Arvostelu

Rich and Famous on hieno kertomus ystävyydestä, veljeydestä, petoksesta, sekä uhrautumisesta.

Rich and Famous alkaa karuilla kuvilla Hong Kongin slummeista, missä ihmishenki ei ole minkään arvoinen ja lähes joka päivä joku heittää henkensä. Alex Manin esittämän Tangin isä kuolee ja tuolloin vielä pieni poika adoptoidaan uuteen perheeseen. Velipuolekseen Tang saa Andy Laun esittämän Kwokin. Kun pojat kasvavat miehiksi, ovat he ylimpiä ystäviä, jotka ovat valmiita uhrautumaan toistensa puolesta. Tang joutuu velkoihin, joten veljekset joutuvat yrittämään rikoksen polkuja päästäkseen eroon ilkeistä koronkiskureista.

Vastoinkäymisten jälkeen he päätyvät työskentelemään rikollispomo Chaille (aina niin karismaattinen Chow Yun-Fat). Kwokista ja Chaista tulee ylimmät ystävät ja tästä kateellisena Tang ajautuu erilleen heistä ja lopulta Chaita vastaan. Kwokin onkin päätettävä pysyykö hän veljensä vaiko parhaan ystävänsä puolella vaaralliseksi äityvässä leikissä.

Elokuva on toimintaleffana mukavaa katsottavaa, sillä ammuskelukohtaukset ovat hienosti tehtyjä ja parhaimmillaan piinaavan jännittäviä. Kuitenkin elokuvan hahmot kiinnostavat paljon enemmän kuin toimintakohtaukset, sillä kameran edessä poukkoilevat ihmiset onnistuvat olemaan erittäin mielenkiintoisia persoonia. Näyttelijätkin tekevät työnsä melko hyvin, eikä honkkarileffoille tyypillistä ylinäyttelemistä löydy kuin parista kohdasta. Chow Yun-Fatin karisma on yllätyksettömästi aivan omaa luokkaansa, ja hän varastaakin shown heti ruutuun ilmestyttyään. Myös Andy Lau vakuuttaa roolissaan. Hahmot jopa kehittyvät elokuvan aikana paljon, ja onkin vaikea uskoa miten paljon tapahtumia ohjaaja onkin saanut tungettua alle kahteen tuntiin.

Rich and Famous on hieno kertomus ystävyydestä, veljeydestä, petoksesta, sekä uhrautumisesta. Suurempia valittamisen aiheita ei elokuvasta löydy, joten siitä on helppo pitää. Ainoastaan lopputaistelussa on pari kohtaa joita ilmankin olisi pärjätty, mutta kun elokuva muuten on niin mukavaa katsottavaa, niin pari pikkuvirhettä eivät paina missään. Chow Yun-Fatia fanittaville Rich and Famous on ihan ehdoton pakkohankinta, sillä tässäkin mies pääsee esittämään miksi hän on yksi Aasian valovoimaisimpia näyttelijöitä.

Hongkongilaisen Mei Ah:n DVD-julkaisu on kuvan- ja äänenlaadultaan ihan kelvollinen kiekko, mutta tekstitykset ovat aivan kamalat. Kielioppivirheitä vilisee noin joka toisessa sanassa, ja välillä onkin aivan mahdotonta saada selville mistä ihmiset oikein puhuvat. Onneksi elokuvasta löytyy myös UK-julkaisu, jota suosittelen ehdottomasti enemmän kuin honkkarilättyä. Elokuvalle tehtiin Tragic Hero nimeä kantava jatko-osa jo samana vuonna kuin Rich and Famous ilmestyi.

nimimerkki: Nosoki

Pisteet: rating 70,000

Nosoki
Tähtääjä, 75 arvostelua
Arvosteltu: 28.05.2006
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Jahti
Jahti arvosana 4,14
Jahti
Kummisetä
Kummisetä arvosana 4,33
Kummisetä
Kummisetä osa II
Kummisetä osa II arvosana 4,29
Kummisetä osa II
Tule ja katso
Tule ja katso arvosana 4,27
Tule ja katso

Elokuvan tiedot

Rich and Famous
Rich and Famous arvosana 3,50

Rich and Famous (1987)

Alkuperäinen nimi: 江湖情

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1987
Pituus:
112 min
Tunnetaan myös nimillä:
Gong woo ching
Ohjaajat:
Taylor Wong
Pääosanäyttelijät:
Alex Man, Andy Lau, Carina Lau, Chow Yun-Fat, Danny Lee
Maat:
Hongkong