Arvostelu

Taisteluiden osalta elokuva tarjoaa viihdyttävimmät hetkensä, eikä tätä kukaan katso minkään muun takia.

Tiedän mitä sinä ajattelit arvostelun nähdessäsi. Tästä elokuvasta kuitenkin puuttuvat ne miekkoja heiluttelevat vapaapainijat, sillä tämä on puhdasverinen martial arts pätkä, joka ilmestyi 11 vuotta ennen The Rockin skorpionikuningasta. Elokuvan alussa olin todella pettynyt, sillä ensimmäinen taistelukohtaus oli todella naurettavaa vaijeripelleilyä, mutta onneksi se paljastui vain unikohtaukseksi, ja sitten itse elokuva alkoi.

Juoni kertoo Yu Shu nimisestä pojasta, joka haaveilee piirtäjän ammatista. Kaikki päivät hän kuluttaa piirtämällä omaa taistelupainotteista sarjakuvaansa, jota ihmiset haukkuvat, sillä liikkeet eivät näytä tarpeeksi aidoilta. Pojan piirustusharrastuksen myötä häntä myös kiusataan koulussa ja pahoinpidellään sen ulkopuolella. Tämän takia hän päättääkin kehittyä hyväksi taistelijaksi. Kaupungissa on myös rikollispomo, joka kauppaa kaupungin tyttöjä ulkomaille ja omiin porttoloihinsa. Apuna rikollispomolla on erikoista skorpionitekniikkaa käyttävä mies. Seuraavaksi sitten rikollispomo ja Yu Shu joutuvatkin törmäyskurssille ja näin aineet hienolle martial arts elokuvalle ovat kasassa.

Juoni ei elokuvassa ole mikään päätähuimaava, mutta eihän se koskaan ole tämäntyyppisessä pätkässä. Pääasia kuitenkin on näyttävillä taisteluilla. Elokuvan alussa Yu Shu yrittää etsiä oppia kehonrakentajilta, mutta loppujen lopuksi häntä kouluttamaan päätyy paikallisen ravintolan kokki, jonka roolissa nähdään yksi kaikkien aikojen suurimmista martial arts-legendoista, Chia-Liang Liu.

Elokuvan taistelukoreografiat ovat suurimmaksi osaksi todella komeita. Toiminta pysyy lähes koko ajan maankamaralla, eikä vaijeripelleilyä nähdä kuin alussa. Jung Yuenin skorpionitekniikka on todella komeaa katseltavaa, ja mies on muutenkin aivan mahtava taisteluissaan. Hän ei käytä elokuvan aikana ollenkaan käsiään, mikä tekee taisteluista muutenkin hieman tavallisesta poikkeavia. Taisteluiden osalta elokuva tarjoaa viihdyttävimmät hetkensä, eikä tätä kukaan katso minkään muun takia.

The Scorpion King on hyvä martial arts-elokuva, jossa ensin treenataan, sitten hutkitaan. Taistelukohtaukset ovat todella näyttäviä ja homma ei lähde pois raiteiltaan niin kuin 1990-luvun martial arts-elokuvilla on tapana. Kyllä tämä hieman yli puolitoistatuntinen jaksoi ainakin allekirjoittanutta viihdyttää.

Elokuva muuten tunnetaan muualla maailmassa nimellä Operation Scorpio, mutta Euroopassa julkaisu kantaa nimeä The Scorpion King.

nimimerkki: Nosoki

Pisteet: rating 70,000

Nosoki
Tähtääjä, 75 arvostelua
Arvosteltu: 21.11.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Pelon palkka
Pelon palkka arvosana 4,19
Pelon palkka
Häjyt
Häjyt arvosana 4,02
Häjyt
Crow
Crow arvosana 3,96
Crow
Medusan sinetti
Medusan sinetti arvosana 3,94
Medusan sinetti

Elokuvan tiedot

The Scorpion King
The Scorpion King arvosana 2,38

The Scorpion King (1991)

Alkuperäinen nimi: 蝎子战士

Genret:
Toiminta
Valmistusvuosi:
1991
Pituus:
95 min
Tunnetaan myös nimillä:
Jie zi zhan shi, Operation Scorpio, Xiē zǐ zhànshì
Ohjaajat:
David Lai
Pääosanäyttelijät:
Chin Kar-Lok, Liu Chia-liang, Yuen Jung
Maat:
Hongkong
Kielet:
kantoninkiina