Arvostelu

Kaikki toimii luoden vakavan draaman missä on myös kevyttä huumoria.

Raskaan sarjan mestaruuden 14. erä. Veriseksi soseeksi hakattu haastaja Rocky Balboa (Stallone) lentää kanveesiin yhtä verisenä soseena olevan mestari Apollo Creedin (Weathers) iskusta. Valmentaja Mickey Goldmill (Burgess Meredith) kehottaa jäämään sinne, mutta Balboa vääntäytyy kaikkien hämmästykseksi pystyyn. Vielä yksi erä joka menee melko pitkälti tujottamisessa ja iskujen ottamisessa vastaan. Kello soi ja pisteet lasketaan. Creed voittaa ja ottelijat menevät sairaalaan toipumaan. Balboa on kuuluisuus ja alkaa saada erilaisia hyötyjä menestyksestään, mutta hän ei ole mikään hyvä esiintyjä. Se hankaloittaa perheen perustamista Adrianin (Shire) kanssa, koska se on kallista hupia. Paluu puhtaaseen lihastyöhön ei myöskään onnistu koska Balboa ei ole mikään neropatti. Samaan aikaan Apollo Creedin sappi kiehuu ottelun lopputuloksen ja ennen kaikkea kritiikin vuoksi. Ankaran kritiikin yllyttämänä hän suorastaan janoaa Balboan pään vadille. Balboan ainoa suunta on otella Apolloa vastaan ja pyytää Mickeyn olemaan valmentajanaan. Lankomies Paulie (Young) pyörii ympärillä omaan niljaiseen tapaansa. Mickeyllä on omat epäortodoksit konstinsa uutta veristä ottelua varten. Ottelijat valmentautuvat otteluun, joskin Balboalla on motivaatiovaikeuksia, mutta onnistuu kokoamaan itsensä ja lopulta ottelu alkaa. Verinen mättäminen tekee Balboasta mestarin.

Rocky oli menestys, joten jatkolle oli tarvetta. Stallonen käsikirjoitus on vahvaa draamaa ja koska kaikki henkilöt ovat tuttuja samoilla näyttelijöillä, on kerronta vahvaa. Edellisessä osassa heikoksi jäänyt Mickey Goldmill pääsee ärhentelemään ja velmuilemaan koko Burgess Meredithin veteraaninäyttelijän omistautumisella ja räjäyttää pankin tulella ja tulikivellä. Carl Weathers on hyvä Apollona ja heittää suulaat kommentit kuin liukuhihnalta ja Talia Shireä ei voi moittia. Stallone toimittaa roolinsa Balboana suurella sydämellä ja osoittaa olevansa erinomainen näyttelijä juurikin tällaisessa roolissa mikä on hänen omansa alusta loppuun. Ohjaustyö on vahvaa ja Syltty tekee sen kunnialla kotiin saaden muunkin näyttelijäkaartin tekemään työnsä mestarillisesti. Sekä tietysti nyrkit viuhuvat kiivaasti verta ja voittoa janoavan Apollo Creedin syöksyessä päälle kuin höyryjuna.

Kokonaisuus on aivan yhtä hyvä kuin edeltäjänsä ollen vahvaa draamaa ja taidokkaan brutaalia toimintaa. Kaikki toimii luoden vakavan draaman missä on myös kevyttä huumoria.

Pisteet: rating 80,000

Jurpo
Tähtääjä, 1392 arvostelua
Arvosteltu: 18.07.2008
Katsottu: Kotona

Rocky II on yhtä mahtava kuin ensimmäinen osa, vaikka siitä löytyykin jonkun verran toistoa.

Rocky II on yhtä mahtava kuin ensimmäinen osa, vaikka siitä löytyykin jonkun verran toistoa.

jigsawman 02.08.2012

rating 100,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Auringonnousu
Auringonnousu arvosana 3,96
Auringonnousu
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,90
Milanon ihme
Jeanne d'Arcin kärsimys
Jeanne d'Arcin kärsimys arvosana 4,27
Jeanne d'Arcin kärsimys
Kummisetä
Kummisetä arvosana 4,34
Kummisetä

Elokuvan tiedot

Rockyn uusintaottelu
Rockyn uusintaottelu arvosana 3,93

Rockyn uusintaottelu (1979)

Alkuperäinen nimi: Rocky II

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1979
Pituus:
119 min
Tunnetaan myös nimillä:
Rocky II - uusintaottelu, Rocky II - Rockyn uusintaottelu
Ohjaajat:
Sylvester Stallone
Käsikirjoittajat:
Sylvester Stallone
Pääosanäyttelijät:
Burgess Meredith, Burt Young, Carl Weathers, Joe Spinell, John Pleshette, Sylvester Stallone, Talia Shire, Tony Burton
Maat:
USA
Kielet:
englanti