Arvostelu

Kuuluu kyllä parhaimpiin jatko-osiin mitä on tehty.

Vuoden 2004 paras jännityselokuva Saw on saanut jatko-osan. Hieman arvelutti, että miten noinkin nerokkaalle trillerille saataisiin ainakin vertauskelpoinen jatko-osa?. Ekan Saw:in tekijät ohjaaja James Wan ja käsikirjoittaja/näyttelijä Leighn Whannel Löysivät Darren Lynn Bousmanin. Bousmanilla oli ollut jonkin aikaa suunnitteilla oma elokuva, mutta mikään studio ei ollut kiinnostunut siitä. Wan ja Whannel päättivät hieman muokata Bousmanin tarinaa niin siitä tulee hyvinkin Saw 2. Bousman Sai itse kunnia ohjata elokuvan, Whannel toimi toisena käsikirjoittajana ja James Wan tuottajana.

Poliisi Eric Matthews (Donnie Wahlberg) saa tutkittavakseen hyvin raa,an murhan. Näyttää siltä, että uhri olisi kamppailut pitkään ennen kuolemaa. Samalla Matthewsin oma poika on myös kadonnut. Samaan aikaan kourallinen toisilleen tuntemattomia ihmisiä löytää itsensä ränsityneessä ja autiosta talosta. Pikku hiljaa vihjeiden ja julmien murhien aikana heille alkaa selvitä, että he ovat tekemisissä julman sarjamurhaaja Jigsawin (Tobin Bell) kanssa. Miten Matthews, hänen poikansa ja muut ihmiset liittyvät tällä kertaa Jigsawin listalle?

No huh huh mikä jatko-osa!. Puolitoista tuntia vierähti todella nopeasti. Saw 2 kuuluu kyllä parhaimpiin jatko-osiin mitä on tehty. Terminator 2 ja Aliens paluu ovat loistavia esmimerkkejä onnistuneista jatko-osista Saw 2 kuuluu samaan sarjaan. Leffan budjetti oli n 4 milj ja se tuotti pelkästään Usassa n 80 milj. Leffan näyttelijät tekivät melko hyvää työtä, vaikka suurin osa olikin melko tuntemattomia. Oltiin mukaan saatu muutama tunnetumpikin tähti. Donnie Wahlberg tekee hyvää työtä Matthewsin roolissa. Tobin Bell häijyili jälleen Jigsawina. Ekassakin Saw leffassa esiintyneet kaunottaret Shawnee Smith ja Dina Meyer olivat tässäkin mukana.

Kokonaisuutena Saw 2 on yllättävän hyvä trilleri ja hyvin onnistunut jatko-osa, vaikka ei ihan yllä ekan Saw:in tasolle. Jigsawin pirullisia ansoja sai teatterin penkiltä seurata jälleen iho kananlihalla. Ei tästäkään jatko-osasta kaikki tule pitämään. Nyt vain odotteleen sitä puhuttua Saw 3:sta ja James Wanin ja Leighn Whannelin tulevaa kummituskauhuilu Silenceä.

nimimerkki: andy

Pisteet: rating 90,000

andy
Tähtääjä, 449 arvostelua
Arvosteltu: 03.01.2006
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Shaun of the Dead
Shaun of the Dead arvosana 3,93
Shaun of the Dead
Ennustus
Ennustus arvosana 3,89
Ennustus
Tri Caligarin kabinetti
Tri Caligarin kabinetti arvosana 4,03
Tri Caligarin kabinetti
Uhrijuhla
Uhrijuhla arvosana 3,89
Uhrijuhla

Elokuvan tiedot

Saw II
Saw II arvosana 3,49
Genret:
Kauhu
Valmistusvuosi:
2005
Pituus:
93 min
Ohjaajat:
Darren Lynn Bousman
Käsikirjoittajat:
Darren Lynn Bousman, Leigh Whannell
Pääosanäyttelijät:
Donnie Wahlberg, Franky G, Shawnee Smith, Tim Burd, Tobin Bell
Maat:
USA, Kanada
Kielet:
englanti