Arvostelu

Samalla liikuttava ja hauska kertomus

Tätä on kehuttu paljon ja sen takia lähdin etsimään tätä DVD:lle. Lopulta löysin sen ja ostin hyllyyni. Kyllä kannatti. Eipä kehutkaan ollut tullut turhaan.

Stand by me on kertomus neljästä 12-vuotiaasta pojasta, jotka lähtevät etsimään rautateiltä kuollutta pikku poikaa. Pojat ovat hyvin erilaisia. Kertojana toimii juuri veljensä auto-onnettomuudessa menettänyt Gordie (Wil Wheaton), joka on hyvä kirjoittamaan tarinoita, mutta hänen vanhempansa ei usko hänestä. Chris (River Phoenix) tulee pahamaineisesta perheestä. Kukaan ei usko hänestä mitään, ei edes hän itse. Teddy (Corey Feldman) on hullu kaveri, jonka isä poltti hänen toisen korvan irti. Vern (Jerry O'Connell) on puolestaan hieman nössö ja joutuu siitä yleensä kavereiden pilkan kohteeksi. Matkan aikana he juttelevat kaikista heille tärkeistä asioista ja samalla he tietävät että tähän heidän lapsuus loppuu, kesän jälkeen he menevät ylä-asteelle ja saavat uusia kavereita.

Tämä on hieno esimerkki siitä että Stephen King osaa tehdä muutakin kuin kauhua. Tämä perustuu hänen novelliinsa Ruumis. Ohjaajana nähdään erittäin hyvä Rob reiner. Näyttelijöistä parhaimmat ovat ehdottomasti elokuvan nuoret tähdet. Myös aina loistava Richard Dreyfuss vilahtaa leffassa.

Stand by me on samalla liikuttava ja hauska kertomus. Mukaan mahtuu myös erittäin jännittäviäkin kohtia. Elokuva löytyy IMDb:n top 250 -listalta, mikä tarkoittaa että leffa ei ole mikään huono. Draamojen ystäville tämä on varmasti varsinaista herkkua, mutta eihän muidenkaan tätä olisi pahitteeksi katsoa. Nautittavaa laatudraamaa.

Pisteet: rating 100,000

Thoke
Tykittäjä, 619 arvostelua
Arvosteltu: 14.05.2003
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Umberto D. - elämän vanki
Umberto D. - elämän vanki arvosana 4,16
Umberto D. - elämän vanki
Kummisetä
Kummisetä arvosana 4,34
Kummisetä
Scarface - arpinaama
Scarface - arpinaama arvosana 4,42
Scarface - arpinaama
Taksikuski
Taksikuski arvosana 4,10
Taksikuski

Elokuvan tiedot

Stand by Me - viimeinen kesä
Stand by Me - viimeinen kesä arvosana 4,06

Stand by Me - viimeinen kesä (1986)

Alkuperäinen nimi: Stand by Me

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1986
Pituus:
85 min
Ohjaajat:
Rob Reiner
Käsikirjoittajat:
Bruce A. Evans, Raynold Gideon, Stephen King
Pääosanäyttelijät:
Corey Feldman, Jerry O'Connell, Kiefer Sutherland, River Phoenix, Wil Wheaton
Maat:
USA
Kielet:
englanti