Pistejakauma

0%

0%

4%

39%

4%

35%

13%

4%

0%

0%

Pisteytykset

rating 40,000

Jarno Väistö
Ylläpitäjä

rating 40,000

Kuin kymmenen keskinkertaisen toimintaleffan pahimmat kliseet survottuna yhteen ja tuloksena on elokuva, joka tuntuu ensikatsomalta moneen kertaan nähdyltä. Foxxin länkytys on välillä niin raivostuttavaa seurattavaa, että Syötin toivoisi tekevän päähenkilölleen saman kuin Psycho.

JohnRambo
Käyttäjä

rating 40,000

Suhteellisen kehnoa valtavirta-actionia milleniumin tienoilta. Vaikka budjettia on ollut ihan hyvin, eivätkä tehosteet näytä kököiltä, niin vuosituhannen vaihteen ajankuva näyttäytyy näin 14 vuotta myöhemmin kiusallisen selvästi. Tämä ilmenee muun muassa soundtrackin neo-soul-pitoisuudesta, Netscape-selaimen käytöstä, Jamie Kennedysta ja Foxxin Martin Lawrence-maisesta ulosannista.

Toimintaa leffassa on yllättävän vähän ja komediaa taas enemmän kuin kuvittelin. Tosin huumori tuntuu siltä, ettei se ole käsikirjoitukseen kuulunut vaan Fuqua on antanut Foxxille vapaat kädet improvisoida kohtauksissa. Valitettavasti komedia on niin suuresti Foxxin vastuulla, että joissain kohtauksissa tuntuu, että on vain valittu jokin otto missä läppä jää puolitiehen. Komediaan olisi pitänyt enemmän panostaa ja sisällyttää se juoneen, sillä päänäyttelijän onnistuminen on vaihtelevan menestyksekästä, eikä hän tunnu saavan taustatiimiltään tukea.

Juoni leffassa on pahemman luokan diibadaapaa, joka pudotti meikäläisen jo alkumetreillä kärryiltä. Juonta olisi pitänyt saada simppelimmäksi ja selkeämmäksi, jotta rymistelystä olisi voinut nauttia. Leffa vaivaa myös paha ylipituus, tiukkana 90-minuuttisena tämä olisi toiminut ehkä jopa yhden tähden verran paremmin.

mauge
Tähtääjä

rating 40,000

Syötti on lupauksia antava näyte Fuquan kyvyistä. Hienosti rakennettu alkuasetelma hukataan kuitenkin elokuvan edistyessä miltei kokonaan ja käteen jää lopulta tusinapätkä, joka on toisaalta keskimääräistä viihdyttävämpi.

Kivilärvi
Käyttäjä

rating 40,000

mikelawry
Käyttäjä

rating 40,000

rostetti
Käyttäjä

rating 40,000

TaoTao
Käyttäjä

rating 40,000

TomCruise
Käyttäjä

rating 40,000

Zassi
Käyttäjä

rating 40,000

Elokuvan tiedot

Syötti
Syötti arvosana 2,89

Syötti (2000)

Alkuperäinen nimi: Bait

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2000
Pituus:
119 min
Ohjaajat:
Antoine Fuqua
Käsikirjoittajat:
Adam Scheinman, Andrew Scheinman, Tony Gilroy
Pääosanäyttelijät:
David Morse, Doug Hutchison, Jamie Foxx, Kimberly Elise, Robert Pastorelli
Maat:
Kanada, Australia, USA
Kielet:
englanti