Arvostelu

Mitä onnistunein filmatisointi Tom Clancyn loistavasta thrilleristä.

Elokuva on kertomus uuden uutukaisen Neuvostoliittolaisen (myöhemmin Venäjä) sukellusveneen ja sen kapteenin, Marko Ramiuksen (Sean Connery), loikkaamisesta länteen.

Tarina alkaa sukellusvene Punaisen Lokakuun (myöhemmin P.L.) ensimmäisen tehtävän alusta. P.L.:n erikoisuuksiin kuuluu uusi "äänetön ajo", joka toimii suihkuvirtauksilla. Tehtävänä on tehdä kierros atlantilla tavaten toinen Venäläinen sukellusvene. Kapteeni Ramiuksella ei ole aikomustakaan suorittaa tehtävää loppuun, ja hyvin pian myös miehistö huomaa sen. Myös Venäläinen hallintoviranomainen, kapteeni Vasili Brodin (Sam Neill), joka on mukana varmistamassa tehtävän moitteettoman suorituksen, huomaa Ramiuksen aikeet. Sitten alkaa armoton ajojahti jossa sekä Venäläiset että Amerikkalaiset jahtaavat Punaista Lokakuuta.

Elokuva on mitä onnistunein filmatisointi Tom Clancyn loistavasta thrilleristä. Roolijako ja -suoritukset ovat loistavia. Varsinkin kiihkeä ajojahti Atlantin vaarallisimmilla syvänteillä on kuvattu mainiosti. Pitkälti tämän elokuvan ansiosta innostuin toimintathrillereistä niin elokuvina kuin kirjoinakin.

Erityismaininnat menevät Connerylle Marko Ramiuksen roolista ja Alec Baldwinille Jack Ryanin, tuon Clancyn kestosankarin, roolista.

nimimerkki: Aleksi Kuronen

Pisteet: rating 90,000


Vieras Arvosteltu: 22.01.2003
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

The Killer
The Killer arvosana 4,30
The Killer
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita arvosana 4,02
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Parasite
Parasite arvosana 4,32
Parasite
Taivas ja helvetti
Taivas ja helvetti arvosana 4,33
Taivas ja helvetti

Elokuvan tiedot

Punaisen lokakuun metsästys
Punaisen lokakuun metsästys arvosana 3,73

Punaisen lokakuun metsästys (1990)

Alkuperäinen nimi: The Hunt for Red October

Genret:
Trilleri
Valmistusvuosi:
1990
Pituus:
134 min
Ohjaajat:
John McTiernan
Käsikirjoittajat:
Donald Stewart, Larry Ferguson, Tom Clancy
Pääosanäyttelijät:
Alec Baldwin, Courtney B. Vance, James Earl Jones, Jeffrey Jones, Joss Ackland, Peter Firth, Richard Jordan, Sam Neill, Scott Glenn, Sean Connery, Stellan Skarsgård, Tim Curry
Maat:
USA
Kielet:
englanti, venäjä