoja rikkovaa, mullistavaa elokuvantekemistä.

Karppinen
Käyttäjä

rating 100,000

melkeen scorsesen paras elokuva suosittelen.

lapio
Käyttäjä

rating 100,000

Aah... taas näitä klassikoita, näitä jaksaisi katsoa maailmanloppuun asti.

Maaija
Käyttäjä

rating 100,000

Taksikuski ei kyllä hevillä pääse unohtumaan. Robert De Niro tekee täydellisen ja hyvin aidon roolisuoritukseen. Juoni vie katsojan syvälle taksikuskin öisille kaduille eikä anna katsojaa eikä niin ikään Taksikuskiakaan räpäyttämään silmäänsäkään. En kyllä menisi uhitteleemaan Nirolle "Are you talkin' to me?"- monologin jälkeen.

Mad movie man
Käyttäjä

rating 100,000

Loistava elokuva ohjaus on loistava ja Robert De Niro on leffassa loistava psykoottisena taksikuskina. Nuori Jodie Foster on myös loistava yhdessä ensimmäisistä roolisuorituksistaan. Juoni on yksinkertainen mutta hidas tempoinen. Martin Scorsesen paras elokuva.

MaidenFani
Käyttäjä

rating 100,000

Loistava elokuva. Alussa oli vähän tylsää kun vain puhuttiin mutta loppukohtaus oli niin hieno että ei tästä voi viittä tähteä vähempää antaa.
5/5

Matalahiilihappoinen
Käyttäjä

rating 100,000

Taksikuski on tarina miehestä, joka viettää tappavan tylsää elämää ja katsoo usein pornoleffoja teatterissa, kunnes hän ryhtyy taksikuskiksi ja huomattuaan mm. sutenöörit kadulla, hän ryhtyy toimeen. Elokuva on erittäin hyvä, varsinkin käsikirjoitukseltaan. Vaikka joillekin saattaa aluksi tulla mieleen Crazy Taxi-peli (myös minulle), leffaa ei siitäkään huolimatta pidä luulla toimintaleffaksi. Robert De Niro on kova näytteljiä, tosin se on ennen Taksikuskiakin tullut todistettua. Myös mahtipontinen musiikki toimii peilinä elokuvan raadolliselle yhteiskuntasatiirille. Osiensa summana Taksikuski on varsin mainio elokuva, joka on myös suuri vaikuttaja jälkipolville. Turha väittää, ettei Fight Club olisi saanut tästä vaikutteita.

norman_bates
Käyttäjä

rating 100,000

Synkkä ja ahdistava, psykedeelinen ja vangitseva klassikko. Robert DeNiro vetää kenties uransa parhaan roolisuorituksen masentuneena taksikuskina.

Nosfecoff
Käyttäjä

rating 100,000

Upea elokuva, jonka päähenkilö on yksi elokuvahistorian parhaimmista. Myös ampumakohtauksen verinen loppu on häiritsevän upea. Parasta tässä on kuitenkin se, miten Travis suhtautuu katujen saastaan: täysin samalla tavalla kuin minä! Vaikka itse juoni ei varsinaisesti olekaan kummoinen, ei sen tarvitsekaan olla, sillä Taxi Driver on teemaltaan, tyyliltään ja toteutukseltaan yksi kiehtovimmista elokuvista mitä olen nähnyt. Plussaa myös Scorsesen hauskoista esiintymisistä. Plussaa kaikesta muustakin.

OneMoreGoddamnHippieAndMyHeadWillExplode
Käyttäjä

rating 100,000

Scorsese/De Niro akselin hienoin tuotos, joka on ansainnut oman, vankkumattoman asemansa elokuvan kaanonissa. Romanttinen tunnelma kietoo sisäänsä yhdistelmän yksinäisyyttä, väkivaltaa sekä yhteiskuntakritiikkiä. Suosittelen.

Paranoid
Käyttäjä

rating 100,000

En ymmärrä, miksi tätä elokuvaa väitetään yliarvostetuksi. Hienoa 1970-luvun ajankuvaa ja Niro nuorena ja kauniina. Ennen irokeesin leikkuuta siis.
Yliarvostetuin osa liittyy minun mielestäni Fosterin osuuteen näyttelijätyöskentelyssä...
Harvey Keitel hyvä sekopäänä rasvalettinä.

Vitonen, saatana.

Pelimies
Käyttäjä

rating 100,000

Hieno tarina siitä,mitä yksinäisyys saatta aiheuttaa ihmisen pääkopassa.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Rainafriikki
Käyttäjä

rating 100,000

Mestariteos!

rillijulle
Tykittäjä

rating 100,000

Raju sekä realistinen kuvaus miehestä, joka haluaa siivota kadut loskasta. Lempeän alun jälkeen elokuva voimistuu joka käänteessä joka osa-alueelta. Loistava.

Ronald McKey
Käyttäjä

rating 100,000

Scorsesen paras. Ja muutenkin parhaita leffoja koskaan.

Stranger
Käyttäjä

rating 100,000

Todella hieno klassikko Scorseselta. Robert De Niro oli loistava roolissaan, kuten oli myös Jodie Foster.

-Testament-
Käyttäjä

rating 100,000

Huippu lleffa. Kuvaa hyvin miten hulluksi ihminen voi yksinyyttään mennä.

ThePunisher
Käyttäjä

rating 100,000

Klassikko 5/5
tyly, raaka, julma

VierasTalo
Tähtääjä

rating 100,000

Sanattomaksi jättävä mestariteos. Käsikirjoitus loistaa arvaamattomuudellaan, mutta tämä yllätyksen elementti ei silti ole ikinä väärinkäytetty, sillä kaikki yllättävät tapahtumat jotka päähahmo joutuu kohtaamaan tuntuvat luonnollisilta ja loogisilta, eivätkä tosiaankaan tuulesta temmatuilta. Temaattisesti Taksikuski ei yliselitä itseään, mutta sisältää silti symboliikkaa ja teemoja, jotka aukeavat helposti peruskatsojalle kunhan elokuvaan kiinnittää huomiota. Voisi siis sanoa, että sanoma välittyy erinomaisesti juuri siksi, ettei asioita väännetä rautalangasta mutta niihin silti annetaan selvät viitearvot, joiden avulla katsoja voi selvittää tapahtumien merkitystä. Taksikuski on erinomainen elokuva lähes skitsofreenisen päähenkilön elämästä, ja terävä ajankuva.

Acedia
Käyttäjä

rating 100,000

-ak
Käyttäjä

rating 100,000

aLammi
Käyttäjä

rating 100,000

andy
Tähtääjä

rating 100,000

Annalisa
Käyttäjä

rating 100,000

AP
Tähtääjä

rating 100,000

Aprakadabra
Käyttäjä

rating 100,000

armory
Käyttäjä

rating 100,000

Arska79
Käyttäjä

rating 100,000

Ashom
Käyttäjä

rating 100,000

Ataru
Käyttäjä

rating 100,000

Avatar00
Käyttäjä

rating 100,000

Bad Lieutenant
Käyttäjä

rating 100,000

banaanipalmu
Käyttäjä

rating 100,000

Batman
Käyttäjä

rating 100,000

Bewlay
Käyttäjä

rating 100,000

BlaizerTM
Käyttäjä

rating 100,000

bloody-nightmare
Käyttäjä

rating 100,000

Bobby72
Käyttäjä

rating 100,000

bondey
Käyttäjä

rating 100,000

Bungle
Käyttäjä

rating 100,000

bunkaoaishite
Käyttäjä

rating 100,000

CeeÄs
Käyttäjä

rating 100,000

Cpa
Käyttäjä

rating 100,000

Crossfire
Käyttäjä

rating 100,000

Damoni
Käyttäjä

rating 100,000

Daniela
Käyttäjä

rating 100,000

Deadpool
Käyttäjä

rating 100,000

Doc
Käyttäjä

rating 100,000

doomsdaymachine
Käyttäjä

rating 100,000

dot
Käyttäjä

rating 100,000

E-Mies
Tykittäjä

rating 100,000

EdwarDOp
Käyttäjä

rating 100,000

EH
Käyttäjä

rating 100,000

El Wray
Käyttäjä

rating 100,000

elefteria
Käyttäjä

rating 100,000

elvisp
Käyttäjä

rating 100,000

emeieks
Käyttäjä

rating 100,000

Emperor
Käyttäjä

rating 100,000

EPI
Käyttäjä

rating 100,000

etell
Käyttäjä

rating 100,000

ext41
Käyttäjä

rating 100,000

F_Spaz
Käyttäjä

rating 100,000

Fact0ry
Käyttäjä

rating 100,000

Fankki
Käyttäjä

rating 100,000

Feline
Käyttäjä

rating 100,000

Filman
Käyttäjä

rating 100,000

Filmijokeri
Käyttäjä

rating 100,000

FinnPoro
Käyttäjä

rating 100,000

ForrestGump
Käyttäjä

rating 100,000

gaddman
Käyttäjä

rating 100,000

GoldenReviews
Käyttäjä

rating 100,000

Gordon Cole
Käyttäjä

rating 100,000

Haahuilija
Käyttäjä

rating 100,000

Hän
Käyttäjä

rating 100,000

Harlind
Käyttäjä

rating 100,000

hEIKki69
Käyttäjä

rating 100,000

henquli
Käyttäjä

rating 100,000

Herra Igor
Käyttäjä

rating 100,000

herra_tikku
Käyttäjä

rating 100,000

HERRAigorcock
Käyttäjä

rating 100,000

Hiisi
Käyttäjä

rating 100,000

Hilavitkutinkutkutin
Käyttäjä

rating 100,000

hipeku
Käyttäjä

rating 100,000

Hize
Käyttäjä

rating 100,000

hlong
Käyttäjä

rating 100,000

Hooléy
Käyttäjä

rating 100,000

huivaihai
Käyttäjä

rating 100,000

hydra
Käyttäjä

rating 100,000

ilmari
Käyttäjä

rating 100,000

InYourDreams
Käyttäjä

rating 100,000

Ipar
Käyttäjä

rating 100,000

Jaakko
Käyttäjä

rating 100,000

jaamas
Käyttäjä

rating 100,000

Jamii
Käyttäjä

rating 100,000

Jammar
Käyttäjä

rating 100,000

jangga
Käyttäjä

rating 100,000

jani87
Käyttäjä

rating 100,000

Japa88
Käyttäjä

rating 100,000

jawbreaker
Käyttäjä

rating 100,000

Jimmy
Käyttäjä

rating 100,000

JJL420
Käyttäjä

rating 100,000

Joenkkoe
Käyttäjä

rating 100,000

John Lennonjohto
Käyttäjä

rating 100,000

JonzcuPotato
Käyttäjä

rating 100,000

Joppe
Käyttäjä

rating 100,000

Jortikka
Käyttäjä

rating 100,000

Josef Knecht
Käyttäjä

rating 100,000

juhothenero
Käyttäjä

rating 100,000

Jurpo
Tähtääjä

rating 100,000

JV
Käyttäjä

rating 100,000

Kaga
Käyttäjä

rating 100,000

kalastaja774
Käyttäjä

rating 100,000

Kalmannäkijä
Käyttäjä

rating 100,000

Kaltsu
Käyttäjä

rating 100,000

Katmand0r
Käyttäjä

rating 100,000

Kay09
Käyttäjä

rating 100,000

Kivilärvi
Käyttäjä

rating 100,000

KolmasMies
Käyttäjä

rating 100,000

Kookosbanaani
Käyttäjä

rating 100,000

Kristo
Käyttäjä

rating 100,000

KtleR
Käyttäjä

rating 100,000

l3on
Käyttäjä

rating 100,000

Leffa Timppa
Käyttäjä

rating 100,000

Leffaelama
Käyttäjä

rating 100,000

Lobster88
Käyttäjä

rating 100,000

Low Rider
Käyttäjä

rating 100,000

Lucidity
Käyttäjä

rating 100,000

lurde
Käyttäjä

rating 100,000

macantti
Käyttäjä

rating 100,000

makehzzz
Käyttäjä

rating 100,000

mattosato
Käyttäjä

rating 100,000

MaxMad
Käyttäjä

rating 100,000

mbay
Käyttäjä

rating 100,000

mcleffa92
Käyttäjä

rating 100,000

mige
Käyttäjä

rating 100,000

mika72
Käyttäjä

rating 100,000

Miketti
Käyttäjä

rating 100,000

minnesota
Käyttäjä

rating 100,000

misakorp
Käyttäjä

rating 100,000

miskatheman
Käyttäjä

rating 100,000

Moon
Tähtääjä

rating 100,000

Moottorisaha
Käyttäjä

rating 100,000

Movie_Fan
Käyttäjä

rating 100,000

Mr. Fancypants
Käyttäjä

rating 100,000

Mr. Johnny
Käyttäjä

rating 100,000

Mustaoinas
Käyttäjä

rating 100,000

Nanna
Käyttäjä

rating 100,000

Nanopoli
Käyttäjä

rating 100,000

Nephilim
Käyttäjä

rating 100,000

Niilo22
Käyttäjä

rating 100,000

Niklas K.
Käyttäjä

rating 100,000

NitroPupu
Käyttäjä

rating 100,000

njasta
Käyttäjä

rating 100,000

notnaas
Käyttäjä

rating 100,000

Notsip
Käyttäjä

rating 100,000

oez
Käyttäjä

rating 100,000

omarakas
Käyttäjä

rating 100,000

onib
Käyttäjä

rating 100,000

oosulk
Käyttäjä

rating 100,000

ottowW
Käyttäjä

rating 100,000

oulamies
Käyttäjä

rating 100,000

OVV
Käyttäjä

rating 100,000

ozkuz
Käyttäjä

rating 100,000

Papha
Käyttäjä

rating 100,000

Pata Pata
Käyttäjä

rating 100,000

patruzka
Käyttäjä

rating 100,000

Pette
Käyttäjä

rating 100,000

Petzi
Käyttäjä

rating 100,000

Piikittäjä
Käyttäjä

rating 100,000

Pikkupuera
Käyttäjä

rating 100,000

Pix
Käyttäjä

rating 100,000

Pizarro
Käyttäjä

rating 100,000

Polemoni
Käyttäjä

rating 100,000

Pulu
Käyttäjä

rating 100,000

QeNs
Käyttäjä

rating 100,000

QsP
Käyttäjä

rating 100,000

QT
Käyttäjä

rating 100,000

qwenty
Käyttäjä

rating 100,000

Raato-A
Tykittäjä

rating 100,000

reckless
Käyttäjä

rating 100,000

ReedAfterBurning
Käyttäjä

rating 100,000

ReeferMadness
Käyttäjä

rating 100,000

Reservoir Dog
Käyttäjä

rating 100,000

Rocky
Käyttäjä

rating 100,000

rollejokinen
Käyttäjä

rating 100,000

Rtl
Käyttäjä

rating 100,000

rustuid
Käyttäjä

rating 100,000

Saku Työrinoja
Käyttäjä

rating 100,000

samuellaukkanen
Käyttäjä

rating 100,000

Seonsiinä
Käyttäjä

rating 100,000

sepi53
Käyttäjä

rating 100,000

Sgt.Rane
Käyttäjä

rating 100,000

shook
Käyttäjä

rating 100,000

Siitoin
Käyttäjä

rating 100,000

Slacker
Käyttäjä

rating 100,000

slayera
Käyttäjä

rating 100,000

smoothly
Käyttäjä

rating 100,000

-Sorento-
Käyttäjä

rating 100,000

Stain84
Käyttäjä

rating 100,000

sykkeys
Käyttäjä

rating 100,000

TaaTu
Käyttäjä

rating 100,000

Taavitti
Käyttäjä

rating 100,000

Taft
Käyttäjä

rating 100,000

Taksikuski
Käyttäjä

rating 100,000

TaoTao
Käyttäjä

rating 100,000

tapupoika
Käyttäjä

rating 100,000

Teeeemu
Käyttäjä

rating 100,000

Termos
Käyttäjä

rating 100,000

The Fly92
Käyttäjä

rating 100,000

The Man with No Name
Käyttäjä

rating 100,000

the ugly
Käyttäjä

rating 100,000

The Wolf
Tähtääjä

rating 100,000

TheDuuD
Käyttäjä

rating 100,000

TheMan
Käyttäjä

rating 100,000

TheNameless
Käyttäjä

rating 100,000

Thorazine
Käyttäjä

rating 100,000

Thorspo
Käyttäjä

rating 100,000

Tino
Käyttäjä

rating 100,000

Titanic
Käyttäjä

rating 100,000

TMNT
Käyttäjä

rating 100,000

Toi-Lai-Lee
Käyttäjä

rating 100,000

tokeeee
Käyttäjä

rating 100,000

TpeakS
Käyttäjä

rating 100,000

Travis Bickle
Käyttäjä

rating 100,000

TTQ
Käyttäjä

rating 100,000

Turbulenz
Käyttäjä

rating 100,000

uaj
Käyttäjä

rating 100,000

UltimateJT
Käyttäjä

rating 100,000

V.M.
Käyttäjä

rating 100,000

vadelma
Käyttäjä

rating 100,000

vanja_eno
Käyttäjä

rating 100,000

vapatti@seutuposti.fi
Käyttäjä

rating 100,000

Varjo
Käyttäjä

rating 100,000

v!du
Käyttäjä

rating 100,000

Veeti20
Käyttäjä

rating 100,000

viidakon.ykä
Käyttäjä

rating 100,000

Viisas
Käyttäjä

rating 100,000

Ville
Tähtääjä

rating 100,000

Vilperi
Käyttäjä

rating 100,000

WGB
Käyttäjä

rating 100,000

whoppi
Käyttäjä

rating 100,000

wiking
Käyttäjä

rating 100,000

wildwind
Käyttäjä

rating 100,000

xxcromxx
Käyttäjä

rating 100,000

Zarbock
Käyttäjä

rating 100,000

Elokuvan tiedot

Taksikuski
Taksikuski arvosana 4,10

Taksikuski (1976)

Alkuperäinen nimi: Taxi Driver

Genret:
Rikos,
Valmistusvuosi:
1976
Pituus:
113 min
Ohjaajat:
Martin Scorsese
Käsikirjoittajat:
Paul Schrader
Pääosanäyttelijät:
Albert Brooks, Cybill Shepherd, Harvey Keitel, Jodie Foster, Leonard Harris, Peter Boyle, Robert De Niro
Maat:
USA
Kielet:
englanti