Arvostelu

Marilyn Monroen paras elokuva ja jo sen vuoksi tämä täytyy nähdä.

Eletään vuotta 1929. Kaksi muusikkoa eli Joe (Tony Curtis) ja Jerry (Jack Lemmon) todistavat mafian teurastuksen, joka muuten perustuu oikeasti tapahtuneeseen vuoden 1929 ystävänpäivän verilöylyyn (St. Valentine's Day Massacre). Joe ja Jerry joutuvat pakenemaan tultuaan huomatuksi ja he keksivät, että junalla Miamiin suuntaavan orkesterin mukana he voisivat paeta. Junassa olevassa orkesterissa sattuu olemaan pelkästään naisia, joten pojat päättävät pukeutua kauniimman sukupuolen edustajiksi päästäkseen mukaan. Pojat ihastuvat junassa olevaan kuvankauniiseen bimboon Sugar Kane Kowalczykiin (Marilyn Monroe) ja näin alkaa riemastuttava komedia, jota värittää vielä vanha rikas playboy sekä lopun vauhdikas takaa-ajo.

Edesmenneen Queen-solisti Freddy Mercuryn lempielokuva Piukat paikat on todellakin yksi hervottomimmista elokuvista, jonka olen nähnyt. Kun Tony Curtis ja Jack Lemmon sekä ehkä elokuvahistorian kaunein kaunotar Marilyn Monroe pääsevät vauhtiin, niin siinä on katsojalla maksimaalisen hauskaa. Leffa on pakattu täyteen loistavaa screwball-komiikkaa, mahtavia repliikkejä ja kun vielä tarina on omaperäinen ja täyteläinen ja näyttelijät ovat aivan fantastisia, niin vaikea tästä on olla pitämättä. Ehdottomasti yksi maailman parhaimpia viihdeleffoja.

Tämä on varmaankin Marilyn Monroen paras elokuva ja jo sen vuoksi tämä täytyy nähdä. Elokuva jäi naisen neljänneksi viimeiseksi ennen hänen traagista kuolemaansa. Kevytkenkäiseksi, vähä-älykkääksi bimboksi haukuttu Marilyn on todellakin legendaarinen, mytologisiin mittoihin kasvanut supertähti, jonka näkemiseen ei kyllästy. Tämän elokuvan ansiokas ohjaaja Billy Wilder muuten kutsui legendaarisesti Marilynia naiseksi, jolla on rinnat kuin graniittia ja aivot kuin sveitsinjuustoa.

Leffa oli rajoja rikkovan rohkea, sillä tuskin vuonna 1959 monet amerikkalaiset ihmiset sietivät ristiinpukeutumista. Minusta Curtisin ja Lemmonin ristiinpukeutuminen lisää vain elokuvan tehoa ja on ehkä syy siihen miksi tämä on niin muistettava elokuva. Usein juhlituissa klassikoissa on jotain rajoja rikkovaa tai uutta, kuten myös tässäkin.

Kannattaa ehdottomasti katsoa tämä amerikkalainen komediaklassikko, joka on muun muassa äänestetty maailman hauskimmaksi elokuvaksi. Vaikea tästä on olla pitämättä.

nimimerkki: Nelisilmä

Pisteet: rating 100,000


Vieras Arvosteltu: 26.07.2005
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Parasite
Parasite arvosana 4,25
Parasite
Kyttäyskeikka
Kyttäyskeikka arvosana 3,69
Kyttäyskeikka
Sademies
Sademies arvosana 4,06
Sademies
Arvottomat
Arvottomat arvosana 3,84
Arvottomat

Elokuvan tiedot

Piukat paikat
Piukat paikat arvosana 4,05

Piukat paikat (1959)

Alkuperäinen nimi: Some Like It Hot

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1959
Pituus:
120 min
Ohjaajat:
Billy Wilder
Käsikirjoittajat:
Billy Wilder, I.A.L. Diamond
Pääosanäyttelijät:
George Raft, Jack Lemmon, Joe E. Brown, Marilyn Monroe, Tony Curtis
Maat:
USA
Kielet:
englanti