Pistejakauma

0%

5%

5%

12%

20%

22%

24%

7%

2%

2%

Pisteytykset

rating 40,000

X-tyyppi
Tykittäjä

rating 40,000

Ilmeisesti tiimi ei oikein osannut siirtää avaruuden vahtivuoroa eteenpäin luontevasti, kun William Shatnerin ja Patrick Stewartin pitää eräänlaisessa välileffassa lyödä hynttyyt yhteen, mitä nyt Kirkin edustusaika jää melko vähiin. Ehkä hyvä niin, ylimääräiset kaksoisleuat ja muut rypyt eivät enää tässä vaiheessa ole anteeksiannettavia muuta kuin sillä faktalla, että kaksi ikonista kapteenia kohtaa leffan lopussa ihan komeasti.

Leffa ei tunnu starttaavan, ei niin millään. Eka puoli tuntia tuntuu siltä, että katsoisi pelkkiä sivujuonia, jotka vain odottavat dumpatuksi tulemistaan. Tarina käy hyvin lähellä hahmoille merkittäviä hetkiä, mutta hylkää tilanteiden tarjoamat mahdollisuudet. Paraatiesimerkkinä käy androidi Dataan asennettava tunnesiru, josta seuraavat tapahtumat toimivat vain ja ainoastaan comic reliefinä, eivät suinkaan pohdiskeluna ihmisen ja koneen eroista. Turhista sivujuonista on myös mainittava paikalla piipahtava klingonien sota-alus. Mitä ihmettä se tähän juoneen oikeasti tarjosi, ja oliko hetkellinen paikalla käynti oikeasti pakollinen? Virallisesti aluksen avulla kierretään keinotekoisesti asetettu ongelma, mutta ainoa merkittävä - tosin turha - seuraus on Enterprisen visuaalisesti komea pakkolasku.

Sivujuonista puhumisen jälkeen on hyvä siirtyä manaamaan itse pääjuonta: kyseessä on kopion kopion kopio. Malcolm McDowellin kevyesti ylitse lyöty pahisrooli piristää muuten latteaa tarinaa yksiulotteisesta miehestä, joka on valmis tekemään mitä tahansa tavoitteensa saavuttamiseksi. Lopussa sekoillaan vähän aikamatkustuksen parissa, ja posotetaan siitä mistä aita on matalin. Pari kertaa matka käy suoraan aidan läpi, ja mojovia juoniaukkoja ja epäloogisuuksiahan siitä syntyy. Jossain tarinan keskiössä on olevinaan toiveita illuusioiden avulla todeksi tekevä Nexus-pilvivyöhyke, johon päätyessään kapteeni Picard pystyy yllättäen toteuttamaan toiveita konkreettisesti. Just. Olisi kannattanut saman tien toivoa parempi käsikirjoitus alle.

barros
Käyttäjä

rating 40,000

burningwolle
Käyttäjä

rating 40,000

jmz
Ylläpitäjä

rating 40,000

V.M.
Käyttäjä

rating 40,000

Elokuvan tiedot

Star Trek - sukupolvet
Star Trek - sukupolvet arvosana 3,11

Star Trek - sukupolvet (1994)

Alkuperäinen nimi: Star Trek: Generations

Genret:
Sci-fi,
Valmistusvuosi:
1994
Pituus:
118 min
Tunnetaan myös nimillä:
Star Trek 7: Sukupolvet, Star Trek: Sukupolvet, Star Trek VII
Ohjaajat:
David Carson
Käsikirjoittajat:
Brannon Braga, Ronald D. Moore
Pääosanäyttelijät:
Brent Spiner, James Doohan, Jonathan Frakes, LeVar Burton, Malcolm McDowell, Marina Sirtis, Michael Dorn, Patrick Stewart, Walter Koening, William Shatner
Maat:
USA
Kielet:
englanti