Arvostelu

Sisältää ovelia kuolemia, raakaa väkivaltaa ja erittäin mehukkaan loppukäänteen.

Saw II on täydellinen jatko-osa vuonna 2004 valmistuneelle mestariteokselle Saw:lle. Ensimmäinen oli pienen budjetin megamenestys jolle tietenkin piti loihtia jatko-osa. Onneksi tämä ei todellakaan ole rahastuksen takia väännetty tekele.

Edellisessäkin osassa riehunut Jigsaw (Bell) palaa taas. Tällä kertaa hänet saadaan heti alussa kiinni, mutta pian selviää, että hän on pistänyt joukn toisilleen tuntemattomia ihmisiä eristettyyn taloon. Porukkaan kuuluu etsivä Eric Matthewsin (Wahlberg) poika. Vangitut ihmiset ovat talossa hengittäneet vaarallista hermokaasua, joka tappaa jokaisen elleivät he saa vasta-ainetta. Vasta-aineruiskuja on sijoiteltu ympäri taloa, mutta niin on myös sadistisia ansoja. Aikaa on jälleen rajallisesti.

Vaikka Saw II on mahtava ei se silti saavuta ihan edeltäjänsä tasoa tai tunnelmaa, mutta niin ihailtavan lähelle päästään että on pakko nostaa hattua. Edeltäjän ohjaaja James Wan ja käsikirjoittaja/näyttelijä Leigh Wannell ovat tällä kertaa istuneet tuottajan palleilla, jälkimmäinen on kyllä ollut mukana työstämässä tämän nerokasta käsikirjoitusta. Uusi ohjaa Darren Lynn Bousman tekee todella vakuuttavaa työtä. Hänestä ja Wanista kuullaan varmasti lisää.

Saw II on on loistava elokuva. Se sisältää ovelia kuolemia, raakaa väkivaltaa ja erittäin mehukkaan loppukäänteen. Se ei ehkä ole aivan edeltäjänsä veroinen elämys, mutta mitää vikojakaan en siitä löytänyt. Jos piti ykkösestä pitää varmasti myös tästäkin. On ollut huhuja siitä, että Saw III olisi myös tulossa ja mikäs siinä jos se on edes osittain kahden edeltäjänsä veroinen.

nimimerkki: Daniel Baldwin

Pisteet: rating 100,000


Vieras Arvosteltu: 21.12.2005
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Kwaidan - kauhun kasvot
Kwaidan - kauhun kasvot arvosana 4,06
Kwaidan - kauhun kasvot
Frankensteinin kirous
Frankensteinin kirous arvosana 3,88
Frankensteinin kirous
Noita
Noita arvosana 3,94
Noita
Texasin moottorisahamurhat
Texasin moottorisahamurhat arvosana 3,91
Texasin moottorisahamurhat

Elokuvan tiedot

Saw II
Saw II arvosana 3,50
Genret:
Kauhu
Valmistusvuosi:
2005
Pituus:
93 min
Ohjaajat:
Darren Lynn Bousman
Käsikirjoittajat:
Darren Lynn Bousman, Leigh Whannell
Pääosanäyttelijät:
Donnie Wahlberg, Franky G, Shawnee Smith, Tim Burd, Tobin Bell
Maat:
USA, Kanada
Kielet:
englanti