Arvostelu

Nauraa saa, niin että prinssinakit menee väärään kurkkuun. Snatch on rock n' roll.

Guy Ritchie on koonnut taas osan tutusta jengistään irrottelemaan. "Puuta, heinää ja muutama vesiperä" (pirulauta tämä on alkuperänimikäännösten helmi) teki jo tutuksi muutaman Snatchissä esiintyneen isoleukaisen britin. Nyt mukaan on mahdutettu myös pari Hollymetsän tähteä. Brad Pittille ja Dennis Farinalle oli löytynyt sopivasti rahaa tulla antamaan persoonalliset panoksensa Snatchiin. Ritchien edellinen ohjaus (siis se "Puuta, heinää..."-juttu) todellakin ansaitsi sen!

Snatch on "Puuta, heinää....":n tapaan gangsterileffa, jossa timanttiryöstöjuonta sekoitetaan eri käänteillä ja eri koplien välisillä yhteenotoilla. Kaikki fuskaavat ja kummallisilla koiruuksilla höystetään perinteistä nokkaan lyöntiä ja nahan rei'ittämistä. Juonesta ei kannata paljastaa liikaa. Jokainen joka piti "Puuta, heinää..."-elokuvasta, tykästyy tähänkin.

Kulmikkaitten brittien lisäksi Pitt ansaitsee esillenoston. Ihmeäijä! Seitsemän ja Fight Clubin suoritukset saavat loistavaa jatkoa. Rähjäisen irkkumustalaisen (on sekin yhdistelmä!) roolissa Pitt vetää pisteet kotiin. Fyysiset ja rosoiset roolit näyttävät istuvan entiselle mallille. Kukapa olisi "Thelman ja Louisen" jälkeen uskonut ukon uran kehittyvän näin?

Ritchien kässäri ja ohjaus yhdessä omaperisen leikkauksen kanssa toimii. Tosin tyyli noudattaa "Puuta, heinää..."-tyyliä turhankin paljon. Mutta ainakin tässä vaiheessa kun listalla on vain kaksi vastaavaa tuotosta, tyyli tuntuu vielä freshiltä. Seuraavassa pitäisi olla jo jotain uutta. Ritchien vaimo saattaa vaikuttaa asiaan, mutta ei välttämättä positiiviseen suuntaan. Vaimon nimihän on Madonna.

Kaiken kaikkiaan Snatch viljelee mustaa huumoria ja ihan normaaliakin komediahörhöilyä. Leffa vaatii keskittymistä, mutta kyllä se palkitseekin. Nauraa saa, niin että prinssinakit menee väärään kurkkuun. Snatch on rock n' roll.

DVD:llä on koottu mukava satsi lisäsälää. Poistettuja otoksia voi seurata niiden oikeilla paikoilla keskellä leffaa, kun huomaa rastittaa oikein alkusäädöissä. Itse jätän tämän toiselle katsomiskerralle. Muut extrat ovat nekin valioluokkaa: juttua leffan teosta, trailerit, ohjaajan kommenttiraita, kuvakäsiksiä jne

Snatch on varsinkin DVD:nä tanakka pakkaus: hyvä leffa ja paljon taustatietoa

Pisteet: rating 90,000

Viljami
Ylläpitäjä, 232 arvostelua
Arvosteltu: 03.06.2001
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Brianin elämä
Brianin elämä arvosana 4,14
Brianin elämä
Reservoir Dogs
Reservoir Dogs arvosana 4,25
Reservoir Dogs
Vihreä maili
Vihreä maili arvosana 4,39
Vihreä maili
Seitsemän
Seitsemän arvosana 4,19
Seitsemän

Elokuvan tiedot

Snatch - hävyttömät
Snatch - hävyttömät arvosana 4,12

Snatch - hävyttömät (2000)

Alkuperäinen nimi: Snatch

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2000
Pituus:
99 min
Ohjaajat:
Guy Ritchie
Käsikirjoittajat:
Guy Ritchie
Pääosanäyttelijät:
Benicio Del Toro, Brad Pitt, Dennis Farina, Jason Statham, Rade Sherbedgia, Vinnie Jones
Maat:
Iso-Britannia, USA
Kielet:
englanti, venäjä