Arvostelu

Toimintaelokuvien testosteroniklassikko.

Majuri Dutch (Arnold Schwarzenegger) on erityisvaarallisten töiden erikoismies. Hänen CIA:n kaverinsa Dillon (Carl Weathers) selittää että kyseessä on puhdas pelastustehtävä missä kabinettiministeri pitää pelastaa sissien parista. Testosteronia tihkuvat pyssymiehet pudotetaan alueelle ja he alkavat löytää merkkejä aikaisemmasta pelastusjoukosta ja se ei ole hyvä enne. Sissien tuhoaminen taas onnistuu helpolla ja kyseessä ei ollut pelastusoperaatio vaan puhdasverinen musta operaatio. Se ei ole kylläkään pahin riesa, sillä mukaan tarttuu kiivasluonteinen vanki Anna (Elpidia Carrillo) ja evakuointi ei onnistu. Pahin riesa kylläkin on että jokin hyökkää superyrmyjen kimppuun ja aloittaa pirullisen urheilumetsästyksen. Yksi kerrallaan supersoltut putoavat ulkoavaruuden tappokoneelle kunnes lopulta Dutch ja Predator (Kevin Peter Hall) ottavat yhteen.

"Bunch of slack-jawed faggots around here. This stuff will make you a god damned sexual Tyrannosaurus, just like me. "

Toimintaelokuvien testosteroniklassikko ottaa joukon supersolttuja jotka pullistelevat lihaksilla tai huonolla alapäähuumorilla, paiskaa nämä tekemään veristä sosetta joukosta latinopartasuita ja sen jälkeen tekee selvää kyseisisistä supersoltuista paljon kovemman sällin toimesta. Stan Winstonin suunnittelema avaruuden urheilumetsästäjä on kovempi ja ovelampi kuin joukko hampaisiin asti aseistettuja jenkkejä ja myös näyttää sen.

"I ain't got time to bleed. "

John McTiernanin ohjaus luo tehokkaasti tunnelmaa jo alusta alkaen siitä että jokin ulkopuolinen tarkkailee tilannetta etsien tilaisuutta iskeä lujaa ja arkaan paikkaan eikä verta ole unohdettu. Roolit ovat sopivan yliampuvan machoja ja erityisesti Jesse Ventura repii nauruhermoja olemuksellaan ja replikoinnillaan ja alun kevyen toimintaelokuvan sävy muuttuu synkäksi jahdiksi missä ei anneta armoa.

"Payback time. "

Kokonaisuus Predatorissa on tehokas. On macho-one linereita, pullistelua, ammuskelua ylikokoisilla tappotykeillä, räjähdyksiä, veripärskeitä ja urheilija joka nauttii suurriistan metsästämisestä ja tekee sen hyvin eikä sankarilliseen käsikähmään haastaminen hidasta sitä yhtään, sillä se taatusti ottaa sen vastaan. Tuon viimeksi mainitun asian porukan omalaatuinen jäljittäjä Billy (Sonny Landham) saa huomata tavalla jonka kuvottavien detaljien keksiminen jää katsojan mielikuvituksen tehtäväksi, mutta ääni jo kertoo että kipeää se teki.

Pisteet: rating 90,000

Jurpo
Tähtääjä, 1392 arvostelua
Arvosteltu: 04.08.2008
Katsottu: Kotona

Pitää jännityksen, tunnelman ja veren liikkeellä karuun loppuun asti.

Pitää jännityksen, tunnelman ja veren liikkeellä karuun loppuun asti.

jigsawman 16.09.2012

rating 100,000
rating 80,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Seittien linna
Seittien linna arvosana 4,10
Seittien linna
Toy Story 3
Toy Story 3 arvosana 4,07
Toy Story 3
Imperiumin vastaisku
Imperiumin vastaisku arvosana 4,24
Imperiumin vastaisku
Alien - kahdeksas matkustaja
Alien - kahdeksas matkustaja arvosana 4,13
Alien - kahdeksas matkustaja

Elokuvan tiedot

Predator - saalistaja
Predator - saalistaja arvosana 4,09

Predator - saalistaja (1987)

Alkuperäinen nimi: Predator

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1987
Pituus:
107 min
Ohjaajat:
John McTiernan
Käsikirjoittajat:
Jim Thomas, John Thomas
Pääosanäyttelijät:
Arnold Schwarzenegger, Bill Duke, Carl Weathers, Elpidia Carrillo, Jesse Ventura, Kevin Peter Hall, Richard Chaves, Shane Black, Sonny Landham
Maat:
USA
Kielet:
englanti