Arvostelu

Elokuvasta jää hyvä mieli koko loppupäiväksi.

Elokuvan juoni on Miyazakin tekemäksi yksinkertainen. Porco Rosso on entinen sotasankari joka on katsojalle tuntemattomasta syystä muuttunut siaksi. Hän lentää punaisella koneellaan tehden keikkatöitä Adrianmerellä vuonna 1939. Porcon kone ammutaan alas ja hän palkkaa nuoren Fio tytön kunnostamaan sitä. Lopulta Porco joutuu viimeiseen kaksintaisteluun hänet alas ampuneen Curtisin kanssa. Taistelussa ratkeaa kenelle Fion käsi kuuluu ja kuka hallitsee taivasta ja merta.

Elokuva on mielestäni Studio Ghiblin elokuvista moniulotteisin, sillä siinä on niin paljon piiloviittauksia. Porco laukoo suoria kommentteja esimerkiksi Hollywoodin yksipuolisia massaviihde-elokuvia vastaan. Ollessaan elokuvateatterissa taustalla pyörii Mikki Hiiri-elokuva josta Porco toteaa lentäjä kaverilleen "Aivan kamala elokuva". Muitakin esimerkkejä löytyy: Porco Rosso kuvaa Miyazakia itseään, Curtis kuvaa Hollywoodia, Fio on kuin Nausicaa... Näitä on koko elokuva täynnä ja niiden bongaaminen tekee elokuvasta vieläkin nautinnollisemman. Lisää voit lukea Jari Lahtisen mainiosta aritikkelista http://www.animelehti.fi/...earch=%22porco%20rosso%22

On turha mainitakaan, että animaatio on jälleen todella upeasti tehtyä ja henkilöt ovat mielenkiintoisia ja hyvin näyteltyjä. Vaikkakin juoni on ehkä hieman ennalta-arvattavissa, se on silti mielenkiintoinen ja loppuratkaisu jättää tilaa omille päätelmille. Elokuva kuuluu Ghiblin ja Miyazakin parhaimmistoon ja teoksesta huomaa, että hahmo on Miyzakille läheinen. Suosittelen elokuvaa kaikille ikäluokasta riippumatta, sillä tunnetusti näistä pitävät aikuisetkin ja varsinkin jos on tutustunut Miyazakin aiempiin elokuviin tämä on pakko nähdä! Elokuvasta jää hyvä mieli koko loppupäiväksi.

nimimerkki: jade_kettu

Pisteet: rating 90,000


Vieras Arvosteltu: 01.10.2006
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Logan
Logan arvosana 3,91
Logan
Predator - saalistaja
Predator - saalistaja arvosana 4,09
Predator - saalistaja
The Revenant
The Revenant arvosana 3,91
The Revenant
Paluu tulevaisuuteen
Paluu tulevaisuuteen arvosana 4,25
Paluu tulevaisuuteen

Elokuvan tiedot

Punainen sika
Punainen sika arvosana 3,88

Punainen sika (1992)

Alkuperäinen nimi: 紅の豚

Genret:
Seikkailu,
Valmistusvuosi:
1992
Pituus:
93 min
Tunnetaan myös nimillä:
Kurenai no Buta, Porco Rosso
Ohjaajat:
Hayao Miyazaki
Käsikirjoittajat:
Hayao Miyazaki
Pääosanäyttelijät:
Akemi Okamura, Akio Ôtsuka, Greg Ellis, Hiroko Seki, Sanshi Katsura, Shûichirô Moriyama, Tokiko Kato, Tsunehiko Kamijô
Maat:
Japani
Kielet:
japani