Pistejakauma

0%

0%

0%

0%

5%

11%

11%

47%

21%

5%

Pisteytykset

rating 90,000

Brutus
Käyttäjä

rating 90,000

Kaikinpuolin erinomainen ja juoneltaan virkistävän erilainen spagettiwestern. Tämä elokuva toimi selvästi osittain inspiraationa Speden Speedy Gonzalesille. Lee van Cleef on aina mahtava.

Masu
Käyttäjä

rating 90,000

Dollaritrilogian veroinen makaroniwesterni, jota tähdittävät uskomaton Lee Van Cleef sekä hänen suojattinsa Giuliano Gemma. Juoni on tavallista länkkäriä erikoisempi, joten pisteitä siitä ohjaaja Valeriille. Gemman dubbaus ottaa kyllä ikävästi kaaliin useaan otteeseen, mutta hänenkin ääneensä onneksi tottuu kuitenkin melko nopeasti. Musiikit ovat hemmetin tarttuvia (varsinkin Django Unchainedissakin soinut Riziero Ortolanin säveltämä I giorni dell'ira), toiminta on hillittyä, mutta kaunista katsottavaa, ja tunteet jopa nousevat pintaan lopussa.

Kyseessä on elokuva, jonka jokaisen itseään kunnioittavan länkkärifanin tulisi tsekata. Täydellinen elokuva ei ole kyseessä, mutta genrensä parhaimmistoa siitä huolimatta. Day of Angerin tunnelma on ihan omanlaisensa.

Man With No Name
Käyttäjä

rating 90,000

tony22
Käyttäjä

rating 90,000

Elokuvan tiedot

Sormi liipasimella
Sormi liipasimella arvosana 3,92

Sormi liipasimella (1967)

Alkuperäinen nimi: I giorni dell'ira

Genret:
Western
Valmistusvuosi:
1967
Pituus:
112 min
Tunnetaan myös nimillä:
Day of Anger, Gunlaw
Ohjaajat:
Tonino Valerii
Käsikirjoittajat:
Ernesto Gastaldi, Renzo Genta, Tonino Valerii
Pääosanäyttelijät:
Andrea Bosic, Christa Linder, Ennio Balbo, Giuliano Gemma, José Calvo, Lee Van Cleef, Lukas Ammann, Walter Rilla, Yvonne Sanson
Maat:
Italia, Länsi-Saksa
Kielet:
italia