Arvostelu

Huumoria, jännitystä ja jopa kauhuakin.

Frank Ozin (Bowfinger, Entäs Bob?) ohjaama Pieni kauhukauppa on helmi. Se on hauska, jännittävä ja täynnä mahtavia roolisuorituksia. Lisäksi se on musikaali, jonka laulut ovat aivan oma lukunsa.

Elokuva kertoo nuorukaisesta, joka on töissä kukkakaupassa. Eräänä päivänä hän löytää kasvin, joka ei pidäkkään mullasta vaan verestä. Aluksi nuorukainen ruokkii kasvia verellään, mutta pian se ei enää riitä vaan täytyy hommata ihmislihaa. Rick Moranis on tekee elämänsä roolisuorituksen reppanana päähenkilönä. Myös Ellen Greene tekee hyvän roolityön naispääosassa. Steve Martin taas on mainio sekopäänä hammaslääkärinä. Sivuosissa mukana mm. john Candy, James Belushi ja Bill Murray joista viimeksi mainittu tekee superhauskan roolisuorituksen.

Elokuva on musikaali ja onnistuu tällä saralla hyvin. Laulut ovat suurimmaksi osaksi loistavia ja Rick Moraniksella on oikeasti hyvä lauluääni. Pieni kauhukauppa on uusintaversio 60-luvun kulttiklassikosta (jossa näytteli Jack Nicholson), mutta tämä 80-luvun versio on paljon parempi. Olin unohtaa kokonaan elokuvasta yhden tärkeän hahmon eli itse lihansyöjäkasvin jonka äänenä toimii erinomainen Levi Stubbs.

Pieni kauhukauppa oli paljon parempi kuin muistin. Itse asiassa se oli mahtava. Sen parissa viihtyy puolitoista tuntia helposti. Elokuvassa ei ole juuri tylsiä kohtia ja muutenkin meno on loistavaa. Suosittelen elokuvaa kaikille, koska siinä on huumoria, jännitystä ja jopa kauhuakin.

nimimerkki: Ash

Pisteet: rating 100,000

Ash
Käyttäjä, 70 arvostelua
Arvosteltu: 21.06.2004
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Paluu tulevaisuuteen
Paluu tulevaisuuteen arvosana 4,25
Paluu tulevaisuuteen
Pähkähullu Suomi
Pähkähullu Suomi arvosana 3,67
Pähkähullu Suomi
Chaplinin poika
Chaplinin poika arvosana 4,26
Chaplinin poika
Dancer in the Dark
Dancer in the Dark arvosana 4,25
Dancer in the Dark

Elokuvan tiedot

Pieni kauhukauppa
Pieni kauhukauppa arvosana 3,65

Pieni kauhukauppa (1986)

Alkuperäinen nimi: Little Shop of Horrors

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1986
Pituus:
94 min
Ohjaajat:
Frank Oz
Käsikirjoittajat:
Charles B. Griffith, Howard Ashman
Pääosanäyttelijät:
Bill Murray, Christopher Guest, Ellen Greene, James Belushi, John Candy, Rick Moranis, Steve Martin, Vincent Gardenia
Maat:
USA
Kielet:
englanti