Arvostelu

Verinen, jännittävä, pelottava, mielenkiintoinen ja visuaalisesti hienoa katsottavaa.

Esikoisohjauksensa tehnyt James Wan on saanut aikaan todella jännittävän ja paikkapaikoin hyvin piinaavan trillerin, joka pitää katsojan varpaillaan aina loppumetreille asti.

Adam (Whannell) ja Tohtori Gordon (Elwes) heräävät ränsistyneestä kylpyhuoneen tapaisesta paikasta jalat kahlittuina seinään, eivätkä muista miten ovat sinne joutuneet. Keskellä huonetta makaa verilammikossa tuntematon ruumis ja vihjeitä ja käskyjä alkaa tupsahdella eri paikoista kasettinauhurien, valokuvien ja pikkulappusten muodossa. Liikkeellä on kylmäverinen psykopaatti joka ei tunne sääliä ja haluaa leikitellä ihmisten elämillä, tunteilla ja peloilla. Enempää ei voi kertoa jottei pilaisi katsojien elokuvanautintoa. Kerrassaan kutkuttavat alkuasetelmat.

Sawissa on todella hyytävä tunnelma kautta elokuvan, hyvin Se7enin kaltainen paikka paikoin. Tämä muistuttaakin hyvin paljon Fincherin mestariteosta. Pikku hiljaa tarinan edetessä ripotellaan tiedonjyväsiä ja pikkuvinkkejä, jotta katsoja saisi mielessään pohtia mitä oikeastaan on tekeillä

Erittäin positiivinen yllätys ja muutaman viime vuoden aikana ilmestyneiden jännityselokuvien ehdotonta eliittiä. Verinen, jännittävä, pelottava, mielenkiintoinen ja visuaalisesti hienoa katsottavaa. Suosittelen kauhun ja jännityksen ystäville.

nimimerkki: Population1

Pisteet: rating 80,000

IdigN1
Tähtääjä, 36 arvostelua
Arvosteltu: 02.12.2004
Katsottu: Teatterissa

rating 90,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Papillon
Papillon arvosana 4,21
Papillon
Taivas ja helvetti
Taivas ja helvetti arvosana 4,30
Taivas ja helvetti
Yön ritari
Yön ritari arvosana 4,25
Yön ritari
Vampyr
Vampyr arvosana 4,00
Vampyr

Elokuvan tiedot

Saw
Saw arvosana 4,09
Genret:
Trilleri,
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
100 min
Ohjaajat:
James Wan
Käsikirjoittajat:
James Wan, Leigh Whannell
Pääosanäyttelijät:
Cary Elwes, Danny Glover, Leigh Whannell, Monica Potter, Tobin Bell
Maat:
USA, Australia
Kielet:
englanti