Arvostelu

Sudenkuopat on taidokkaasti väistetty.

Edellisen osan lopussa krakenin kitaan kadonneen Jack Sparrowin (Depp) muisto ei saa rauhaa. Elizabeth (Knightley) ja Will Turner (Bloom) saavat neuvon hakea hänet takaisin ja siihen tehtävään he saavat avukseen jo edesmenneen Barbossan (Rush). Asiaa ei myöskään helpota Lentävän Hollantilaisen kapteeni Davy Jones (Nighy), joka joutuu kiristyksen uhrina tottelemaan käskyjä. Matka maailman reunalle ja lopulta myös sen ylitse johdattaa sankarit Jackin luokse, jolla on omat suunnitelmansa ja seuransa mukanaan. Eristyksessä juoppouteen ja ennalta-arvaamattomuuteen taipuvaisen kapteenin mielenterveys on ilmeisesti sanonut itsensä isossa mielessä irti ja hän käyttäytyy vielä odottamattomammilla tavoilla kuin tavallisesti. Kaikki luonnollisesti kulminoituu hurjaan yhteenottoon Mustan Helmen ja Lentävän Hollantilaisen välillä missä meren jumalatar Calypso on yhtäläisen vihamielinen. Jälkimmäinen on pelkkä tekosyy näyttävyyden ja vaaran lisäämiseen mutta se toimii kuin junan vessa.

Kolmannessa osassa on kaikki edellisen osan langat vedettävä kiinni ja se myös onnistuu siinä. Depp, Bloom ja Knightley ovat kiinni rooleissaan. Hahmojen kehitys on myös uskottavaa ja juonen sisältäessä uskollisuuksien vaihtumista isolla tavalla, pääsevät näyttelijät myös esittämään erilaisia tulkintoja. Jopa hirviömäisestä Davy Jonesista saadaan pehmeämpiä piirteitä esiin ja Saapasremmi (Stellan Skarsgård) on vielä enemmän järjiltään. Geoffrey Rush takaa varman karismapohjan. Itsetyytyväisellä ylinäyttelyllä.

Juonen ollessa melkoista vuoristorataa henkilöiden ja tilanteiden muuttuessa, on pakko huomata että kaikki sudenkuopat on taidokkaasti väistetty ja vaikka roisto luonnollisesti nujerretaan, se miten se tapahtuu on loppujen lopuksi yllättävä ja jopa miellyttävä tapa. Loppuratkaisu luonnollisesti petaa taas uutta jatko-osaa, mutta kun/jos sellainen tulee, se ei voi enää noudattaa samoja periaatteita kuin edeltävät osat. Yksi tarina on lopussa, mutta niitä on yhä jäljellä.

Lyhyesti kerrottuna: rommipullo tyhjeni, mutta sitä on yhä jäljellä.

nimimerkki: Jurpo

Pisteet: rating 90,000

Jurpo
Tähtääjä, 1387 arvostelua
Arvosteltu: 11.06.2007
Katsottu: Teatterissa

Synkin kolmesta.

Mara 26.05.2007

rating 70,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Seitsemäs sinetti
Seitsemäs sinetti arvosana 3,95
Seitsemäs sinetti
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa arvosana 4,08
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa
Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita
Saksikäsi Edward
Saksikäsi Edward arvosana 4,26
Saksikäsi Edward

Elokuvan tiedot

Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla
Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla arvosana 3,38

Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla (2007)

Alkuperäinen nimi: Pirates of the Caribbean: At World's End

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2007
Pituus:
168 min
K13
Ohjaajat:
Gore Verbinski
Käsikirjoittajat:
Ted Elliott, Terry Rossio
Pääosanäyttelijät:
Bill Nighy, Chow Yun-Fat, Geoffrey Rush, Jack Davenport, Johnny Depp, Jonathan Pryce, Keira Knightley, Keith Richards, Kevin McNally, Lee Arenberg, MacKenzie Crook, Orlando Bloom, Stellan Skarsgård, Tom Hollander
Maat:
USA
Kielet:
englanti