Arvostelu

Yksi maailman parhaista leffoista.

Saksalainen sukellusvene U-96 lähtee merelle, osallistuakseen ''sukellusvenesotaan.'' Retki alkaa toiveikkaasti, ja aluksi veneellä menee hyvin, mutta pikkuhiljaa sukellusveneessä olo alkaa käydä miehistölle hetki hetkeltä tukalammaksi, ja moni alkaakin olla hermoromahduksen partaalla.

Oli pakko katsoa elokuva Sukellusvene U-96, kun tuli TV:stä. En joutunut pettymään. Sukellusvene U-96 on yksi maailman parhaista leffoista, monistakin syistä. Ensinnäkin on elokuvan loistava tunnelma. Elokuva alkaa aika mahtipontisella, hieman humoristisellakin tunnelmalla, mutta elokuvan edetessä tunnelma kehittyy painostavammaksi, ja katsoja tajuaa oikeasti, miltä elokuvan henkilöistä tuntuu. Loppupuolella elokuvan katsominen alkaa käydä melko puuduttavaksi, mutta ei lainkaan huonolla tavalla, sillä tämä nimenomaan korostaa tukalaa tunnelmaa.

Elokuvassa on myös ihan riittävästi jännitystä. Taistelut hävittäjien kanssa ja syvyyspommihyökkäykset ovat loistavasti toteutettuja. Sisällöltäänkään Das Boot ei ole tyhjänpäiväinen. Elokuvasta voi havaita monenlaista sanomaa - Das Boot ole niitä elokuvia jotka toimivat parhaiten aivot off-asennossa. Itse asiassa leffa vaatii aika paljonkin pohdintaa.

Näyttelytyö on loistavaa. Jürgen Prochnow on mahtavaa aluksen komentaja Willenbrockina. Muutkin näyttelijät tekevät tosi hyvää työtä, eikä elokuvasta taida yhtäkään huonoa näyttelijää löytyä. Musiikitkin ovat loistavia, ja muukin äänimaailma on hienosti toteutettua. En olisi arvannut, että sukellusveneen narina luo näin hienosti tunnelmaa.

Elokuvasta ei (ainakaan allekirjoittanut) löydä mitään huonoa. Sukellusvene U-96 on yksinkertaisesti loistava.

Pisteet: rating 100,000

vomppa
Käyttäjä, 55 arvostelua
Arvosteltu: 24.05.2009
Katsottu: Kotona

rating 90,000

Saman kategorian TOP-leffoja

American History X
American History X arvosana 4,27
American History X
Tokyo Story
Tokyo Story arvosana 4,26
Tokyo Story
Yksi lensi yli käenpesän
Yksi lensi yli käenpesän arvosana 4,34
Yksi lensi yli käenpesän
Kurjet lentävät
Kurjet lentävät arvosana 4,18
Kurjet lentävät

Elokuvan tiedot

Sukellusvene U-96
Sukellusvene U-96 arvosana 4,36