Arvostelu

Eeppinen finaali

Caesar (Andy Serkis) ja hänen apinansa pakotetaan vaaralliseen konfliktiin häikäilemättömän Everstin (Woody Harrelson) johtamaa ihmisarmeijaa vastaan. Apinat kokevat valtavia tappioita ja painiskeltuaan vaistojensa kanssa, Caesar päättää kostaa lajitovereidensa puolesta, kohdaten Everstin lopullisessa taistelussa, joka määrää kummankin laijin kohtalon ja planeetan tulevaisuuden.

Sota apinoiden planeetasta päättää 2010-luvun Apinoiden planeetta -trilogian upeasti ja on osittain myös koskettava ja toiminnallisempi kuin Apinoiden planeetan vallankumous. Se on myös omaperäisempi mutta vähemmän synkempi kuin edeltäjänsä, sekä kokonaisuus on visuaalisesti aitoa lumisen ja sateisen ympäristön ansiosta, ja ottanut astetta synkemmän suunnan, kuin mitä esimerkiksi vanhemmissa Apinoiden planeetta -elokuvissa on nähty. Simpanssit ovat edelleen aidon näköisiä, joista osa käyttää edelleen viittomakieltä ja jotkut osaavat jopa puhua. Matt Reeves onnistuu mainion ohjauksen ja käsikirjoituksen, jonka hän on työstänyt yhdessä Mark Bombackin kanssa, johdosta pitämään elokuvan viihdyttävänä ja tummansävyisenä, onnistuen samalla pitämään tarinan kiinni otteessaan koko pituutensa ajan.

Andy Serkis päättää kovia menetyksiä kokeneen Caesarin kertomuksen loistavasti, joka pääsee yhä lähemmäs kostoaan niin perheensä kuin muidenkin apinoiden puolesta. Woody Harrelson on erinomaisen hyytävä Everstin roolissa, joka paikoitellen tuntuu uhkaavalta ja kunnianhimoiselta ihmiseltä. Muista simpansseista Maurice on nyt paljon näkyvämmässä roolissa, hoitaen hänkin suorituksensa mahtavasti, ja hänen adoptoimansa Nova, jota esittää Amiah Miller, tuo pelokkuutta ja kaikkea uudenlaista kokevaa näkemystä, mutta muut ihmishahmot ovat nopeasti unohdettavia, mukaan lukien Gabriel Chavarrian esittämä Saarnaaja, joka on vain taustalla pyörimässä eikä tee mitään merkittävää. Uutena simpanssina nähtävä Steve Zahnin näyttelemä "tuhma apina" tekee hauskimman ja kekseliään roolisuorituksen. Myös aiemmissa osissa esiintynyt Cornelius nähdään tässäkin osassa, tosin ainoastaan Caesarin nuorimpana poikana sekä Koba vilahtaa nopeasti Caesarin hallusinaatioissa.

Kaiken kaikkiaan Sota apinoiden planeetasta on eppinen finaali, sekä täydellinen lopetus yhdelle parhaimmista trilogioista koskaan.

Pisteet: rating 90,000

TomCruise
Käyttäjä, 50 arvostelua
Arvosteltu: 01.04.2018
Katsottu: Teatterissa 3D-näytöksenä

Saman kategorian TOP-leffoja

Tokyo Story
Tokyo Story arvosana 4,26
Tokyo Story
Dolls
Dolls arvosana 4,30
Dolls
Mulholland Drive
Mulholland Drive arvosana 4,03
Mulholland Drive
Blade Runner
Blade Runner arvosana 4,08
Blade Runner

Elokuvan tiedot

Sota apinoiden planeetasta
Sota apinoiden planeetasta arvosana 3,68

Sota apinoiden planeetasta (2017)

Alkuperäinen nimi: War for the Planet of the Apes

Genret:
Sci-fi,
Valmistusvuosi:
2017
Ohjaajat:
Matt Reeves
Käsikirjoittajat:
Mark Bomback, Matt Reeves
Pääosanäyttelijät:
Amiah Miller, Andy Serkis, Gabriel Chavarria, Judy Greer, Karin Konoval, Steve Zahn, Terry Notary, Woody Harrelson
Maat:
USA
Kielet:
englanti