Arvostelu

Tunaroiva poliisikatras on päätynyt Miamin aurinkoon - muuta uutta ei olekaan luvassa.

Ryöstöviljelyksihän sitä voisi kutsua, kun Poliisiopisto-huumorileffasarja eteni viidenteen osaansa vain reilut neljä vuotta ykkösosansa jälkeen. Tohelot poliisikokelaat oli jo kypsytetty poliiseiksi, pistetty jatkokoulutukseen ja jopa kansalaispartiota johtamaan. Tällä kertaa koko lössi suuntaa matkansa kohti Miamin biitsejä poliisikonferenssiin ja keskelle kadonnutta timanttisaalista.

Ryöstöviljelyä on myös se, että Poliisiopistot uusitaan niin tihein väliajoin. Ok, liukuihan allekirjoittanutkin töllön ääreen, mutta päällimmäinen syy Poliisiopisto vitosen katselemiseen ei ole ollut, eikä ollut nytkään, mikään täydellinen komedianautinto. Pikemminkin leffasarjan heikoimpiin lenkkeihin lukeutuvan leffan katsoo ajatellen, että onko se tosiaan sittenkin noin huono ja valehtelevatko 80-luvun lopun kauheuden kokeneet aivoni näin pahasti (huom. myös toisen kanavan 0-0-futisnyhjääminen voi vaikuttaa asiaan, mutta sehän ei nyt liity leffaan mitenkään!).

Poliisiopisto 5 – tehtävä Miami Beach ei pelkästään vaikuta valjulta saman vitsin toistamiselta, vaan lisäksi Visit to aina-niin-aurinkoinen-ja-ihana Miami –mainoshenkisyys puskee päälle kuin Leslie Easterbrook miesten päiväunissa. Myös Police Academyn kuutososan "juonista" vastannut Stephen Curwick ei ole oikein keksinyt mitään muuta uutta kuin etelän auringon tuoman valoisuuden.

Tässä vaiheessa on aiheellista kysyä, että tarvitseeko Poliisiopiston kaltaisen aivoja typeryydellään pois syövän viihteen edes yrittää keksiä mitään uutta. Vai riittääkö se, että Harris ja Proctor saavat entistä enemmän paskaa niskaansa – niin vertauskuvallisesti kuin konkreettisesti, ja se, että Hooks kimittää välillä vähän kovempaa? Tai se, että Tackleberryn rakkaus aseisiin kasvaa ja Callahan esiintyy entistä tiukemmissa vaatteissa?

Itse sanoisin, että ei riitä. Kaksituhatluvun katselijalle kasariasennetta puhkuva hömppä ei ole millään muotoa toimiva paketti, ja kun vielä sarjan tunnusmerkiksi kasvanut surkea loppurymistely vajoaa vauhdilla Floridan soihin, niin siinäpä sitä ollaan. Naurumittari mittasi kolme hörähdystä ja nekin menivät Eric Lassardin oivan hölmöyden piikkiin. Sarjalle uskollisesti superkärjistetyt viiksekkäät gangsterit eivät ansaitse mitään pojoja ja uppoavasta Poliisiopistolaivasta rotan lailla pois hypänneen Steve Guttenbergin poissaolo näkyy.

Pisteet: rating 40,000

Arsi T. Elokolikko
Ylläpitäjä, 850 arvostelua
Arvosteltu: 27.06.2006
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Repe Sorsan haamujengi
Repe Sorsan haamujengi arvosana 3,90
Repe Sorsan haamujengi
Mies vailla menneisyyttä
Mies vailla menneisyyttä arvosana 3,76
Mies vailla menneisyyttä
Kaupungin valot
Kaupungin valot arvosana 4,11
Kaupungin valot
Snatch - hävyttömät
Snatch - hävyttömät arvosana 4,12
Snatch - hävyttömät

Elokuvan tiedot

Poliisiopisto 5: Tehtävä Miami Beach
Poliisiopisto 5: Tehtävä Miami Beach arvosana 2,39

Poliisiopisto 5: Tehtävä Miami Beach (1988)

Alkuperäinen nimi: Police Academy 5: Assignment: Miami Beach

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1988
Pituus:
86 min
Ohjaajat:
Alan Myerson
Käsikirjoittajat:
Neal Israel, Pat Proft, Stephen Curwick
Pääosanäyttelijät:
Bubba Smith, David Graf, George Gaynes, G.W. Bailey, Janet Jones, Leslie Easterbrook, Marion Ramsey, Michael Winslow, Rene Auberjonois
Maat:
USA
Kielet:
englanti