Arvostelu

Johnny Depp ilmiömäinen esittäessään kapteeni Jack Sparrowta.

Noniin nyt tuli katsottua uusin merirosvoelokuva, Pirates of the Caribbean: Mustan Helmen Kirous, joka on selvästi parempi kuin Renny Harlinin kauhea Kurkunleikkaajien Saari. Vaikka elokuvan nimestä voisi päätellä, että tässä elokuvassa etsittäisiin mustaa helmeä, jossa on kirous päällä. Noh, noh, musta helmi (black pearl) onkin laiva, jossa miehistö on kirouksen alla. Se siitä ja mennäänpä juoneen.

Seppä Will Turner (Orlando Bloom) liittoutuu merirosvo Jack Sparrowin (Johnny Depp), korjaan merirosvo kapteeni Jack Sparrownin, kanssa löytääkseen rakastettunsa, jonka Black Pearlin miehistö on kaapannut. Mutta BP:n miehistö ei ole mitään tavallisia merirosvoja vaan he ovat kirottuja miehiä. Pöö. Sitten alkaa seikkailu kohti Black Pearlia ja monta muuta juttua tapahtuu siinä samassa.

Johnny Depp on mahtava näyttelijä, jonka elokuvia jaksaa aina mielellään katsoa, Pirates of the Caribbean: Mustan Helmen Kirous ei ole mikään poikkeus. Johnny Depp ilmiömäinen esittäessään kapteeni Jack Sparrowta ja se parantaakin elokuvan tasoa. Samaa ei voi sanoa toisesta päänäyttelijästä, Orlando Bloomista.

Ja perkele soikoon pitääkö kaikkiin elokuviin nykyisin tunkea huumoria. Komediaelokuvat ovat erikseen mutta pitääkö sitä joka ikiseen elokuvaan tunkea. Juuri sen liiallisen huumorin takia joudun tiputtamaan Pirates of the Caribbean: Mustan Helmen Kirouksen pisteitä. Olisin hyväksynyt huumorin jos sitä olisi käytetty säästeliäästi.

Ja huumori ei ole ainoa asia josta pitää mäkättää, nimittäin ainaiset rakkaustarinat. Eikö enää osata tehdä seikkailuelokuvaa, jossa ei ole liikaa huumoria eikä mitään rakkaustarinaa. Ei varmaan.

Pirates of the Caribbean: Mustan Helmen Kirous on kuitenkin nautittava elokuvanautinto, joka viihdyttää koko keston ajan, eikä liikaa välitä liiallisesta huumorista. Aluksi ajattelin antaa elokuvalle kolme ja puoli tähteä mutta Johnny Deppin takia se pitää korottaa neljään.

Pisteet: rating 80,000

Filmer
Käyttäjä, 244 arvostelua
Arvosteltu: 30.08.2003
Katsottu: Teatterissa

rating 80,000

Loistava merirosvoelokuva, jonka katsoo aina vain uudestaan.

Loistava merirosvoelokuva, jonka jaksaa katsoa aina vain uudestaan.

vomppa_98 12.02.2008

rating 100,000
rating 80,000
rating 90,000
rating 100,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Neon Genesis Evangelion: The End Of Evangelion
Neon Genesis Evangelion: The End Of Evangelion arvosana 4,09
Neon Genesis Evangelion: The End Of Evangelion
Kadonneen aarteen metsästäjät
Kadonneen aarteen metsästäjät arvosana 4,20
Kadonneen aarteen metsästäjät
Yön ritari
Yön ritari arvosana 4,25
Yön ritari
Tähtien sota
Tähtien sota arvosana 4,16
Tähtien sota

Elokuvan tiedot

Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous
Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous arvosana 4,19

Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous (2003)

Alkuperäinen nimi: Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
143 min
K11
Ohjaajat:
Gore Verbinski
Käsikirjoittajat:
Ted Elliott, Terry Rossio
Pääosanäyttelijät:
Geoffrey Rush, Johnny Depp, Jonathan Pryce, Keira Knightley, Kevin McNally, Lee Arenberg, MacKenzie Crook, Orlando Bloom
Maat:
USA
Kielet:
englanti