Pistejakauma

0%

0%

0%

4%

0%

26%

26%

26%

13%

4%

Pisteytykset

rating 80,000

barros
Käyttäjä

rating 80,000

David karkaa nuorukaisena kotoansa auktoriteettejä ja palaa mieleisensä harrasteen pariin kerta toisensa jälkeen. Moniulotteinen tulkinta saa puolelleen. Käänteiden sävyttämä teos kertoo aikansa neroudesta ja muiden itselleen saamasta hyväksymisestä toisen kyvyistä tai erilaisuuden kahleiden näkymättömistä vaikutuksista arkeen.

Ludil
Käyttäjä

rating 80,000

Todella hyvä, mielenkiintoinen elokuva kuuluisasta pianistista jonka yhdennäköisyys pääosanesittäjä Geoffrey Rushin kanssa on silmiinpistävän sama.

Rush loistaa Loistossa ja tekee hyvän roolisuorituksen. Konservatorion käyneenä tyyppinä voin vakuuttaa että elokuvan musiikki-ihmiset ovat kyllä normaalistikin tuollaisia, tavattoman kunnianhimoisia ja yleensä pää pilvissä.

Rahmaninoff kuulostaa hienolta soundtrackina ja Kimalaisen lento-kohtaus on mieleenjäävän hyvä. Hitsi kun itsekin haluaisin kokeilla samaa - laahustaa jonnekin ravintolaan rähjäisen spurgun näköisenä, kysyä saako pianoa soittaa ja päräyttää ilmoille vaikkapa Chopinin fantasia-impromptun...

Neljä tähteä.

Dainis Kula
Käyttäjä

rating 80,000

Herman Tottooro
Käyttäjä

rating 80,000

Hoplaa
Käyttäjä

rating 80,000

Notsip
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

Loisto
Loisto arvosana 3,63

Loisto (1996)

Alkuperäinen nimi: Shine

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1996
Pituus:
105 min
K7
Ohjaajat:
Scott Hicks
Käsikirjoittajat:
Jan Sardi, Scott Hicks
Pääosanäyttelijät:
Alex Rafalowicz, Armin-Mueller Stahl, Geoffrey Rush, Googie Winters, John Gielgud (I), Lynn Redgrave, Nicolas Bell, Noah Taylor, Sonia Todd
Maat:
Australia
Kielet:
englanti