Pistejakauma

2%

0%

0%

0%

4%

16%

16%

25%

20%

18%

Pisteytykset

rating 90,000

bloody-nightmare
Käyttäjä

rating 90,000

tosi hyvä dokumentti slasher leffoille tätä voi suositella kauhu faneille ja muillekkin katsojille jotka haaveilevat ohjaus urasta niin tästä saa hyviä vinkkejä niinku muistaki elokuva dokkareista

Todella hyvä dokumentti

Chadagun
Käyttäjä

rating 90,000

Kiinnosti jopa minua, joka en pahemmin ole slashereihin (varsinkaan niihin vanhempiin) perehtynyt. Erittäin mukaansatempaava ja mielenkiintoinen. En katso dokumentteja lähes lainkaan, mutta tämä on kyllä parhaimpia niistä harvoista.

Juki
Käyttäjä

rating 90,000

Mielenkiintoinen ja hienosti toteutettu dokkari 80-luvulla huippusuositusta slasher-genrestä. Miinusta dokkarille siitä, että tappoja näytetään turhan paljon ja ne jopa paljastavat leffoista liikaa sellaisille katsojille jotka eivät kaikkia esiteltyjä pätkiä ole nähneet. Lisää miinusta tulee siitä, että lähes puolet koko dokkarin kestosta käsitteli Perjantai 13. päivä -leffoja. Mielenkiintoisinta antia dokkarissa oli kun legendaarinen erikoistehtostevelho Tom Savini kertoili omasta työstään. Olisi myös ollut kiva kuulla esim. genren leffoissa esiintyneiden näyttelijöiden kommentteja ohjaajien lisäksi. Kuitenkin todella suositeltua katsottavaa kaikille slasher-genren ystäville.

Rainafriikki
Käyttäjä

rating 90,000

Erinomainen dokkari slasher-elokuvista.

ShadowDragon
Käyttäjä

rating 90,000

Paras näkemäni dokumentti.

WreckMe666
Käyttäjä

rating 90,000

Vuonna 2006 valmistunut dokumentti Slasher-filmien nousu ja tuho on kattava ja mielenkiintoinen esittely slasher-genrestä. Dokumentissä käydään koko genre läpi John Carpenterin klassikosta Halloweenista aina Rob Zombien ja Marcus Nispelin "hallitsemalle" 2000-luvulle. Tähän noin kolmenkymmenen vuoden ajanjaksolle mahtuu yhtä sun toista, Halloweenin jälkeen alkanut slasher-buumi loi useita klassikoiksi kohonneita kauhuelokuvia kuten; Perjantai 13. päivä, Silent Night Deadly Night, My Bloody Valentine, Koston kruunajaiset ja Happy Birthday to Me.

Dokumentissa kerrotaan, että Yhdysvaltalaiset ja kanadalaiset alkoivat pian kyllästyä ovista ja ikkunoista sisään tunkeviin slashereihin, joita oli vuoteen 1983 tehty jo satoja. Wes Cravenin ohjaama ja käsikirjoittama Painajainen Elm Streetillä antoi kuitenkin 80-luvun puolessa välissä genrelle aivan uutta puhtia ja esitteli hieman erilaisen sarjamurhaajan, Freddy Kruegerin. Freddy erosi aika tavalla aiemmin nähdyistä sarjamurhaajista ja toi täten genrelle lisää menestystä.

Samainen mies, joka oli luonut myös Freddyn elvytti slasher-genren vuonna 1996 ilmestyneellä Scream-elokuvallaan, joka irvaili vanhoille klassikoille kuten; Texasin moottorisahamurhat ja Halloween. Screamin luoma noste ei kuitenkaan pysynyt kovin kau'oa yllä ja sen seurauksena slasher-elokuvat painuivat takaisin unholaan. Marcus Nispel kuitenkin nosti slasherit takaisin suosioon ohjattuaan remake-version Tobe Hooperin klassikosta Texasin moottorisahamurhat. Nispelin jälkeen saapui Rob Zombie, joka ohjasi, käsikirjoitti ja tuotti uudelleenfilmatisoinnin Halloweenista.

Slasher-filmien nousu ja tuho on todella kattava ja asiallinen dokumentti slasher-elokuvien tekijöistä sekä heidän loistavimmista teoksistaan. Ääneen pääsevät niin Painajainen Elm Streetillä- ja Last house on the Left -elokuvistaan tuttu Wes Craven, Halloween-elokuvia ohjanneet John Carpenter ja Rob Zombie, kuin Dawn of the Dead -zombieelokuvassa ja Perjantai 13. päivä -elokuvissa erikoistehostemiehenä toiminut Tom Savini.

Dokumentti oli kuitenkin omalla kohdallani pienoinen pettymys, vaikka olenkin suuri slasher-elokuvien fani, sillä noin puolet dokkarista käsitteli lähinnä Perjantai 13. päivä -elokuvasarjaa, joka ei henkilökohtaisesti lukeudu mitenkään omiin suosikkeihini. Tästä huolimatta kyseinen dokkari on pakkokatsaus kaikille slasher-elokuvien ystäville tai muuten vain kauhuelokuviin friikahtautuneille.

Crank!
Käyttäjä

rating 90,000

NitroPupu
Käyttäjä

rating 90,000

ozzzku
Käyttäjä

rating 90,000

recreazion
Käyttäjä

rating 90,000

Elokuvan tiedot

Slasher-filmien nousu ja tuho
Slasher-filmien nousu ja tuho arvosana 3,91

Slasher-filmien nousu ja tuho (2006)

Alkuperäinen nimi: Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film

Genret:
Kauhu,
Valmistusvuosi:
2006
Pituus:
88 min
K18
Käsikirjoittajat:
J. Albert Bell, Rachel Belofsky
Pääosanäyttelijät:
Dario Argento, Debra Deliso, Ed Green, Jamie Lee Curtis, John Carpenter, Joseph Zito, Lilyan Chauvin, Malek Akkad, Paul Lynch, Rob Zombie, Sean S. Cunningham, Tom Savini, Wes Craven
Maat:
USA
Kielet:
englanti