Arvostelu

Minä Jane, sinä simputtaja.

G.I. Jane on kertomus jenkkiarmeijan sopeutumisesta naistaistelijaan. Poliittisella päätöksellä armeijaan halutaan naisia ja paikaksi valitaan Navy Seals, jonka koulutuksen uskotaan hyydyttävän naissotilaan innon olla The Sotilas. Taustalla on poliitikkojen taustakieroilua ja naissotilaan aviomiehen alemmus siitä että muija pärjäilee oukei in the army.

Sotilas Jane on vastenmielisen sadistinen kuvaus armeijan koulutuksesta. Kokelaita ryvetetään ja piestään kuin vieraita sikoja sukupuolesta riippumatta. Liiotetuilla kuvilla mässäillään, ja Demi Mooren vatsalihakset kiiltävät. Ei vaan iske, kun homman nimi on kidutus ja jenkkiarmeijakuvauksista tuttu pullistelu.

Leffoja jenkkien armeijasta on tehty pilvin pimein. Lähes poikkeuksetta raamit ovat samat. Ennakkoon heikko tai kapinoiva tapaus asettuu kuosiin tai saa jollain uskomattomalla suorituksella ylempiensä kunnioituksen. Välillä lauletaan juoksumarssin tahtiin ja välillä vedetään kännit armypubissa typeriä armylohkaisuja laukoen. Yleensä pubikohtaukset päättyvät joukkotappeluun eri aselajien välillä.

Demi Moore oli varmaan aika ruletissa tätä leffaa filmatessa, mutta niin ovat katsojatkin. "Minä G.I. Jane, sinä simputtaja." Huomiota voi kerätä monella tavalla ja tässä niistä yksi. Ja vastenmelisimmästä päästä.

Pisteet: rating 40,000

Viljami
Ylläpitäjä, 232 arvostelua
Arvosteltu: 14.08.2001
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Jeanne d'Arcin kärsimys
Jeanne d'Arcin kärsimys arvosana 4,31
Jeanne d'Arcin kärsimys
Nykyaika
Nykyaika arvosana 4,19
Nykyaika
Mulholland Drive
Mulholland Drive arvosana 4,03
Mulholland Drive
Kummisetä
Kummisetä arvosana 4,34
Kummisetä

Elokuvan tiedot

Sotilas Jane
Sotilas Jane arvosana 2,60

Sotilas Jane (1997)

Alkuperäinen nimi: G.I. Jane

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1997
Pituus:
124 min
Ohjaajat:
Ridley Scott
Käsikirjoittajat:
Danielle Alexandra, David Twohy
Pääosanäyttelijät:
Anne Bancroft, Demi Moore, Jason Beghe, Scott Wilson, Viggo Mortensen
Maat:
USA
Kielet:
englanti