Arvostelu

Mitäpä tuota nyt kiertelemään, Piukat Paikat on loistava elokuva.

Piukat Paikat, eli Some Like It Hot kuuluu niihin elokuviin, joista puhutaan paljon, mutta joita yhä harvempi on nähnyt. Nimi on varmasti monille tuttu ja moni osaa nimetä näyttelijätkin (vähintään Marilyn), mutta siihen tietämys yleensä sitten jääkin. Hei tyyppi, ota itseäsi niskasta kiinni ja hommaa tämä kultakimpale kirjahyllyysi tai saat vielä katua!

Piukat Paikat alkavat siitä, kun kaksi jazz-muusikkoa todistaa vahingossa ganstereiden ampumavälikohtausta. Miehet ottavat nopeasti jalat alleen ja kohta he ovatkin pestautuneet naisten jazz-yhtyeeseen. Tässä ainekset hyvään ja tyylikkääseen komediaan ja sellainen tämä myös on.

Mitäpä tuota nyt kiertelemään, Piukat Paikat on loistava elokuva. Se on yksi parhaista näkemistäni komedioista ikinä ja se viihdyttää täysillä koko kestonsa ajan, ilman, että pääsee kertaakaan hyytymään. Muutama aivan helmi-vitsikin tästä löytyy, mutta kyllä koko huumori pääosin on loistokunnossa. Ilmapiiri on kevyt ja kepeä, eikä elokuvan "naiseksi pukeutuvat miehet" aiheuta minkäänlaista päänvaivaa edes transu-fobikoille, vaan elokuva saa tuon seikan vaikuttamaan tarkoituksellisesti hupsulta.

Roolisuoritukset ovat varsin hyviä ja pääkaksikko Curtis & Lemon ovat rooleissaan hupaisia. Elokuvan valmistumista kovasti jarruttanut Marilyn Monroe loistaa hyvin kirkkaasti ja moni mies saa todella pidätellä, ettei vahingossakaan ala yhtäkkiä kuolata tyttöystävänsä seurassa "I Wanna Be Loved By You" kappaleen aikana.

Loistokas komedia on kyllä alan parasta tuotantoa, ei vanhentunut tippaakaan ja tulee varmasti kestämään kauemmaskin tulevaisuuteen ilman minkäänlaisia pilaantumisen rippeitä. Elokuva on sekä Billy Wilderin, että Marilyn Monroen uran huippuhetkiä "Kesälesken" ohella. Piukat Paikat puree täysillä!

nimimerkki: Sano mitä sanot

Pisteet: rating 100,000

Dekabristi
Tähtääjä, 194 arvostelua
Arvosteltu: 11.07.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Monty Pythonin Hullu maailma
Monty Pythonin Hullu maailma arvosana 4,10
Monty Pythonin Hullu maailma
Toy Story 3
Toy Story 3 arvosana 4,07
Toy Story 3
Calamari Union
Calamari Union arvosana 3,73
Calamari Union
Brianin elämä
Brianin elämä arvosana 4,14
Brianin elämä

Elokuvan tiedot

Piukat paikat
Piukat paikat arvosana 4,05

Piukat paikat (1959)

Alkuperäinen nimi: Some Like It Hot

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1959
Pituus:
120 min
Ohjaajat:
Billy Wilder
Käsikirjoittajat:
Billy Wilder, I.A.L. Diamond
Pääosanäyttelijät:
George Raft, Jack Lemmon, Joe E. Brown, Marilyn Monroe, Tony Curtis
Maat:
USA
Kielet:
englanti