Arvostelu

Jälleen kerran näemme zombeja ja ties mitä ihmeellisempiä ölliäisiä.

Resident Evil Apocalypse jatkaa siitä mihin aikaisempi elokuva jäi. Tällä kertaa vain T-virus on jo ehtinyt levitä kaupunkiin. Kaupunkia evakuoidaan. Jälleen kerran näemme zombeja ja ties mitä ihmeellisempiä ölliäisiä, jotka yrittävät teurastaa eloon jääneitä ihmisiä keinolla millä hyvänsä. Mukana on myös paljon tuttuja hahmoja Resident Evil 3-pelistä. Tietysti päähahmo Alice on kanssa mukana.

Tätä elokuvaa katsottaessa tulee väkisinkin mieleen, että mitä pahaa Resident Evil pelisarja on tehnyt elokuvan käsikirjoittajalle, Paul W.S. Andersonille. Miksi hänen pitää tällä tavalla raiskata hyvät pelit niin perusteellisesti? Resident Evil Apocalypse on täynnä action-klisheitä ja turhaa ylimääräistä roskaa, jotka olisi voinut yhtä hyvin jättää poiskin. Esimerkki turhasta on päähahmo Alice (Milla Jovovich), joka kuuluu leffan turhimpiin jä ärsyttävimpiin hahmoihin. En tiedä johtuuko Alicen ärsyttävyys siitä, että Milla Jovovichilla ei riitä näyttelijänlahjoja tai asennetta esittää kylmää kovista, joka saapuu paikalle aina pyssyt paukkuen. Jossain vaiheessa alkaakin jo toivoa, että zombie tulisi nurkan takaa ja pistelisi Alicen poskeensa, jotta pääsisimme siitäkin riesasta eroon.

Isona miinuksena vielä mainittakoon elokuvan kamala leikkaustyö. "Taistelukohtauksissa" kamerakulma vaihtelee jatkuvasti sinne tänne, minne sattuu ja liian nopealla tempolla, joka tekee taistelukohtauksista sellaista huttua, että pahaa tekee! Leikkaaja sietäisi saada potkut tuosta hyvästä. Luulisi, että kameratelineenä olisi täydessä toiminnassa oleva maalisekoitin tai kuvaaja sairastaisi erittäin pahaa Parkinsonin tautia.

Resident Evil Apocalypsen hyvä puoli oli hyvän asenteen omaava rääväsuu L.J (Mike Epps), jonka välikommentit olivat muistamisen arvoisia. Myös Jillin (Sienna Guillory) esittely oli elokuvan alussa huvittavaa. Ei siksi, että hän olisi ollut hauska vaan siksi, että hänestä tehtiin "ylikova".

RE-faneille: Jos aioitte katsoa tämän elokuvan niin minulla on parempi idea: Älkää katsoko! Elokuvassa jompikumpi mättää ja pahasti: Joko pieni budjetti tai Paul W.S. Anderson. (veikkaan viimeistä)

Miinukset: Liikaa Stallone/Schwarzeneggermäisiä toimintaklisheitä, liikaa sci-fi -tyylistä sontaa, liikaa puutteita peleihin nähden, Alice, amatöörimäiset kuvakulmanvaihdokset.

Plussat: L.J ja hänen kommenttinsa, joskus elokuvassa jopa hätkähti, edellistä elokuvaa parempi näyttelijätyö.

nimimerkki: Gustav Graves

Pisteet: rating 20,000


Vieras Arvosteltu: 28.07.2005
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Terminator 2 - Tuomion päivä
Terminator 2 - Tuomion päivä arvosana 4,44
Terminator 2 - Tuomion päivä
WALL·E
WALL·E arvosana 4,01
WALL·E
Dawn of the Dead
Dawn of the Dead arvosana 4,20
Dawn of the Dead
Seittien linna
Seittien linna arvosana 4,10
Seittien linna

Elokuvan tiedot

Resident Evil: Apocalypse
Resident Evil: Apocalypse arvosana 2,79
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2004
Pituus:
95 min
Ohjaajat:
Alexander Witt
Käsikirjoittajat:
Paul W.S. Anderson
Pääosanäyttelijät:
Milla Jovovich, Oded Fehr, Sienna Guillory, Thomas Kretschmann
Maat:
Saksa, Ranska, Kanada, Iso-Britannia
Kielet:
englanti