Arvostelu

Matalan viihde- ja gorearvon omaava junnausleffa.

Mielipuoli erakko nimeltään John (Gary Kent) asustelee mehtässä ja pistää alueelle tunkeutuvat lihoiksi. Tässä tapauksessa kyseessä on kirjaimellinen ilmaus ja alueelle saapuu tuoretta lihaa mupellettavaksi.

Don Jones ohjastelee ja käsikirjoittaa slasher-leffaa jota ei voi uhriensa perusteella nimittää suomalaisella alagenrenimellä, mutta se ei muuta kokonaisuutta mihinkään suuntaan. Kyseessä on aika heppoinen tekele mikä ei toimi jännityksen suhteen kovinkaan hyvin ja veriloiskeenkin suhteen se on aika kevyt. Onneksi ne inhottavammat piirteet tuodaan kaunistelematta esille, joten lahtauksessa (kirjaimellisesti) on shokkiarvoa mukana. Lisäksi mukana on vielä kummituksia jotka eivät kovinkaan hyvin leffaan järkeä tuo.

Gary Kent on sekopäinen, mutta pinnallisesti harmittoman oloinen punaniska jonka motiivit elintarpeiden epäortodoksiin hankintaan ovat inhottavasti inhimilliset ja maneerit yhtä harmittoman oloisia. Tietysti hahmolla oli potentiaalia ja yli 20 vuotta myöhemmin harmittoman oloinen junttimurhaajakannibaali ilmaantui todelliseen olemassaoloonsa Outbackissa. Muut roolit ovat kaupan hyllyltä otettuja statistipersoonia joiden kohtalo ei kovinkaan paljoa kiinnosta, vaikka muutamat niistä poistetaan perusteellisesti.

Harmittoman oloinen juntti lahtaa satunnaisesti ja tällä on inha motiivikin toimia niin. Kaikki muu on mitätöntä junnausta minkä viihdearvo on alhainen ja goreindeksi on yhtä heikko. Itse asiassa ainoastaan hahmon raaka potentiaali antaa lisäpisteitä, sillä ilman vahvaa seuraajaa tässä leffassa ei olisi mitään.

Pisteet: rating 30,000

Jurpo
Tähtääjä, 1395 arvostelua
Arvosteltu: 23.12.2016
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Kauhujen kaupunki
Kauhujen kaupunki arvosana 3,84
Kauhujen kaupunki
Nosferatu
Nosferatu arvosana 3,94
Nosferatu
The Others
The Others arvosana 4,00
The Others
Inho
Inho arvosana 3,78
Inho

Elokuvan tiedot

Pelon uhrit
Pelon uhrit arvosana 3,10

Pelon uhrit (1982)

Alkuperäinen nimi: The Forest

Genret:
Kauhu
Valmistusvuosi:
1982
Pituus:
85 min
Tunnetaan myös nimillä:
Terror in the Forest
Ohjaajat:
Donald M. Jones
Käsikirjoittajat:
Evan Jones
Pääosanäyttelijät:
Ann Wilkinson, Becki Burke, Corky Pigeon, Dean Russell, Donald M. Jones, Gary Kent, Jeanette Kelly, J.L. Clark, John Batis, Marilyn Anderson, Stafford Morgan, Tomi Barrett, Tony Gee
Maat:
USA
Kielet:
englanti