Arvostelu

Luvassa on paljon ampumista ja lihaksia.

Arskan 80-luvun voittoputken huippu! Juoni ei ole kovin kummoinen. Joku ministeri lentää jonkun Keski-Amerikan valtion rajan väärällä puolella ja joutuu vangiksi. Yhdysvallat eivät sulata tietenkään mitään tällaista, joten pelastushommiin lähtee Arska ja pari muuta huippukoulutettua sotilasta.

Luvassa on paljon ampumista ja lihaksia. Heti alkumetreillä katsojan annetaan tietää että, tuolla on jotain eikä se ole mies. No mitä muuta voi luulla kun ruumiita roikkuu puusta nyljettynä, mutta aseet ja kaikki muu tavara on jätetty. Välissä Arska tietenkin suorittaa tehtävän ja lahtaa kymmenittäin terroristeja, mutta ei näy ministeriä. Tässä vaiheessa mukaan tulee vangiksi otettu latinotyttö. Porukka yrittää päästä pois, mutta kun jengiä kuolee alkaa pakokauhu pikkuhiljaa kohota. Arska joutuu siis käymään yli-inhimmilliseen taistoon tätä avaruuden hirviötä vastaan, josta ei puutu 80-luvun takatukkamachoilua.

Elokuva on toteutettu hyvin: Predator on pelottavan näköinen ja pakokauhu on uskottavan näköistä. Tätä elokuvaa voi pitää B-luokan toimintaleffojen aatelina. Ainut omituinen asia on, miten muta onnistui muuttamaan Arskan näkymättömäksi Predatorin silmissä? Se olisi pitänyt selittää. Ainakaan minun aivoni eivät sitä keksineet. K-18 merkki on ihan turha. Kyllä sitä raaempaakin on nähty K-15 olisi paljon parempi. Yhteenveto: Juoni ei ole kummoinen, mutta toiminta on erinomaista ja sitä on paljon.

Pisteet: rating 70,000


Vieras Arvosteltu: 18.10.2002
Katsottu: VHS

Pitää jännityksen, tunnelman ja veren liikkeellä karuun loppuun asti.

Pitää jännityksen, tunnelman ja veren liikkeellä karuun loppuun asti.

jigsawman 16.09.2012

rating 100,000
rating 80,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Tappajahai
Tappajahai arvosana 4,11
Tappajahai
Yön ritari
Yön ritari arvosana 4,25
Yön ritari
Solaris
Solaris arvosana 4,33
Solaris
Aguirre - Jumalan viha
Aguirre - Jumalan viha arvosana 4,03
Aguirre - Jumalan viha

Elokuvan tiedot

Predator - saalistaja
Predator - saalistaja arvosana 4,09

Predator - saalistaja (1987)

Alkuperäinen nimi: Predator

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1987
Pituus:
107 min
Ohjaajat:
John McTiernan
Käsikirjoittajat:
Jim Thomas, John Thomas
Pääosanäyttelijät:
Arnold Schwarzenegger, Bill Duke, Carl Weathers, Elpidia Carrillo, Jesse Ventura, Kevin Peter Hall, Richard Chaves, Shane Black, Sonny Landham
Maat:
USA
Kielet:
englanti