Nebula Oy

*******½

Pisteytykset ***½ (28)

JonzcuPotato

***½

Selvästi aloituspätkä jatko-osille. Erittäin hyvä sellainen kuitenkin :). Innolla jäädään odottamaan tulevaa, sillä kaikki elementit olivat hyvin kohdallaan.

-mirco-

***½

Minulle ennestään täysin tuntematon sarja vakuutti ja sai jopa haluamaan lisää. Pitkän perinteen hahmot olivat todella nerokkaita, mikä on tietysti sarjan faneille itsestäänselvyys. Myös 2/3 käsikirjoituksesta on hyvin etenevää ja satiirinen dialogi toimii. Näyttelijät Yelchin, Pine ja Quinto olivat todella vakuuttavia. Banan hahmosta olisi voitu saada paljon enemmän irti. Loppu oli aivan liian epärealistinen ja sattumanvarainen ja koko Nimoyn hahmo tuntui tarinen kannalta turhalta.

Mowgli

***½

Kuulun itse Star Wars-fanien joukkoon ja sen verran mitä olen vanhasta Star Trek-sarjasta telkkarista joskus katsonut, on meininki näyttänyt melko naurettavalta. Jottei tästä yltyisi Star Wars-nörttien ja trekkereiden välistä mittelöä, voin oikeasti sanoa, että pidin tästä elokuvasta. Tämä oli kerännyt kehuja siitä, että sarjaan tutustumatonkin voi päästä elokuvaan mukaan, joten mielenkiintoni heräsi leffaa kohtaan ja olihan tämä ehdottomasti katsomisen arvoista viihdettä. Visuaaliselta puoleltaan upean näköistä touhua, jota kelpaa katsella. Vaikka tarinassa liikutaankin kaukana tulevaisuudessa ja vierailla planeetoilla, miksipä ei soittimesta voisi pärähtää kesken takaa-ajon soimaan Beastie Boysin Sabotage. Tuollaiset pikkuseikat pistivät takuulla hymyn huuleen. Näyttelijöistä kukaan ei töppäile ja hahmoista on saatu varsin kiinnostavia. Päähenkilöiksi nousevat Kirk (Chris Pine) ja hörökorvainen Spock (Zachary Quinto) ovat leffan parhaat hahmot ja heidän näyttelijänsä ovat mainioita. Kundien välillä on kiva nähdä pientä kilpailua, mutta samaan aikaan myös kunnioitusta. Lempinäyttelijäni Simon Pegg on pienehköksi jäävässä hupsussa sivuosassa, mutta häntä ei olla päästetty kunnolla vauhtiin. Ja miksi se aksentti? Hassua kyllä, olisin toivonut tältä hieman yli kaksituntiselta elokuvalta vielä hieman lisää pituutta, sillä loppu tuntui jotenkin liian nopeatempoiselta. Joka tapauksessa erinomaista viihdettä tavallisellekin katsojalle, ties minkälainen kokemus sitten aidolle fanille. Tämä elokuva keikkuu kyllä antamani pisteytyksen yläpäässä, mutta jotain pientä tästä jäi uupumaan neljästä tähtösestä.

T-800

***½

Tyylikäs elokuva, joka piti otteissaan koko kahden tunnin ajan. J.J. Abrams osaa viihdyttää teoksillaan ja tässä se taas nähtiin. Jatkoa odotellaan.

aare

Bad Lieutenant