Arvostelu

Searching For Sugar Man on hieno dokumentti, joka kertoo elämän kummallisista käänteistä ja luo toivoa hieman oikeudenmukaisemmasta maailmasta.

Malik Bendjelloul'n esikoisohjaus kertoo meksikolais-amerikkalaisesta Sixto Rodriguezista, joka myös Etelä-Afrikan kuuluisampana laulajana tunnetaan. Ai, miten niin et ole hänestä koskaan kuullutkaan? Siinäpä koko jutun ydin. Ohjaaja Bendjelloul tutustuu Rodriguezin musiikkiin sattumalta ja lopulta hänelle selviää, että tämä hänelle täysin tuntematon, mutta uskomattoman lahjakas muusikko on suositumpi Etelä-Afrikassa kuin Elvis, vaikka muu maailma, Rodriguezin kotimaa mukaan lukien, ei ole hänestä koskaan kuullutkaan. Kummallinen on myös tarina miehen kuolemasta, tai oikeastaan selityksiä on useita. Mutta mitä Sixto Rodriguezille oikeasti tapahtui?

Dokumentissa kerrotaan kahden Rodriguez-fanin yrityksestä selvittää miehen kohtalo. Juoni lähentelee välillä jopa jännitysnäytelmää. Ääniraitana kuullaan oikeutetusti miehen musiikkia ja voi minkälaista musiikkia se onkaan! Joka kerta kun uusi biisi pamahtaa soimaan alkaa itseäkin korventaa se vääryys mikä on kohdannut siinä, ettei mies ja hänen musiikkinsa ole saanut aikoinaan ansaitsemaansa huomiota. Searching For Sugar Man on hieno dokumentti, joka kertoo elämän kummallisista käänteistä ja luo toivoa hieman oikeudenmukaisemmasta maailmasta. Tämän enempää juonesta ei pidä kertoa, sillä kaikille pitäisi antaa mahdollisuus tutustua tähän elokuvaan mahdollisimman vähillä ennakkotiedoilla.

Palkintoja tälle hienolle dokumentille on napsahtanut niin IDFAn yleisöpalkinnon kuin BAFTAn muodossa parhaasta dokumentista, mutta jättipotti tuli Oscar-gaalassa, jossa Bendjellou kävi pokkaamassa Parhaan dokumentin Oscar-palkinnon.

Pisteet: rating 100,000

IrmaWeb
Käyttäjä, 46 arvostelua
Arvosteltu: 27.02.2013
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Verta, hikeä ja filminauhaa
Verta, hikeä ja filminauhaa arvosana 4,28
Verta, hikeä ja filminauhaa
Yö ja usva
Yö ja usva arvosana 4,01
Yö ja usva
25. tunti: Klaus Kinski
25. tunti: Klaus Kinski arvosana 3,97
25. tunti: Klaus Kinski
Pink Floyd The Wall
Pink Floyd The Wall arvosana 4,14
Pink Floyd The Wall

Elokuvan tiedot

Searching for Sugar Man
Searching for Sugar Man arvosana 4,08
Genret:
Dokumentti,
Valmistusvuosi:
2012
Pituus:
86 min
Ohjaajat:
Malik Bendjelloul
Käsikirjoittajat:
Malik Bendjelloul
Pääosanäyttelijät:
Dan Dimaggio, Dennis Coffey, Jerome Ferretti, Mike Theodore, Steve Segerman
Maat:
Ruotsi, Iso-Britannia
Kielet:
englanti