Sabatan paluu

(1971)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Sabatan paluu
Genret:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:È tornato Sabata... hai chiuso un'altra volta
Valmistusvuosi:1971
Pituus:100 min
Pisteytyksiä: 24
Tarkka arvio: 2.94

Arviot

Sabata-elokuvasarjan kolmas osa on valitettavasti pelkkä kalkkuna.

Mystinen lännensankari Sabata (Lee Van Cleef) -tuo mustaan pukeutuva pyssymies- on liittynyt sirkukseen tienatakseen elantonsa. Sabata päättää kuitenkin ottaa lopputilin sirkuksesta ja lähtee kaupunkiin nimeltä Hobsonville. Hobsonvilleä johtaa Joe McIntock, joka on tuttuun Western-tyyliin tyypillinen riistäjäirkkuparoni. McIntock pimittää kaupungilta hirveitä verorahoja kaupungin parhaaksi, mutta menevätkö rahat tosiaan kaupungin hyväksi? Sabata päättää ottaa tästä selvää. Sabata-elokuvasarjan […]

Arvosteltu: 20.08.2006

Kommentit & Pisteytykset

Joku

Sabata ottaa tällä kertaa yhteen pahojen McIntockien kanssa ja luvassa on vielä enemmän typerää huumoria ja hölmöilyä. Myös ekasta ja osittain tokastakin osasta tuttuja gimmickyjä laitteita on mukana. On spesiaalimpaa asetta ja esimerkiksi ukko joka ampuu kuminauhalla ihmisiä. Justiinsa juu. Nämä enemmän huumorilla ryyditetyt spagut ei oikein ikinä toimi mulle täysillä, poislukien Spencer & Hill -kaksikon leffat jotka menee ihan puhtaan komedian puolelle. Sabatan paluukin kuitenkin keikkuu siinä jossain välimaastossa eikä siitä oikein saa otetta. Toisaalta tässä on ihan hyviäkin kohtauksia ja Lee Van Cleef tietysti on aina mies paikallaan. Mutta kokonaisuus on niin älyttömän epätasainen, ettei tästä kauheesti käteen jää mitään.

Trilogiansa heikoin teos. Spaguista kun tykkää niin kyllä tänkin ihan kivutta katseli, mutta tuskin tulee uusittua ihan äkkiseltään.

Scarface
harr1v
tony22
Jurpo
-Testament-
phodos
Manco
apc 53
J.Lipponen
The Man with No Name
tuulenpuuska
ms
Pelimies
WGB
Chrattac
Grinch
Moottorisaha
sulo
terots
barros
hebbu
Man With No Name
Freakshow

Lisää luettavaa