Arvostelu

...vauhtia todellakin riittää.

Speed oli Keanu Reevesin läpimurto ja muutenkin kaikin puolin toimiva toimintajännäri.

Hieman psykoottinen pommimies on virittänyt hissiin pommin, mutta 2 jeparia tulee ja pilaa pommiheebon suunnitelmat. Myöhemmin pommimies kertoo toiselle poliiseista virittäneensä pommin erääseen bussiin. Jos vauhti nousee yli 50 km/h bussi räjähtää, jos vauhti laskee tai pysähtyy bussi räjähtää. Keanun esittämällä poliisilla ei ole muutamahdollisuutta kun mennä bussiin pitämään vauhti tarpeeksi kovana.

Speed tapahtuu melkein kokoajan bussissa, tämä voi kuulostaa tylsältä mutta siitä on saatu hyvä leffa jossa vauhtia ja kaahailua riittää. Keanu Reeves on tyhjänpäiväinen matrix tähti joka suoritti (ainakin osan) leffan stuntit itse. Bullockin näyttelijä lahjat liikkuvat samalla tasolla kuin Keanun. Erinomainen Dennis Hopper varastaa shown paskamaisena pommimiehenä. Mainiossa 24 sarjassa pahista näyttelevä Hopper on tässäkin leffassa samantyyppisessä roolissa kuin sarjassa, eli paskamainen, säälimätön, kusipäinen pahis.

Leffa on ihan hyvin kirjoitettu ja kestää juuri sopivan aikaa. Alun hissi ja lopun juna kohtaukset ovat mahtavaa actionia. Bussissa istutaan suurin osa leffan ajasta eikä se käy pitkäksi, vauhtia todellakin riittää. Speed on edelleenkin hyvä toiminta jännäri jollaisia ei nykyään enää juuri osata tehdä. Näyttelijät ovat nimekkäitä (joskaan ei erikoisia näyttelijä lahjoiltaan) ja kässäri pelaa. Ohjaus on vain ikävän tavanomaista, mutta eihän tämän tyyppisissä leffoissa useinkaan ohjaus ole mitään hääviä. Speed sai myös jatko osan joka ei päässyt ykkösen tasolle.

nimimerkki: Criiticco

Pisteet: rating 70,000

Criiticco
Käyttäjä, 60 arvostelua
Arvosteltu: 22.03.2003
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Rocky
Rocky arvosana 4,17
Rocky
The Shining - Hohto
The Shining - Hohto arvosana 4,15
The Shining - Hohto
Pelon palkka
Pelon palkka arvosana 4,19
Pelon palkka
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli arvosana 4,21
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli

Elokuvan tiedot

Speed - kuoleman kyydissä
Speed - kuoleman kyydissä arvosana 3,63

Speed - kuoleman kyydissä (1994)

Alkuperäinen nimi: Speed

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1994
Pituus:
112 min
Ohjaajat:
Jan de Bont
Käsikirjoittajat:
Graham Yost
Pääosanäyttelijät:
Alan Ruck, Carlos Carrasco, Dennis Hopper, Jeff Daniels, Keanu Reeves, Sandra Bullock
Maat:
USA
Kielet:
englanti