Arvostelu

Elokuva sisältää unohtumattomia kohtauksia, lausahduksia ja roolihahmoja, jotka muistetaan vielä pitkään!

Elokuva sijoittuu vuosille 1947-1966, jonka välillä ei paljoa muurien ulkopuolella käydä. Shawshank on vankila, jossa suurin osa vangeista lusii elinkautista. Näiden paksujen kivimuurien sisään tuodaan elokuvan päähenkilö, pankkiiri Andy Dufresne (Tim Robbins), joka joutuu syyttömänä vankilaan tämän vaimon ja rakastajan murhasta.

Vankilassa ollessaan Andy on omissaoloissaan kunnes muutaman kuukauden jälkeen menee juttusille "Redin" (Morgan Freeman) kanssa, joka hankkii vangeille muurien ulkopuolelta sen mitä he pyytävät. Ja jonkin ajan kulutta heistä tulee läheiset ystävät! Vankilan itsevaltiaan ottein johtava johtaja Samuel Nortonina nähdään vakuuttavan roolisuorituksen tekevä Bob Gunton. Puhuessaan uusille vangeille hän painottaa kurin ja Raamatun tärkeyttä. Nortonin oikeanakätenä ja vartijoiden johtajan Byron Hadleyn roolissa Clancy Brown tekee hienon roolin. Veteraani näyttelijä James Whitmore näyttelee sydänverellä Brooks Hatlenia, vankia, joka vietti vankilassa 50-vuotta ja päästyään pois hänen maailmansa romahti. Hän oli laitostunut ettei tiennyt mitä tehdä muurien ulkopuolisessa maailmassa.

Tim Robbins tekee loistavan roolityön Andynä. Hän näyttelee niin, että melkein voit tuntea sen läsnäolon! Elokuvan kertojana, Redinä, Morgan Freeman tekee uransa parhaimman roolityön Oscarin arvoisesti! Herran roolityö niin hienoa, että oksat pois! Morganin ja Timin välinen kemia on käsinkosketeltavaa!

Frank Darabont ohjaa varmasti ja vahvasti! Elokuvan kuvaus on upeaa, kuten leikkaus ja musiikkikin! Thomas Newman on säveltänyt elokuvaan mahtipontista ja kaunista musiikkia!

Katsottuani elokuvan olin mykistynyt! Elokuva sisältää unohtumattomia kohtauksia, lausahduksia, roolihahmoja näyttelijäsuorituksineen, jotka muistetaan vielä pitkään! Elokuva on maineensa arvoinen ja kehunsa ansainnut! Avain pakoon on elokuva, joka säilyy vuosikymmeniä!

Hope is a good thing, maybe the best of things, and no good thing ever dies.

nimimerkki: Mara

Pisteet: rating 100,000

Mara
Käyttäjä, 28 arvostelua
Arvosteltu: 29.08.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,93
Milanon ihme
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita arvosana 4,02
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Alaston satama
Alaston satama arvosana 4,05
Alaston satama

Elokuvan tiedot

Rita Hayworth - avain pakoon
Rita Hayworth - avain pakoon arvosana 4,54

Rita Hayworth - avain pakoon (1994)

Alkuperäinen nimi: The Shawshank Redemption

Genret:
Rikos,
Valmistusvuosi:
1994
Pituus:
137 min
Tunnetaan myös nimillä:
The Shawshank Redemption - Avain pakoon
Ohjaajat:
Frank Darabont
Käsikirjoittajat:
Frank Darabont, Stephen King
Pääosanäyttelijät:
Bob Gunton, Clancy Brown, Gil Bellows, Mark Rolston, Morgan Freeman, Tim Robbins, William Sadler
Maat:
USA
Kielet:
englanti