Arvostelu

Aaveiden ja merirosvojen täyttämä jylhä seikkailu.

POTC on Jerry Bruckheimer-tuotantoa dramatisine käänteineen ja imeline/jylhine musiikkeineen! ”Hui”, saattaisi äkkipikaisin leffafriikki sanoa ja karata kauas tämän leffan luota. Muttta sitäpä ei kannatakaan tehdä, sillä ihan mukavan seikkailun Bruckheimer & ohjaaja Verbinski tällä kertaa tarjoavat.

Juoni on kliseinen, mutta merirosvoaaveet ovat silti mukavaa katseltavaa, kuten myös vasta 19-vuotias Keira Knightley kauniina sankarittarena tai vanha kunnon Johnny Depp hassusti kävelevänä merirosvona. Depp laajentaa rooliluetteloaan entistä monipuolisempaan suuntaan, ja saa (kai) naiskatsojat haukkomaan henkeä. Orlando Bloomin suoritus Knigtleyn hahmo Elizabethiin rakastuneena mystisenä Will Turnerina sen sijaan jää hieman pimentoon. Saman hämärään jäämisen Bloom suorittikin jo TSH-trilogiassa, ja sama homma jatkuu, nyt sentään ilman blondeja kutreja.

Tehosteet ovat silmiä hivelevän kauniita, ja reilun kahden tunnin räpellys mukavaa viihdettä, vaikka homma kusee parissa kohtaa pahasti ja loppu on imelämpi kuin hunajapäällysteinen munkkirinkeli. Loppulausahdukset tuli arvatttua aika puhtaasti ulkoa. Se ei silti muuta sitä tosiasiaa, että vallan iloisesti POTC vilahti ruudulla ja jätti katsojilleen hyvän mielen.

Hauskuutta mukana on ihan oikeasti, eikä huumorintynkä jää testiyleisöasteelle. Deppkin vääntää lievästi juopon ja säälittävän sankarin roolissaan nauruja ja brittikaartilaisten pari typerystä vielä enemmän. Kaveriporukalla katsottuna POTC on ihanteellista, vaikkakin aivotonta haamumerirosvoilua.

Kyllä tällaisen avauksen jälkeen kelpaa mennä vaikka katsomaan kakkososaa, vaikka ykkösosan suuresti avustavina kyytipoikina olikin olutpäkki ja muutaman hyvän ystävän seura. Pirates of the Caribbean on aaveiden ja merirosvojen täyttämä jylhä seikkailu. Sitä on turha kiistää, edes tuottaja J. Bruckheimerin synkeän imelän tuotantolistan edessä. Suosittelen tätä rainaa kaveriporukalla katsottavaksi tai muuten vain suurimpaan aivonarikkaosastotarpeeseen.

Pisteet: rating 70,000

Arsi T. Elokolikko
Ylläpitäjä, 850 arvostelua
Arvosteltu: 10.07.2004
Katsottu: DVD

rating 80,000

Loistava merirosvoelokuva, jonka katsoo aina vain uudestaan.

Loistava merirosvoelokuva, jonka jaksaa katsoa aina vain uudestaan.

vomppa_98 12.02.2008

rating 100,000
rating 80,000
rating 90,000
rating 100,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita
Leijonakuningas
Leijonakuningas arvosana 4,24
Leijonakuningas
The Raid 2: Berandal
The Raid 2: Berandal arvosana 4,00
The Raid 2: Berandal
Lupin III: Cagliostron linna
Lupin III: Cagliostron linna arvosana 3,81
Lupin III: Cagliostron linna

Elokuvan tiedot

Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous
Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous arvosana 4,20

Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous (2003)

Alkuperäinen nimi: Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
143 min
K11
Ohjaajat:
Gore Verbinski
Käsikirjoittajat:
Ted Elliott, Terry Rossio
Pääosanäyttelijät:
Geoffrey Rush, Johnny Depp, Jonathan Pryce, Keira Knightley, Kevin McNally, Lee Arenberg, MacKenzie Crook, Orlando Bloom
Maat:
USA
Kielet:
englanti