Arvostelu

Ihan viihdyttävä elokuva, vaikkakin kliseitä on vaikka muille jakaa.

Kaksi poliisia Jack (Reeves) ja Harry (Daniels) sotkevat pommimiehen (Hopper) suunnitelmat eräässä rakennuksessa, ja siitäkös herra suuttuu. Niinpä pommimies suunnittelee pirullisen suunnitelman; bussiin, joka on täynnä matkustajia, laitetaan suuri pommi, joka aktivoituu kun bussi ajaa yli 50 mailia tunnissa ja räjähtää, jos bussin vauhti tippuu alle 50 mailin. Kun vielä saadaan Jack bussiin, niin on todellinen adrenaliinin täytteinen toimintapaukuttelu valmis.

Speed on toimintaelokuva, jossa ruumiiden ja ammuskelun sijasta keskitytään tiukkoihin tilanteisiin bussin ajaessa 50 mailin tuntivauhtia esikaupunkialueella. Vaikka luulisi, että elokuva on keskiverto tasapaksu toimintaelokuva, niin Speed erottuu kuitenkin mielenkiintoisen juonen ja Dennis Hopperin loistavan näyttelutyön ansiosta. Elokuva on myös todella kliseinen, mutta se ei haittaa menoa.

Keanu Reeves tekee tutun tökeröä työtä, mutta kuitenkin tarpeaksi sujuvaa leffaan. Yhtä bussin matkustajista esittävä Sandra Bullock tekee kiitettävää työtä, mutta psykoottista pommimiestä näyttelevä Dennis Hopper tekee todella hyvää työtä. Jeff Daniels ei elokuvassa alun jälkeen esiinny kuin kerran, mutta tekee siedettävän homman Jackin vanhempana poliisiparina.

Kokonaisuutena Speed on hieman massasta erottuva toimintapläjäys, joka kestää parikin katselukertaa. Ihan viihdyttävä elokuva, vaikkakin kliseitä on vaikka muille jakaa, niin kyllähän sen kanssa viettää helposti melkein 2 tuntia.

Pisteet: rating 70,000

NitroPupu
Käyttäjä, 38 arvostelua
Arvosteltu: 30.11.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Taksikuski
Taksikuski arvosana 4,10
Taksikuski
Takaikkuna
Takaikkuna arvosana 4,23
Takaikkuna
Lyhyt elokuva tappamisesta
Lyhyt elokuva tappamisesta arvosana 3,76
Lyhyt elokuva tappamisesta
Pelon palkka
Pelon palkka arvosana 4,19
Pelon palkka

Elokuvan tiedot

Speed - kuoleman kyydissä
Speed - kuoleman kyydissä arvosana 3,63

Speed - kuoleman kyydissä (1994)

Alkuperäinen nimi: Speed

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1994
Pituus:
112 min
Ohjaajat:
Jan de Bont
Käsikirjoittajat:
Graham Yost
Pääosanäyttelijät:
Alan Ruck, Carlos Carrasco, Dennis Hopper, Jeff Daniels, Keanu Reeves, Sandra Bullock
Maat:
USA
Kielet:
englanti