Arvostelu

Loistava ja nauruhermoja koetteleva sekoilukomedia vailla mitään syvällisempää.

Adam McKay ei ohjaajana ole välttämättä monille tuttu. Mies on ohjannut lähinnä pelkästään Will Ferrellin tähdittämiä leffoja (Talladega Nights, Anchorman...), eikä merkkiä kyllästymisestä näy. McKayn uusin tuotos, Step Brothers, jatkaa samaa Ferrell-linjaa. Tällä kertaa mukana vähintään yhtä hauska mies, John C. Reilly.

Step Brothers tarjoaa katsojilleen aikuistumistarinan, mutta tällä kertaa aikuistutaankin vasta nelikymppisinä. Brennan (Ferrell) ja Dale (Reilly) ovat työttömiä ja asuvat yhä vanhempiensa luona. Harmikseen he kuitenkin joutuvat muuttamaan yhteiseen taloon vanhempiensa mentyä naimisiin. Velipuolet eivät aluksi siedä toisiaan ja riitaa tulee mitä lapsellisimmista asioista. Riitely ja saamattomuus saa vanhempien avioliitonkin rakoilemaan, joten on aika löytää yhteinen sävel sekä velipuolille, että vanhemmille. Brennan ja Dale keksivät sekopäisen ja hulvattoman hauskan juonen korjatakseen avioparin suhteen, eikä tässä tapauksessa nauruilta voida välttyä.

Näyttelijävalinnat ovat onnistuneet ainakin suurimmaksi osaksi. Ferrell-Reilly -kaksikko hoitaa hommansa aivan loistavasti. Yleensä melko keskinkertaisena näyttelijänä pitämäni Ferrell sai ainakin allekirjoittaneen vakuuttuneeksi siitä, että miehellä saattaakin olla oikeita koomikon lahjoja. Myös Mary Steenburger ja Richard Jenkins suoriutuvat hyvin hermoraunion partaalla olevien vanhempien roolista. Sivunäyttelijöistä Adam Scott ja Kathryn Hahn esittävät ihan siedettävät roolisuoritukset Brennanin dorkaveljenä Derekinä ja tämän syrjähyppyihin taipuvana vaimona Alicena. Uskon kuitenkin, että Scottin ja Hahnin rooleihin olisi voitu valita lähes ketkä tahansa Hollywood-näyttelijät vähintään yhtä hyvällä lopputuloksella.

Melko köykäisen tuntuinen käsikirjoitus on ihan omiaan tällaiselle aivojen nollaus -leffalle. Tarina kulkee mutkattomasti koko keston ajan. Lopun kliseetkin annan anteeksi, eivätpä ne juuri katselunautintoa laskeneet, enkä näin anna niiden vähentää pisteitäkään. Leffa on taattua junttimeininkiä. Alapäähuumoria viljellään paljon, mikä oli kyllä odotettavissakin. Tällaisessa elokuvassa alapäähuumori ei pilaa katselunautintoa, koska se sopii hyvin käsikirjoitukseen. Parhaimmaksi anniksi koituukin näyttelijäkaksikon Ferrell-Reilly aivottomat sähläykset ja räävittömät heitot.

”Okay, here's the shot out of the cannon: Oprah, Barbara Walters, your wife. You gotta fuck one, marry one, kill one, go!”

Step Brothers oli juuri sitä mitä odotinkin, jopa enemmänkin. Eli loistavaa ja nauruhermoja koettelevaa sekoilukomediaa vailla mitään syvällisempää. Uskoisin leffan olevan parhaimmillaan kaveriporukassa muutamien piristävien juomien kera ja aivojen ollessa viritettynä nollataajuudelle. Suosittelen elokuvaa kaikille hyvän komedian ystäville.

Pisteet: rating 80,000

milkman
Käyttäjä, 2 arvostelua
Arvosteltu: 20.08.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Piukat paikat
Piukat paikat arvosana 4,06
Piukat paikat
Chaplinin poika
Chaplinin poika arvosana 4,27
Chaplinin poika
Koskemattomat
Koskemattomat arvosana 4,21
Koskemattomat
Ankronikka - Kadonneen lampun metsästys
Ankronikka - Kadonneen lampun metsästys arvosana 3,66
Ankronikka - Kadonneen lampun metsästys

Elokuvan tiedot

Velipuolet
Velipuolet arvosana 3,22

Velipuolet (2008)

Alkuperäinen nimi: Step Brothers

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
98 min
K13
Ohjaajat:
Adam McKay
Käsikirjoittajat:
Adam McKay, John C. Reilly, Will Ferrell
Pääosanäyttelijät:
Adam Scott, John C. Reilly, Kathryn Hahn, Mary Steenburgen, Richard Jenkins, Will Ferrell
Maat:
USA
Kielet:
englanti