Pistejakauma

0%

0%

1%

1%

4%

20%

25%

25%

18%

4%

Pisteytykset

rating 60,000

Belisarios
Käyttäjä

rating 60,000

Tyypillillistä hollywood tehosteräiskintää ..koko trilogia on varsin keskinkertainen jonka katsomisesta ei nyt välttämättä viitsi maksaa jos parempaakin on tarjolla.

Mowgli
Tykittäjä

rating 60,000

Uuden apinatrilogian kenties laiskin osa, joka ei tuo paljonkaan lisää viime leffan antiin. Edellisen elokuvan asetelma oli mielestäni kiinnostavampi, sillä mustavalkoisesti hyviksiä ja pahiksia ei ollut. Nyt ristiriitaisen Koba-apinan sijaan Caesarilla on vastassaan selkeä ihmispahis. Tutun toistosta huolimatta elokuva oli viihdyttävä, mutta ehkä valjumpi kuin mitä päätösosan soisi olevan. 1960-luvun alkuperäisen katsoneelle on ripoteltu mukavia viittauksia.

MustiSotakoira
Käyttäjä

rating 60,000

Sota apinoiden planeetasta asetti odotukset kovin korkealle, mutta ei pystynyt niitä sitten lunastamaan. Tässä on yritetty rakentaa kolmiodraamaa apinoiden ja hyvien sekä pahojen ihmisten välille - siinä onnistumatta. Juoni on täysin unohtunut sitä mietittäessä, joten jäljelle jää vain päättömästi etenevä seikkailu vailla sen suurempaa ideaa.

Efektit toimivat ja kuvaustapa on helposti seurattava. Teknisestä toteutuksesta plussaa. Olihan tämä kuitenkin katsottavissa, eikä sitä kelloa tullut vilkuiltua, niin kyllä kolme tähteä ansaitsee. Harmittaa vain sillä tässä elokuvassa olisi ollut potentiaalia suurempaankin. Kerran katsottavien laariin sujahtaa.

Titan90
Käyttäjä

rating 60,000

Kädellisten taistelu maailmanherruudesta jatkuu, joskin tässä kohtaa ihmiskunta on alkanut ottaa pientä etulyöntiasemaa suhteessa muihin. Toisaalta aiemmin ihmisiä kuin viljaa kaatanut virus on alkanut muuttaa muotoaan ja sille aiemmin puolustuskykyiset yksilötkin ovat vaarassa taantua inhimillisessä kehityksessä. Niinpä pieni ihmisjoukko on linnoittautunut vanhaan eläintarhaan, jossa pitävät majaansa ja rakentavat apinaorjia käyttäen suojamuuria muukalaisia vastaan. Samaan aikaan sissisota erämaassa käy kuumana ja kun Ceasarin poika kuolee erään iskun seurauksena, on edessä kostoretki vihollisen sydämeen. Nopeasti se kuitenkin muotoutuu samalla lajitoverien pelastusoperaatioksi.

Elokuvasarjan kolmas osio alkaa nyhtää jo lihaa aiheen selkärangasta ja tarina uhkaa polkea pääosin paikallaan. Juurikaan uutta ei olla keksitty enää, vaan samoilla vanhoilla kikoilla mennään. Edelleen jälki on varsin näyttävää ja kaikenmaailman kädelliset on saatu näyttämään erittäin uskottavilta. Tunnelma saadaan myös pidettyä melko tiiviinä ja kokonaisuus näiden puolesta onkin varsin kohdillaan. Kuitenkin kuten mainittua, ideat alkavat olla vähissä ja väkisinkin näyttää siltä, että nyt mennään enää höyryillä, polttoaineen ollessa loppumaan päin. Maaliin kuitenkin päästään jokseenkin kunnialla ja War of the Planets of the Apes on suhteellisen kunniakas lopetus saagalle.

Se ei kuitenkaan yllä aivan toisen osan tasolla, ja toisaalta koko trilogiasta jää hieman ristiriitainen maku. Vähän liikaa haisee vanhalla idealla ratsastelu ja lähinnä uudella teknologialla kikkailu suhteessa vanhempiin versioihin. Idealtaan uudemmat jäävät auttamatta alkuperäisen Apinoiden planeetan varjoon ja koko kolmiosaisen jatkumon pohjimmaista ideaa on ainakin hieman kyseenalaistettava. Joka tapauksessa kyseessä on ihan viihdyttävä, kohtalaisen aivoton ja helposti lähestyttävä sarja, jonka viimeinen osa jatkaa samalla kaavalla ja samalla tasolla.

.

barros
Käyttäjä

rating 60,000

batzmo
Käyttäjä

rating 60,000

harr1v
Käyttäjä

rating 60,000

K@ltsu
Käyttäjä

rating 60,000

kolamuki
Käyttäjä

rating 60,000

Kookosbanaani
Käyttäjä

rating 60,000

Luffy
Käyttäjä

rating 60,000

mike
Käyttäjä

rating 60,000

Pikkupuera
Käyttäjä

rating 60,000

TeeP
Käyttäjä

rating 60,000

Elokuvan tiedot

Sota apinoiden planeetasta
Sota apinoiden planeetasta arvosana 3,68

Sota apinoiden planeetasta (2017)

Alkuperäinen nimi: War for the Planet of the Apes

Genret:
Sci-fi,
Valmistusvuosi:
2017
Ohjaajat:
Matt Reeves
Käsikirjoittajat:
Mark Bomback, Matt Reeves
Pääosanäyttelijät:
Amiah Miller, Andy Serkis, Gabriel Chavarria, Judy Greer, Karin Konoval, Steve Zahn, Terry Notary, Woody Harrelson
Maat:
USA
Kielet:
englanti