Pistejakauma

0%

0%

0%

0%

5%

11%

11%

47%

21%

5%

Pisteytykset

rating 80,000

Jude
Käyttäjä

rating 80,000

Kyllähän Day of Anger yllätti iloisesti. Juoni ei tunnu alussa tarjoavan mitään spesiaalia, mutta se kehittyy loppua kohden hyvin. Lee Van Cleef tekee taas mainion suorituksen ja on eittämättä yksi suosikeistani western-näyttelijöiden joukossa. Soundtrack ja dialogi toimivat myös hyvin, one-linereitä ei turhaan säästellä. Leffan idea muistuttaa hieman Face To Facea, mutta sehän ei ole pahitteeksi. Loppukohtauksesta plussaa.

Villetys
Käyttäjä

rating 80,000

Day of Anger tarjoaa erinomaisen lännenelokuvan ja se edustaa parhaimistoa westernien joukossa. Juonessa seurataan Giuliano Gemman esittämää Scott Marya, joka toimii työkseen kadunpuhdistajana Cliftonin pikkukaupungissa. Samalla miestä pilkataan joka käänteessä kaupunkilaisten johdosta. Eräänä päivänä kaupunkiin saapuu arvostettu Lee Van Cleefin esittämä Frank Talby ja mies saa seuraa Scott Marysta. Muut kyläläiset ei miesten ystävyyttä katso hyvällä ja kaksikko lähtee kaupungista. Frank Talby opettaa Scottille aseen käyttöä ja kaksikko kostaa kyläläisille. Lee Van Cleef tekee hienon roolisuorituksen kokeneena pyssysankarina ja myös Giuliano Gemma on hyvä roolissaan. Taistelukohtaukset on hyvin tehty ja elokuvan parissa viihtyy hienosti. Elokuvan tunnusmusiikki on myös loistava ja muutkin musiikkivalinnat ovat onnistuneita.

Chrattac
Tykittäjä

rating 80,000

Joku
Käyttäjä

rating 80,000

Lord Tensai
Käyttäjä

rating 80,000

Manco
Käyttäjä

rating 80,000

Seonsiinä
Käyttäjä

rating 80,000

The Man with No Name
Käyttäjä

rating 80,000

Tricky Dicky
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

Sormi liipasimella
Sormi liipasimella arvosana 3,92

Sormi liipasimella (1967)

Alkuperäinen nimi: I giorni dell'ira

Genret:
Western
Valmistusvuosi:
1967
Pituus:
112 min
Tunnetaan myös nimillä:
Day of Anger, Gunlaw
Ohjaajat:
Tonino Valerii
Käsikirjoittajat:
Ernesto Gastaldi, Renzo Genta, Tonino Valerii
Pääosanäyttelijät:
Andrea Bosic, Christa Linder, Ennio Balbo, Giuliano Gemma, José Calvo, Lee Van Cleef, Lukas Ammann, Walter Rilla, Yvonne Sanson
Maat:
Italia, Länsi-Saksa
Kielet:
italia