Pistejakauma

1%

1%

1%

0%

1%

5%

10%

28%

20%

31%

Pisteytykset

rating 100,000

Juki
Käyttäjä

rating 100,000

Todella hienosti toteutettu yhteen huoneeseen sijoittuva jännäri. Ei aivan pääse Psykon tasolle, mutta erittäin hyvä leffa tämä on silti. Leffa on myös kestänyt hyvin akaa, vaikka lopussa näkyikin muutama hieman tökerösti toteutettu trikkikuva. Vaikka tämä luokitellaan jännityselokuvaksi, niin oli tässä myös vähän huumoriakin mukana. Näyttelijät James Stewartin johdolla tekevät kaikki ihan hyvät suoritukset ja Hitchcockin ohjauskin on onnistunut erinomaisesti. Hitchcockin cameo bongattavissa leffan alkupuolella.

Yksi parhaista näkemistäni Hitchcockin leffoista. Tunnelma on paikoin todella jännä, mutta mahtuu mukaan myös huumoriakin. Näyttelijät tekevät hyvää työtä ja Hitchcockin ohjaus on täyttä rautaa. Suosittelen!

zcb
Käyttäjä

rating 100,000

Tämä on jännitystä parhaimmillaan. Rakastan elokuvia, jotka onnistuvat luomaan jännitystä vähäisellä toiminnalla ja maiseman vaihtumisella. Tässä tapauksessa eritoten kun päähenkilö istuu turvallisessa huoneessa yli 90% elokuvasta.

Tämä elokuva herättää henkiin sisäisen vakoojani. Yksi parhaista elokuvista.

5/5

Yksi parhaimpia elokuvia, jonka olen nähnyt. Elokuvan tekee loistavaksi sen tunnelma, joka aiheutuu siitä kun oman kodin turvasta katsellaan jotain vaarallista.

On rentoa meininkiä, epäilyksiä, jännitystä ja vakoilua. Sopivassa tasapainossa ja sopivalla tahdilla. Ei ehdi kyllästyä, mutta ei myöskään kuluteta puhki jännitystä, vaan se tulee sopivan aaltoilevasti ja laittaa katsojankin miettimään arvoitusta.

Tämä elokuva on tullut katsottua varmaan jo viisi kertaa ja varmasti katson sen myös ensi kerralla kun se televisiosta tulee.

arkistomies
Käyttäjä

rating 100,000

Hitchcockin paras leffa valokuvaajasta jolla on jalka kipsissä ja alkaa ajan kuluksi tiirailemaan vastapäässä asuvaa miestä.

Batman
Käyttäjä

rating 100,000

Ehdoton mestariteos.
Hitchcock luo ainutlaatuisen jännityksen tunteen joka pitää katsojastaan kiinni loppuun asti. Dialogi sekä näyttelytyö on erittäin sujuvaa joka pitää mielenkiintoa yllä alun hiljaisuudessakin. Jokainen osa-alue elokuvassa on mestarillinen.

Yksi jännittävimmistä elokuvista koskaan!

claw
Käyttäjä

rating 100,000

Taidokas toteutus ja hyvät näyttelijät tekevät yksinkertaisesta aiheesta erittäin jännittävän ja mielenkiintoisen kokonaisuuden.

DRUGS
Käyttäjä

rating 100,000

Aivan mahtava elokuva. Omasta mielestäni ehdottomasti yksi Hitchcockin parhaista.
5/5 !

HAL9000
Käyttäjä

rating 100,000

Toimii myös eräänlaisena tutkielmana ihmisen uteliaisuudesta. Asetelmassa on jotain alkukantaisen kutkuttavaa. Kuvaus on hienoa. Jännityksen aikaansaamiseksi ei itse asiassa tarvita kovinkaan monimutkaisia aineksia. Takaikkuna on hyvä esimerkki siitä. Grace Kelly erottuu muista, mikä toisaalta ei ole ihme.

ilmastointiteippi
Käyttäjä

rating 100,000

Loistava elokuva Hitchcock on aivan mahtava!
yksi maailman parhaista. 5/5

IronMaiden
Käyttäjä

rating 100,000

Hitchcockin uran ehdottomia kohokohtia. Jännitys kasvaa koko elokuvan ajan ja loppukohtauksessa tunnelma on jo piinaava. James Stewartilta yksi parhaimmista suorituksista.

Jabbopoikanen
Käyttäjä

rating 100,000

Hitshcokcin paras elokuva. Tapahtumapaikkana ei ole kuin yksi kerrostalolähiö ja se riittää. Elokuva luo ahdistavaa tunnelmaa ja mielenkiintoisia henkilöitä. Todella hyvä mysteeri-leffa.

James_Bond
Käyttäjä

rating 100,000

Todella hienosti kuvattu Hitchcockmainen jännityselokuva. Yksinkertaisuudessaan hieno juoni ja tyylillisesti Hithcockmaiset kuvakulmat tekevät tästä kerrasssaan nerokkaan klassikon. Ohjaajan elokuvia on todella vaikea laittaa paremmuus-järjestykseen, sillä kaikki näkemäni ovat olleet erinomaisen loistavia. Kyllä tämä oli vaan hieno, ei voi muuta sanoa.
Vertigo ja Psyko taitavat olla ne ohjaajan parhaat.

jännämies
Käyttäjä

rating 100,000

Tämä voi hyvinkin olla yksi kaikkien aikojen parhaista elokuvista ja tämä menee omaankin top 10. Hitchcock oli aivan loistava ohjaaja ja James Stewart loistava näyttelijä.

JohnGabriel
Käyttäjä

rating 100,000

Loistava trilleri.

Kaltsu
Käyttäjä

rating 100,000

Omasta mielestäni elokuva on Hitchcockin paras.

Kauhuhullu
Käyttäjä

rating 100,000

Takaikkuna on ehdottomasti näkemisen arvoinen klassikko. Hitchcock osoittaa, että elokuva ei tarvitse toimiakseen erikoistehosteita, paljon näyttelijöitä ja tapahtumapaikkoja, sekä runsaasti dialogia. Hän rakentaa elokuvansa upeasti muutamalle tapahtumapaikalle, säilyttäen jännittävän tunnelman yllä. Loppuratkaisu on ikimuistoinen ja ohjaajan tyylinen, sekä palkitee katsojan jatkuvan tarkkavaisuuden ja keskittymisen. James Stewart on vakuuttava roolissaan Jeffinä ja loi hahmosta enemmän persoonnallisemman hänen syvällä tulkinnallaan ja matalla, mutta kuitenkin sellaisella äänellä, jota ei kyllästy kuulemaan. Kuvakulmat ovat erittäin tyylikkäitä ja musiikit hioivat kokonaisuuden viimeisen päälle. Takaikkunan tulisi löytyä jokaiselta Top-100 parasta elokuvaa listalta, sillä sinne se todella kuuluu. Loistava.

Keräilijä
Käyttäjä

rating 100,000

No hui sentään olipas tämä erinomainen trilleri. Ei ole kansiin katsominen. Ihan mahtava. Olen järkyttynyt. Sutini ei saa tällä kertaa piirtää kritiikkiä. Ihmeiden aika ei ole ohi. Thank you.

Kivilärvi
Käyttäjä

rating 100,000

Jännityksen mestarin suurin mestariteos. Tunnelma kasvaa sekunti sekunilta ja paikoitellen katsojalta valuu hiki tiukoissa tilanteissa. Yksinkertaisesta ideasta on saatu puristettua niin paljon kuin mahdollista.

Kookosbanaani
Käyttäjä

rating 100,000

Ehdottomasti Hitchcockin parhaimpia elokuvia! Juoni on alusta loppuun saakka hiuksia nostattavan jännittävää, lisäksi maineikas näyttelijäkaarti kruunaa kaiken.

Leffa-man
Käyttäjä

rating 100,000

Oli kyllä hikoiluttavan jännittävä. Loistava elokuva.

MaidenFani
Käyttäjä

rating 100,000

Jännittävä, mahtavasti näytelty ja Hitchcock:in paras heti PSYKO jälkeen.

omarakas
Käyttäjä

rating 100,000

Pelimies
Käyttäjä

rating 100,000

Mestariteos⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sgt.Rane
Käyttäjä

rating 100,000

erittäin onnistunut trilleri mielenkiintoisella juonella ja klaustrofobisella tunnelmallaan. Lavasteet ovat vaikuttavat.

TheOneZ
Käyttäjä

rating 100,000

Pidän itse paljon, vaikka olen nähnyt vain yhden kerran!! Hyvin toteutettu ja erikoinen!! yksi hitchcockin parhaimmista!!

Ville
Tähtääjä

rating 100,000

Erittäin onnistunut trilleri. Alkua kehittellään tarpeeksi kauan ja jännitystä pidetään yllä loppuun asti. Ehdottomasti Hitchcockin parhaimpia.

Villetys
Käyttäjä

rating 100,000

Takaikkuna on erinomainen trilleri Alfred Hitchcockilta ja yksi miehen parhaimpia ohjauksia. Elokuva pitää katsojan otteessaan koko kestonsa ajan ja onnistuu jännityksen luomisessa loistavasti. Juonessa seurataan jalkansa loukannutta uutisvalokuvaajaa, joka kuluttaa päivänsä seuraamalla lähistöllä asuvia ihmisiä ikkunastaan. Yhtenä päivänä mies alkaa epäilemään, että naapurustossa on tapahtunut murha ja hän alkaa sitä selvittämään huoneestaan käsin. Juoni voi tuntua alkuun tylsältä, mutta sitä elokuva ei todellakaan ole. James Stewart tekee loistavaa työtä pääroolissa ja myös Grace Kelly ja Thelma Ritter ovat hyviä rooleissaan. Lisäksi elokuvassa käytävät keskustelut näyttelijöiden välillä on hauskaa seurattavaa. Takaikkuna on yksi parhaimpia trillereitä ja samalla myös mielenkiintoinen tutkielma ihmisen uteliaisuudesta toisten tekemisten seuraamiseen.

WGB
Käyttäjä

rating 100,000

Hieno elokuva, joka jotenkin saa innokkaan katsojan muuttumaan kyyläksi. Vahvan tunnelatauksensa ohella Rear Window vaikuttaa maalauksellisia kuvillaan, hienoilla näyttelijäsuorituksillaan ja vanhanaikaisella hohdollaan. Ehkä Hitchcockin tuotannolle osuvin sekä ohjaajan täydellisin perusteos.

WreckMe666
Käyttäjä

rating 100,000

Takaikkunan nähtyään viimein tajuaa hölmöläinenkin, mihin Hitchcockin valtava arvostus ja liikanimi perustuvat. Elokuvan nerokkuus on suorastaan ihmeellinen. Miten kukaan onnistuu luomaan kaksituntisen trillerin yhdestä asunnosta käsin? Miten kukaan voi näin vähistä aineksista loihtia mestariteoksen? Noh, Alfred Hitchcock onnistui tehtävässään, ja vielä hiton hyvin. Takaikkunasta ei löydy mitään huonoa sanottavaa. Se on suorastaan nerokas elokuva, joka kiteyttää mestariteoksen ainekset yhteen ja kokoaa niistä upean trillerin, jonka valtaisa maine ei kaipaa mitään perusteluja. Hitchcock nousi tämän upean taideteoksen johdosta aina vain korkeampaan asemaan allekirjoittaneen alati muuttuvalla top-listalla.

Kaikki elokuvan neljä keskeisintä (+ pahis) ovat rooleissaan ilmiömäisen vakuuttavia. James Stewart kannattelee harteillaan pienimuotoista elokuvataiteen jättiläistä ja herran tulkinta onkin vertaansa vailla. Hahmo elävöityy ja tuntuu kuin elokuvaan loppuun mennessä tuntisi koko stalkkerijupin. Loistava roolisuoritus. Ennestään meikäläiselle näyttelijänä tuntematon edesmennyt Grace Kelly onnistui vakuuttamaan kertaheitolla - samoin kuin vastanäyttelijänsäkin. Wendell Corey ja Thelma Ritter niinikään myös loistavat astetta himmeämmin taustalla, tai jos nyt ei loistosat puhuta, niin ainakin heidän suorituksensa ovat esimerkillisiä. Leffan varsin vähäsanaista pahista tulkitseva Raymond Burr on kanssa pitemmittä puheitta hyvä. Varsinkin kun herran varsinainen näyttelyosio alkaa.

John M. Hayesin Cornell Woolrichin novellin pohjalta kirjoitettu käsikirjoitus on uskomattoman hyvin hallittu - vai onko vika vain ohjaajan. Pienistä paloista koottu tarina pitää mielenkiinnon vireillä, vaikka mitään ei oikeasti tapahdu. Lintujen tapaan tarina kulkee hiljaa mutta varmasti kohti päämääräänsä antaen pikkuhiljaa enemmän nautintoa jännitystä janoavalle katsojaparalle. Loppu onkin sitten nopea. Allekirjoittaneelle olisi maistunut paremmin jokin hämmentävä finaali, mutta hyvä näinkin. Lopun tehostevyörytys on nykystandarteilla kököäkin kökömpi, mutta who cares?

Dialogi on todella uskottavaa, siis todella, todella uskottavaa. Kameratyöskentely yllättävän hyvää, varsinkin kun ottaa aikakauden kuvausvälineet, -tavat ja kuvaajien taidot huomioon. Elokuvan rytmitys on tasaista, mutta silti sopivasti loppua kohden kiihtyvää, jolloin missään vaiheessa ei tule tylsää tai katsoja joudu kärsimään hyppelehtimisestä tai turhan nopeasta tahdista. Elokuvan scorena toimii naapurin säveltäjä-äijän pianoinnit. Hitchcock kokoaa kaikki palaset yhteen ja luo yhden kaikkien aikojen merkittävimpiin elokuviin kuuluvan taideteoksen, jossa oikeastaan kaikki on kohdallaan. Harvoin tulee vastaan elokuvia, jotka ylittävät - jo varsin - korkeat odotukset.

albertfish
Käyttäjä

rating 100,000

amator
Käyttäjä

rating 100,000

Annalisa
Käyttäjä

rating 100,000

Anty
Käyttäjä

rating 100,000

AP
Tähtääjä

rating 100,000

arvili
Käyttäjä

rating 100,000

banaanipalmu
Käyttäjä

rating 100,000

barros
Käyttäjä

rating 100,000

[Batman]
Käyttäjä

rating 100,000

beatles1968
Käyttäjä

rating 100,000

Bietu
Käyttäjä

rating 100,000

BlaizerTM
Käyttäjä

rating 100,000

bloody-nightmare
Käyttäjä

rating 100,000

bondey
Käyttäjä

rating 100,000

Brutus
Käyttäjä

rating 100,000

bunkaoaishite
Käyttäjä

rating 100,000

c4fkw294ziq
Käyttäjä

rating 100,000

Citizen Vader
Käyttäjä

rating 100,000

CorporalCauliflower
Käyttäjä

rating 100,000

Cross
Käyttäjä

rating 100,000

D-McH
Käyttäjä

rating 100,000

Dabalainge
Käyttäjä

rating 100,000

Daniela
Käyttäjä

rating 100,000

Deadpool
Käyttäjä

rating 100,000

Doc
Käyttäjä

rating 100,000

Dread
Käyttäjä

rating 100,000

E-Mies
Tykittäjä

rating 100,000

El Wray
Käyttäjä

rating 100,000

Elmo000
Käyttäjä

rating 100,000

elokuvafanittaja
Käyttäjä

rating 100,000

elvisp
Käyttäjä

rating 100,000

EPI
Käyttäjä

rating 100,000

Ertzi
Käyttäjä

rating 100,000

feelslikesleep
Käyttäjä

rating 100,000

fogso
Käyttäjä

rating 100,000

GoldenReviews
Käyttäjä

rating 100,000

Gordon Cole
Käyttäjä

rating 100,000

Haahuilija
Käyttäjä

rating 100,000

Hän
Käyttäjä

rating 100,000

-Hartsa-
Käyttäjä

rating 100,000

Heinz1869
Käyttäjä

rating 100,000

Hellion
Käyttäjä

rating 100,000

henna183
Käyttäjä

rating 100,000

hlong
Käyttäjä

rating 100,000

Hnry
Käyttäjä

rating 100,000

hollanti123
Käyttäjä

rating 100,000

honkytonk
Käyttäjä

rating 100,000

huivaihai
Käyttäjä

rating 100,000

humanity
Käyttäjä

rating 100,000

Ipar
Käyttäjä

rating 100,000

Jack Bauer
Käyttäjä

rating 100,000

Jamii
Käyttäjä

rating 100,000

jangga
Käyttäjä

rating 100,000

Jarlaxle_
Käyttäjä

rating 100,000

Jei
Käyttäjä

rating 100,000

ji
Käyttäjä

rating 100,000

jigsawman
Käyttäjä

rating 100,000

Jimi
Käyttäjä

rating 100,000

JimTruman
Käyttäjä

rating 100,000

Joey
Käyttäjä

rating 100,000

jonathan
Käyttäjä

rating 100,000

Joukkoruhoase
Käyttäjä

rating 100,000

jude43
Käyttäjä

rating 100,000

Juize
Käyttäjä

rating 100,000

Jurpo
Tähtääjä

rating 100,000

kaapo
Käyttäjä

rating 100,000

karras
Käyttäjä

rating 100,000

kauhufriikki
Käyttäjä

rating 100,000

Kay09
Käyttäjä

rating 100,000

kelli55
Käyttäjä

rating 100,000

ketaha
Käyttäjä

rating 100,000

kolamuki
Käyttäjä

rating 100,000

Koski
Käyttäjä

rating 100,000

Kuutar
Käyttäjä

rating 100,000

lade271
Käyttäjä

rating 100,000

Lebowski
Tykittäjä

rating 100,000

LeFa
Käyttäjä

rating 100,000

Leffa Timppa
Käyttäjä

rating 100,000

Leppäkerttu
Käyttäjä

rating 100,000

Lord Tensai
Käyttäjä

rating 100,000

lurde
Käyttäjä

rating 100,000

Lurppis
Käyttäjä

rating 100,000

Luxi
Käyttäjä

rating 100,000

Maaija
Käyttäjä

rating 100,000

machine
Käyttäjä

rating 100,000

Mad movie man
Käyttäjä

rating 100,000

madworld
Käyttäjä

rating 100,000

makehzzz
Käyttäjä

rating 100,000

Mara
Käyttäjä

rating 100,000

Matalahiilihappoinen
Käyttäjä

rating 100,000

mcleffa92
Käyttäjä

rating 100,000

Michelle78
Käyttäjä

rating 100,000

mige
Käyttäjä

rating 100,000

mikelawry
Käyttäjä

rating 100,000

minnesota
Käyttäjä

rating 100,000

Missikaparka
Käyttäjä

rating 100,000

Mr. Orange
Käyttäjä

rating 100,000

mr.random
Käyttäjä

rating 100,000

ms
Käyttäjä

rating 100,000

Nanopoli
Käyttäjä

rating 100,000

notnaas
Käyttäjä

rating 100,000

ossjuh
Käyttäjä

rating 100,000

ottowW
Käyttäjä

rating 100,000

parhanaama
Käyttäjä

rating 100,000

Pata Pata
Käyttäjä

rating 100,000

Patrick Bateman
Käyttäjä

rating 100,000

Phoenix_
Käyttäjä

rating 100,000

pilkutsalo
Käyttäjä

rating 100,000

Pix
Käyttäjä

rating 100,000

pk82
Käyttäjä

rating 100,000

Pula92
Käyttäjä

rating 100,000

PurpleHaze
Käyttäjä

rating 100,000

QT
Käyttäjä

rating 100,000

Rainafriikki
Käyttäjä

rating 100,000

Reservoir Dog
Käyttäjä

rating 100,000

Ripa
Käyttäjä

rating 100,000

Rocconeverdies^
Käyttäjä

rating 100,000

rustuid
Käyttäjä

rating 100,000

Ryakar
Käyttäjä

rating 100,000

Saku Työrinoja
Käyttäjä

rating 100,000

SaschaRafael
Käyttäjä

rating 100,000

satanoperca
Käyttäjä

rating 100,000

Sduiv
Käyttäjä

rating 100,000

Sea86
Käyttäjä

rating 100,000

sgtoy
Käyttäjä

rating 100,000

Sinipiika
Käyttäjä

rating 100,000

Siredia
Käyttäjä

rating 100,000

SixteenSaltines
Käyttäjä

rating 100,000

skwah
Käyttäjä

rating 100,000

Sleepinggweirdo
Käyttäjä

rating 100,000

Slipkjovi
Käyttäjä

rating 100,000

sloth
Käyttäjä

rating 100,000

SuKuNa
Tähtääjä

rating 100,000

Taikuriku
Käyttäjä

rating 100,000

TaoTao
Käyttäjä

rating 100,000

Tapza
Käyttäjä

rating 100,000

Teeeemu
Käyttäjä

rating 100,000

-Testament-
Käyttäjä

rating 100,000

The Pirate King
Käyttäjä

rating 100,000

The Wolf
Tähtääjä

rating 100,000

TheDuuD
Käyttäjä

rating 100,000

TheMan
Käyttäjä

rating 100,000

Thomson
Käyttäjä

rating 100,000

Tiala
Käyttäjä

rating 100,000

Tino
Käyttäjä

rating 100,000

Tjivini
Käyttäjä

rating 100,000

Turbo Lover
Käyttäjä

rating 100,000

Turbulenz
Käyttäjä

rating 100,000

Tuutikki3
Käyttäjä

rating 100,000

Tyler Durden
Käyttäjä

rating 100,000

uaj
Käyttäjä

rating 100,000

UltimateJT
Käyttäjä

rating 100,000

vadelma
Käyttäjä

rating 100,000

valiri-2
Käyttäjä

rating 100,000

vanja_eno
Käyttäjä

rating 100,000

Vapa12
Käyttäjä

rating 100,000

vapatti@seutuposti.fi
Käyttäjä

rating 100,000

Varjo
Käyttäjä

rating 100,000

varmuuskopio
Käyttäjä

rating 100,000

Vasuri
Käyttäjä

rating 100,000

veronica222
Käyttäjä

rating 100,000

vilmazep
Käyttäjä

rating 100,000

Vilperi
Käyttäjä

rating 100,000

vipera
Käyttäjä

rating 100,000

Visailija
Käyttäjä

rating 100,000

vompakki
Käyttäjä

rating 100,000

ZombieLover
Käyttäjä

rating 100,000

Elokuvan tiedot

Takaikkuna
Takaikkuna arvosana 4,23

Takaikkuna (1954)

Alkuperäinen nimi: Rear Window

Genret:
Trilleri
Valmistusvuosi:
1954
Pituus:
112 min
Ohjaajat:
Alfred Hitchcock
Käsikirjoittajat:
Cornell Woolrich, John Michael Hayes
Pääosanäyttelijät:
Grace Kelly, James Stewart, Judith Evelyn, Raymond Burr, Thelma Ritter, Wendell Corey
Maat:
USA
Kielet:
englanti