Arvostelu

Tämä pätkä on loistava päätös loistavalle trilogialle.

Nähtyäni synkän ja mielenkiintoisen trillerin "Miehet jotka vihaavat naisia" ja sen melkein yhtä hyvän jatko-osan "Tyttö joka leikki tulella", oli pakko käydä oikein teatterissa katsomassa trilogian päätöstä. Leffa ylitti kaikki odotukseni. Siinä on synkkyyttä ja mahtipontisuutta, mutta elokuva jaksaa loppuun asti kompastumatta siihen (ainakin suurimmaksi osaksi.)

Elokuva vie hyvin mielenkiintoisen tarinan loppuun, ja Lisbeth Salanderin (Jota Noomi Rapace upeasti esittää) synkän menneisyyden saloista paljastetaan loputkin. Elokuvan parhainta antia ovatkin hauskat oikeudenkäyntikohtaukset, sillä katsoja saadaan vedettyä täysin Salanderin puolelle ja on todella mukavaa katsoa kun hän saa oikeutensa ja ilkeillä psykiatreilla menee suu mutruun.

Elokuva jatkaa suoraan siitä, mihin edellinen elokuva loppui. Salander ja tämän isä, Alexander Zalatšenko viedään sairaalaan. Salanderia on ammuttu ja hänet on haudattu elävältä; toista on isketty kirveellä.
Nyt toimittaja Mikael Blomkvist omistautuu puhdistamaan Lisbethin maineen.

Tämä pätkä on loistava päätös loistavalle trilogialle. Olen havainnut ruotsalaiset rikos-trillerielokuvat oikein laadukkaiksi. Näyttelijätkin tekevät hyvää työtä. Musiikki on tunnelmallista, mutta alkaa käymään vähän tylsäksi jonkin ajan kuluttua.

Kannattaa katsoa.

Pisteet: rating 100,000

Nokkaeläin
Käyttäjä, 2 arvostelua
Arvosteltu: 13.01.2010
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Mafiaveljet
Mafiaveljet arvosana 4,34
Mafiaveljet
Leon
Leon arvosana 4,33
Leon
Seitsemän
Seitsemän arvosana 4,19
Seitsemän

Elokuvan tiedot

Pilvilinna joka romahti
Pilvilinna joka romahti arvosana 3,69

Pilvilinna joka romahti (2009)

Alkuperäinen nimi: Luftslottet som sprängdes

Genret:
Trilleri,
Valmistusvuosi:
2009
Pituus:
150 min
Tunnetaan myös nimillä:
The Girl Who Kicked the Hornet's Nest
Ohjaajat:
Daniel Alfredson
Käsikirjoittajat:
Stieg Larsson, Ulf Ryberg
Pääosanäyttelijät:
Alexandra Eisenstein, Anders Ahlbom, Henrik Sjöman, Michael Nyqvist, Michalis Koutsogiannakis, Noomi Rapace, Tekla Granlund
Maat:
Ruotsi, Tanska, Saksa
Kielet:
ruotsi