Pistejakauma

0%

3%

7%

7%

10%

31%

21%

14%

3%

3%

Pisteytykset

rating 60,000

JohnRambo
Käyttäjä

rating 60,000

Hyvin tavanomainen, mutta silti suhteellisen väkevä sotakuvaus kaukopartiosta jatkosodassa. Leffa alkaa veteraanien ryyppäysillan alkamisesta, mutta heittää sitten heti sotaan eikä palaa ryyppäjäisiin kun vasta lopussa. Mikä oli musta vähän outo ratkaisu, sillä odotin koko ajan että sotamatsku on vain pientä flashbackia ja kohta palataan pilsneripöydän ääreen jurrissa kertaamaan sotajuttuja. Sillä mua kiinnostais just miten veteraanit käsitteli yhdessä näitä asioita.

(Kirjaston DVD)

stranger in this town
Käyttäjä

rating 60,000

Hieman jäykähkö, mutta todentuntuinen sotadraama kaukopartiomiesten maailmasta. Aikanaan järkyttänytkin, kun elokuvassa käsitellään lottien ja sotilaiden välisiä suhteita. Nykypäivänä kohtaukset ei shokeeraa, mutta aikanaan varmasti herättäneet keskustelua.

Pientä hiontaa olisi vaatinut ja vartin verran saksimista.

valkoaave
Käyttäjä

rating 60,000

Sissit on Mikko Niskasen ihan pätevä, mutta vääriin asioihin keskittyvä sotaelokuva. Kun sotakohtaukset jäävät lyhyiksi, eivätkä jää mieleen, niin sissiluutnantin seksiseikkailuihin kyllä jaksetaan paneutua. Muutenkaan hahmoista ei jää mitään käteen, ja lopussa kun suomalaiset nousevat juoksuhaudoista hurramaan sodan loppua, on paitsi täysin epähistoriallinen niin myös järjetön. Asemia ei oikeasti saanut vielä paljastaa, ja tuskin sotilaat nyt ihan hirveästi hurrasivat tappiota. Elikkäs aika heikko esitys etten sanoisi.

HANSGI
Käyttäjä

rating 60,000

Kaamos
Käyttäjä

rating 60,000

Manco
Käyttäjä

rating 60,000

rzg83
Käyttäjä

rating 60,000

The Man with No Name
Käyttäjä

rating 60,000

Ville
Tähtääjä

rating 60,000

Elokuvan tiedot

Sissit
Sissit arvosana 3,07
Genret:
Sota
Valmistusvuosi:
1963
Pituus:
106 min
K15
Ohjaajat:
Mikko Niskanen
Käsikirjoittajat:
Jouni Apajalahti, Matti Kassila, Mikko Niskanen, Paavo Rintala
Pääosanäyttelijät:
Heimo Lepistö, Kauko Laurikainen, Matti Oravisto, Paul Budsko
Maat:
Suomi
Kielet:
suomi