Arvostelu

Ehkä joku romantiikan suurkuluttaja pitää tätä huippuelokuvana.

En pidä itseäni minään suurena romanttisten draamojen ystävänä, mutta tämä tuli katsottua, kun ei ollut oikein muutakaan katsottavaa. Yllätyksekseni jaksoin katsoa tämän loppuun asti vaikka tässä ei ole komedian häivääkään, mitä yleensä romanttisilta elokuvilta vaadin. Myöhään illalla aika väsyneenä nähtynä tämä vaikutti kuitenkin ihan keskiverrolta katseluelämykseltä. Ehkä joku romantiikan suurkuluttaja pitää tätä huippuelokuvana, en tiedä.

Idea on kuitenkin se, että Richard Gere on elämäänsä kyllästynyt ravintoloitsija, Will, joka omaa toivottoman naistenmiehen maineen. Gere iskee silmänsä entisen ystävättärensä aikuiseen tyttäreen, Charlotteen (Winona Ryde). Melkoisesta ikäerosta huolimatta nämä kaksi sitten lyövät hynttyyt yhteen ja aloittavat suhteen, joka on kuitenkin jäämässä vaarallisen lyhytaikaiseksi useastakin syystä. Will kun ei pysty pitämään näppejään erossa muista naisista ja Charlottella on vakava sairaus (mikä lie sydämen alaonttolaskimon läpän kasvain. Joka tapauksessa siihen kuolee). Will ei kuitenkaan aio antaa helposti periksi. Hän aikoo tehdä kaikkensa tyttöystävänsä pelastamiseksi.

Syksy New Yorkissa on aika tasapaksu elokuva. Winona Ryder tekee ehkä elokuvan parhaan roolityön hieman hupsuna Charlottena, joka onnistuu säilyttämään elämänilonsa vaikeasta sairaudestaan huolimatta. Richard Gerekin tekee ihan hyvän roolin rikkaana ravintoloitsijana, jolla tuntuu menevän ihmissuhteiden osalta vähän kaikki metsään. Elokuva on ihan siedettävää katseltavaa vaikkei parhaasta päästä olekaan. Central Parkin syksy on upea.

nimimerkki: Bukarest

Pisteet: rating 50,000


Vieras Arvosteltu: 04.01.2006
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Dolls
Dolls arvosana 4,30
Dolls
The Holy Mountain
The Holy Mountain arvosana 4,07
The Holy Mountain
Seitsemäs sinetti
Seitsemäs sinetti arvosana 3,95
Seitsemäs sinetti
Auringonnousu
Auringonnousu arvosana 3,96
Auringonnousu

Elokuvan tiedot

Syksy New Yorkissa
Syksy New Yorkissa arvosana 2,63

Syksy New Yorkissa (2000)

Alkuperäinen nimi: Autumn in New York

Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
2000
Pituus:
103 min
Ohjaajat:
Joan Chen
Käsikirjoittajat:
Allison Burnett
Pääosanäyttelijät:
Anthony LaPaglia, Elaine Stritch, Richard Gere, Sherry Stringfield, Vera Farmiga, Winona Ryder
Maat:
USA
Kielet:
englanti