Arvostelu

Hipoo seikkailuelokuvien täydellisyyttä!

Pirates of the Caribbean elokuvasarjaan saatiin idea Disneyn huvipuistolaitteesta? Eikö olekkin ihmeellistä miten huvipuistolaitteesta voideen kehitellä Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearlin tapainen mestariteos. Sitä minäkin!

Tarina on tämä: Nuori tyttö Elizabeth Swan on purjehtimassa laivalla, jonne nostetaan merestä poika. Tämän pojan nimi on Will Turner ja hänellä on kaulassaan medaljonki, jonka Elizabeth vie. Vuosien kuluttua Mustan helmen kirottu miehistö tulee hakemaan tätä medaljonkia poistaakseen kirouksen. He vievät Elizabethin mukanaan Mustaan helmeen. Will lyöttäytyy yhteen Jack Sparrow'n kanssa... Anteeksi, Kapteeni Jack Sparrow'n kanssa ja lähtee etsimään rakastaan. Jackilla on taas synkkä menneisyys Mustan helmen kapteenin Barbossan kanssa, joka ei ole aina ollut kyseisen laivan kapteeni.

Mustan helmen kirous hipoo seikkaluelokuvien täydellisyyttä ja on ehdottomasti suosikki elokuviani. Katsoin ensimmäisen kerran tämän isosiskoni kanssa, jonka jälkeen päätin katsastaa jatko-osat parhaan kaverini kanssa. Silloin tämä oli ehdottomasti lempielokuvani, vaikka nykyään se on tippunut hieman henkilökohtaisella listallani. Sen vahvuus on ehdottomasti se, ettei siihen kyllästy. Sen jaksaa katsoa uudelleen ja uudelleen, kuten esimerkiksi Christopher Nolanin Inceptionin.

Jack Sparrow'n rooliin on astunut uskomattoman taitava Johnny Depp, joka luo todella hauskan ja hämmentävän hahmon. Veikkaanpa ettei kukaan muu olisi pystynyt samaan kuin Depp. Hän sai Oscar-ehdokkuuden, jonka olisi kyllä voinut voittaa. Sen verran ylistän miehen roolisuoritusta! Toisena päähenkilönä nähdään Will Turner, jota esittää Orlando Bloom. Tämä ei iskenyt minuun yhtä hyvin kuin olisi voinut, mutta ei Bloomin suoritus huono ollut. Tästä päästäänkin Willin rakastajattareen eli Elizabethiin, jota näyttelee Keira Knightley, jonka kanssa minulla on sama juttu mikä oli Bloomin kanssa. Knightley ei ole huono, mutta ei hyväkään. Willin ja Elizabethin kemia toimii kuitenkin loistavasti ja sitä ei voi olla huomaamatta. Melkein unohdin! Tarinan pääpahista Hector Barbossaa näyttelevä Geoffrey Rush tekee myös hyvää työtä. Hänellä on Deppin tapaan selvästi näyttelemisen taito.

Musiikki on upeaa ja näin on myös tarinankerronta. Täydellinen moderni merirosvoseikkailu, jota ei voi olla suosittelematta. Kaikkien tulisi nähdä tämä edes kerran!

Pisteet: rating 100,000

Leffa Timppa
Käyttäjä, 113 arvostelua
Arvosteltu: 14.03.2017
Katsottu: Kotona

rating 80,000

Loistava merirosvoelokuva, jonka katsoo aina vain uudestaan.

Loistava merirosvoelokuva, jonka jaksaa katsoa aina vain uudestaan.

vomppa_98 12.02.2008

rating 100,000
rating 80,000
rating 90,000
rating 100,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Batman ja Pakkasherra
Batman ja Pakkasherra arvosana 3,70
Batman ja Pakkasherra
Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit
Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit arvosana 4,31
Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit
The Holy Mountain
The Holy Mountain arvosana 4,07
The Holy Mountain
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli arvosana 4,21
Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli

Elokuvan tiedot

Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous
Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous arvosana 4,20

Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous (2003)

Alkuperäinen nimi: Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
143 min
K11
Ohjaajat:
Gore Verbinski
Käsikirjoittajat:
Ted Elliott, Terry Rossio
Pääosanäyttelijät:
Geoffrey Rush, Johnny Depp, Jonathan Pryce, Keira Knightley, Kevin McNally, Lee Arenberg, MacKenzie Crook, Orlando Bloom
Maat:
USA
Kielet:
englanti