Arvostelu

Raastava elokuva. Jokaisen tulisi nähdä tämä.

Schindlerin lista sai aikoinaan seitsemän Oscaria ja monia muitakin palkintoja. Tämä leffa onkin jokaisen pystinsä ansainnut. Tätä pidetään yleisesti Steven Spielbergin parhaimpana elokuvana ja itsekin pidän sitä yhtenä hänen parhaimpina leffoinaan. Tämä on melko synkkä ja rankka Spielbergin aiempiin elokuviin verrattuna. Elokuvaa on sanottu Spielbergin henkilökohtaisimmaksi työksi.

Elokuva kertoo tositarinan tehtaanomistajasta Oskar Schindleristä (Neeson), joka toisen maailmansodan aikana pelasti natsien kynsistä yli tuhat juutalaista. Elokuvassa seurataan Schindlerin toimintaa koko toisen maailmansodan ajan.

Schindlerin lista on todella hieno elokuva. Se kertoo raastavasti natsien julmuudesta ja juutalaisten vainoamisista. Myös musiikki on elokuvaan sopivaa. Näyttelijät tekevät todella hyvää työtä. Varsinkin Ralph Fiennes tekee hienon roolityön Auschwitzin keskitysleirin komendantti Amon Goethina. Jokaisen tulisi nähdä tämä elokuva. Myös elokuvan väritoteutus on tehty hyvin. Mustavalkoisuus tuo elokuvaan omaa realistista tunnelmaa. Värejä tässä käytetään vain vähän. Myös kohtaukset on tehty hyvin ja ne piintyvät katsojan mieleen pysyvästi. Jokaisen tulisi nähdä tämän ainakin kerran elämässään.

Vaikka tämä perustuukin historiallisiin tapahtumiin, niin joitakin asioitta on muutettu. Tosin nämä ovat ihan pikkujuttuja, eivätkä pääse pilaamaan elokuvaa. Leffa meinaa myös mennä välillä sentimentaaliselle tasolle, muttei kuitenkaan mene liian pitkälle.

Pisteet: rating 100,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 11.02.2005
Katsottu: VHS

Ylittämätön.

 

Jurpo 06.03.2011

rating 100,000
rating 20,000

Saman kategorian TOP-leffoja

American Beauty
American Beauty arvosana 4,09
American Beauty
Kaupungin valot
Kaupungin valot arvosana 4,11
Kaupungin valot
Murskattuja kukkia
Murskattuja kukkia arvosana 4,15
Murskattuja kukkia
Jeanne d'Arcin kärsimys
Jeanne d'Arcin kärsimys arvosana 4,21
Jeanne d'Arcin kärsimys

Elokuvan tiedot

Schindlerin lista
Schindlerin lista arvosana 4,36

Schindlerin lista (1993)

Alkuperäinen nimi: Schindler's List

Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
1993
Pituus:
197 min
K16
Ohjaajat:
Steven Spielberg
Käsikirjoittajat:
Steven Zaillian
Pääosanäyttelijät:
Ben Kingsley, Caroline Goodall, Embeth Davidtz, Jonathan Sagall, Liam Neeson, Ralph Fiennes
Maat:
USA
Kielet:
englanti, heprea, saksa, puola