Pistejakauma

0%

0%

0%

13%

13%

38%

25%

13%

0%

0%

Pisteytykset

rating 50,000

Titan90
Käyttäjä

rating 50,000

Bostonin maratonin pommi-iskussa molemmat jalkansa menettänyt Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal) tasapainoilee tahtomattaan julkkiksen ja tavallisen kaduntallaajan välimaastossa olevan elämänsä kanssa. Näennäisesti ympärillä olevat ihmiset ovat miehen tukena, mutta välillä tärkeintä tuntuu olevan ne kaikki uudet mahdollisuudet, joita tämä karmaiseva onnettomuus on avannut. Vain oirelevan parisuhteen toinen puolisko antaa aitoa tukea ja pyrkii huomioimaan miehensä pohjimmaista tahtoa. Toisaalta alkoholin ja penkkiurheilun sävyttämää elämää on raskasta seurata vierestä ja kun jälkikasvukin ilmoittaa tulemisestaan, on naisella kova paikka pohtia, jaksaako hän huolehtia kahdesta lapsesta samaan aikaan.

Stronger menee elokuvana siihen valitettavan nationalistiseen ryhmään, joita Yhdysvalloista tämän tästä sikiää. Elämän vastoinkäymisen perusteet luodaan sinne länsimaista yhteiskuntaa sokeeraaviin lähtökohtiin ja tuodaan näin jalustalle kuin väkisin. Sinällään aihe on varsin ominainen elokuvalle, mutta tietty Jenkki-paatos iskee liiaksi silmille.

Elokuvana muuten Stronger ei ole kovinkaan kummoinen. Yhden miehen selviytymistaistelu on pelko puisevaa seurattavaa, varsinkin kun päähenkilö itse ei ole kovinkaan miellyttävä. Ympärillä pyörivät läheiset ovat toinen toistaan iljettävimpiä ja kokonaisuutena elokuva on melko tylsä sekä pinnallinen. Enempäänkin olisi ollut potentiaalia varmasti, mutta nyt syvyys jää puuttumaan, eikä teos tarjoa juurikaan mitään katsojalle. Strongerin voi hyvin jättää huomiotta suoratoistopalvelun tarjonnassa tai kaupan hyllyllä, ilman pelkoa minkään menettämisestä.

.

Elokuvan tiedot

Stronger
Stronger arvosana 3,06
Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
2017
Pituus:
116 min
Ohjaajat:
David Gordon Green
Käsikirjoittajat:
Bret Witter, Jeff Bauman, John Pollono
Pääosanäyttelijät:
Clancy Brown (I), Jake Gyllenhaal, Miranda Richardson, Tatiana Maslany
Maat:
USA
Kielet:
englanti