Arvostelu

Erittäin viihdyttävä homma.

Vaikka kova leffafriikki olenkin niin leffateatterissa istumiset on jäänyt viimeaikoina todella vähälle, johtuen kotiteatteri-harrastuksesta. Nyt oli kuitenkin syytä tehdä poikkeus sillä lapsuuden sankarin hämähäkkimiehen edesottamuksia ei vain voinut jäädä odottamaan saapuvaksi mihinkään kotiformaattiin.

Hämis on pessyt teräsmiehet ja lepakkomiehet mennen tullen ainakin omissa mielikuvissani ja on ollut ylivoimaisesti kiinnostavin hahmo kaikista supersankareista. Hämis, alias Peter Parker on eniten tavallinen kaduntallaaja ja hahmo, johon on helpoin samaistua.

Kun vääntö Spider-Manin leffaoikeuksista oli saatu päätökseen niin pläjäykseen oli tyrkyllä monia staravaihtoehtoja. Hämikseksen trikoita oltiin sovittamassa Leonardo DiCapriolle, Ewan McGregorille, Heath Ledgerille, mutta aina jotenkin niin flegmaattinen Toby Maguire nappasi roolin. Tuotannon ohjaajaksi haluttiin Cameronia, Spielbergia, Tim Burtonia, Cris Kolumbusta ja David Fincheria, mutta Evil Dead -Raimi päätyi huutelemaan megafoniin. William Dafoekaan ei ollut mikään selvyys pahiksen eli Vihreän menninkäisen rooliin. Raimi olisi halunnut John Malkovichin pahikseksi. No, asiat kaikki loksahdelleet uomiinsa ja leffa on kaiken kansan ihmeteltävänä.

Niin... ja sitten itse pläjäys. Medioissa on hehkutettu tapausta ja lipputulotkin ovat tähän mennessä muhkeat, joten ennakkoon kaikki odotukset olivat kovia ja leffan täytyy siis olla viihdyttävä ja hyvä.

Peter Parker on koulukiusattu luuseri, jonka osaan tosiaankin vähän flegun oloinen Maguire istuu kuin nakutettu. Kuten jo ennestään oli tiedossa Peteriä puraisee hämähäkki ja hän muuttuu supersankariksi. Leffassa on mukavasti hyvää huumoria mukana. Kaikkihan tietävät miltä hämähäkkimies näyttää ja onkin huvittavaa seurata supervoimat omaavan Peterin teryleenihapuilua kohti lopullista sankaruutta.

Pariin tuntiin mahtuu vauhtia, romantiikkaa, huumoria ja muutama pelästyminenkin. Paketti on kaikinpuolin viihdyttävä. Sam Raimi on mies paikallaan ohjaajana. Hepun kädenjälki on paikkapaikoin tunnistettavissa jos Raimin kuvia on enemmän katsonut... Eipä ollut yhtään huono juttu käydä välillä leffassakin, erittäin viihdyttävä homma.

Pisteet: rating 90,000

arska
Ylläpitäjä, 637 arvostelua
Arvosteltu: 30.06.2002
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Aguirre - Jumalan viha
Aguirre - Jumalan viha arvosana 4,03
Aguirre - Jumalan viha
Inception
Inception arvosana 4,15
Inception
Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia
Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia arvosana 4,22
Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia
Lupin III: Cagliostron linna
Lupin III: Cagliostron linna arvosana 3,81
Lupin III: Cagliostron linna

Elokuvan tiedot

Spider-Man - hämähäkkimies
Spider-Man - hämähäkkimies arvosana 3,58

Spider-Man - hämähäkkimies (2002)

Alkuperäinen nimi: Spider-Man

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2002
Pituus:
122 min
Ohjaajat:
Sam Raimi
Käsikirjoittajat:
David Koepp
Pääosanäyttelijät:
Bill Nunn, Cliff Robertson, James Franco, J. K. Simmons, Kirsten Dunst, Rosemary Harris, Tobey Maguire, Willem Dafoe
Maat:
USA
Kielet:
englanti