Arvostelu

En ole nähnyt parempaa animaatiota ikinä.

Eräänä kauniina päivänä iso-paha-mato-demoni hyökkää Emishi kylään, nuori prinssi Ashitaka yrittää tappaa sen. Mutta saa siinä tohinassa kirouksen. Kirous on hyvin vahva, se vie sankarin voimia ja pian tappaa tämän, jos hän ei etsi parannus keinoa. Niinpä nuori sankarimme lähtee, mukanaan vain uskollinen ratsunsa Yakkul ja mystinen rautapallo, joka oli demonin sisällä. Johtolanka vie hänet paikkaan, jota katsojakaan ei uskoisi todeksi, Pieneen kylään suuren metsän reunalla. Mutta ei minkä tahansa metsän, vaan jumalten hallitseman metsän. Ashitaka tapaa Eboshin, kylän johtajan, Sanin, susien kasvattaman tytön, Moron, viisaan susi-jumalan ja mystisen metsän-hengen. Jumalten ja ihmisten välillä on sota, joka ( jenkki trailerin mukaan) uhkaa tuhota koko maailman.

Elokuva (tai Anime, mutta tämä on vähän liian eeppinen siihen luokkaan) on uskomaton, en ole nähnyt parempaa animaatiota ikinä. Musiikki on sopivaa (teema-laulun japanilaisen laulajan sukupuoli vain jaksaa huvittaa) tunnelmaan. Hahmot ovat loistavia (päähenkilö tosin on lievästi ärsyttävä) ja hyvin animoituja. Luonteet ovat sopivan erillaisia ja yksilöllisyys pelaa muutenkin.

Animaatio on sulavaa ja ääniefektit ovat omaa luokkaansa. Ja nyt voi kehua dubbia, se on todella loistava. Lip-synkka on priimaa. Huono puoli on, että tämän jälkeen mikään anime/piirretty ei tunnu hyvältä, aina puuttu jotain. Metsän-henki saa myös erityis maininnan ulkonäöstään ja samurait järjen-juoksustaan. Ja tätä tulee katsottua paljon. Eli, pane lapset nukkumaan, laita DVD laitteeseen ja nauti.

nimimerkki: Ana Dogwood

Pisteet: rating 90,000


Vieras Arvosteltu: 10.05.2003
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Oopperan kummitus
Oopperan kummitus arvosana 3,97
Oopperan kummitus
Pinocchio
Pinocchio arvosana 3,69
Pinocchio
Ghost in the Shell
Ghost in the Shell arvosana 4,00
Ghost in the Shell
Vihreä maili
Vihreä maili arvosana 4,39
Vihreä maili

Elokuvan tiedot

Prinsessa Mononoke
Prinsessa Mononoke arvosana 4,22

Prinsessa Mononoke (1997)

Alkuperäinen nimi: もののけ姫

Genret:
Fantasia,
Valmistusvuosi:
1997
Pituus:
120 min
Tunnetaan myös nimillä:
Mononoke-hime, Princess Mononoke
Ohjaajat:
Hayao Miyazaki
Käsikirjoittajat:
Hayao Miyazaki
Pääosanäyttelijät:
Yôji Matsuda, Yûko Tanaka, Yuriko Ishida
Maat:
Japani
Kielet:
japani